ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Αυτό είναι το σκονάκι που έδωσε ο Κατεργιαννάκης στον Βλαχοδήμο

Ο Φάνης Κατεργιαννάκης με το παγούρι με τις οδηγίες για το πού εκτελούν οι παίκτες της Ολλανδίας τα πέναλτι
Ο Φάνης Κατεργιαννάκης με το παγούρι με τις οδηγίες για το πού εκτελούν οι παίκτες της Ολλανδίας τα πέναλτι INTIME

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος λίγο έλειψε να ολοκληρώσει την εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στην Ολλανδία με clean sheet. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, όμως, είχε διαφορετική άποψη, με τον αρχηγό της Λίβερπουλ να τον νικάει στο δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσαν οι "τουλίπες" στο χθεσινό (16/10) ματς της "OPAP Arena".

Το πόσο αποφασισμένοι ήταν οι διεθνείς μας να διεκδικήσουν τις πιθανότητες παρουσίας τους στο Euro 2024 μέσω των προκριματικών, φάνηκε στην κατάθεση ψυχής που έκαναν στον αγωνιστικό χώρο, με τους ίδιους, αλλά και τον Γκουστάβο Πογέτ, να δηλώνουν ότι είναι ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους, όχι, όμως, και με το αποτέλεσμα.

Μετά το τέλος του αγώνα και αποκλειστικά στο Show Must Go On ο ήρωας του ματς κόντρα στην Ολλανδία, Βλαχοδήμος, ευχαρίστησε τον Φάνη Κατεργιαννάκη για το πρώτο πέναλτι που έπιασε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αιτία ήταν η βοήθεια που παρείχε ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής Ελλάδας μέσω της ανάλυσης που είχε κάνει για το ποιοι παίκτες των Ολλανδών αναλαμβάνουν τα πέναλτι και σε ποιες γωνίες του τέρματος προτιμούν να εκτελούν.

Μια ανάλυση που περιέχει όλες τις προηγούμενες εκτελέσεις των Βέγκχορστ και Φάν Ντάικ και σε συνδυασμό με το ένστικτο του Οδυσσέα Βλαχοδήμου οδήγησαν τον Έλληνα τερματοφύλακα να επιλέξει να πέσει στη σωστή πλευρά στο πρώτο πέναλτι, κρατώντας μέχρι το 93ο λεπτό το 0-0, πριν ο αρχηγός της Λίβερπουλ τον νικήσει από την άσπρη βούλα.

Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι αρκετά σύνηθες οι τερματοφύλακες να έχουν στο παγούρι τους κολλημένο χαρτί με τις εκτελέσεις πέναλτι των αντίπαλων παικτών, μια εικόνα όχι γνώριμη στα μάτια του ελληνικού κοινού, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα έχει εναρμονιστεί με τις επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου και λειτουργεί σε διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές ανάλυσης των αντιπάλων.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ