STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - ΟΦΗ 0-1

Εργοτέλης - ΟΦΗ 0-1
INTIME SPORTS

Το τρένο του ΟΦΗ συνεχίζει δίχως στάση, καθώς πέρασε και από το Παγκρήτιο επικρατώντας 1-0 του Εργοτέλη και πλέον ανέβηκε στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ! Σόου Καραγεωργίου που τα έβαλε με όλους εντός γηπέδου! Η ανασκόπηση, που κρίθηκε το ματς, τα στατιστικά και videos με τα γκολ και τα highlights.

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες έφτασε στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ. Μια ομάδα που ανέβηκε από τη δεύτερη κατηγορία δίχως προετοιμασία και δίχως διακοπές, έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει όλη την Superleague και να μπει στην πρώτη πεντάδα.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου πέρασε αλώβητη και από το Παγκρήτιο νικώντας τον συντοπίτη Εργοτέλη με 1-0. Για το ποιος είναι το αφεντικό της Πόλης δεν τίθεται θέμα. Η ιστορία είναι... ασπρόμαυρη!

Το γκολ που έκρινε το ματς μπήκε νωρίς (μόλις στο 9ο λεπτό) και το πέτυχε ο Παπουλής, που έφτασε τα 5 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο Έλληνας άσος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση του Δάρλα με τον Γιοβάνοβιτς και με σουτ νίκησε τον Πίρσον.

Από κει και πέρα, ο Εργοτέλης προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα-γρανίτη του ΟΦΗ και να απειλήσει ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους. Ακόμη κι όταν το έκανε, βρήκε μπροστά του τον Βεζυρίδη, που έσωσε την εστία της ομάδας του.

Έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο ΟΦΗ πήρε μια σημαντική νίκη, αφού μ' αυτήν έφτασε τους 32 βαθμούς και προσπέρασε την Ξάνθη που παίζει την Κυριακή στην έδρα της με τον Άρη. Ετοιμάζεται για πλέι οφ λοιπόν η Κρητική ομάδα, κάτι που μοιάζει με θαύμα αν αναλογιστούμε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και το πως έγινε η προετοιμασία (λέμε τώρα) του καλοκαιριού (τέλη Ιούλη τελείωσε τα πλέι οφ και έμαθε πως ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία!).

Γι' αυτό λοιπόν το λόγο, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Νίκος Αναστόπουλος μαζί με τους συμπαίκτες του κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα που ήταν οι οπαδοί της ομάδας και ανταπέδωσαν το χειροκρότημα του κόσμου. Χρήματα μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά ομάδα και κόσμος είναι μια γροθιά!

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά στις καθυστερήσεις (92') η αποβολή του Κουτσιανικούλη λόγω νεύρων προκάλεσε ένταση. Ο Καραγεωργίου έκανε το... κομμάτι του, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο και σπρώχνοντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Στην αρχή την πλήρωσε ο Χόρχε Λόπεθ, μετά τα άκουσε ο Σπάθας και στη συνέχεια όποιος πήγε να τον συγκρατήσει απωθήθηκε.

Σ' ότι αφορά στον Εργοτέλη, γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα, εξακολουθεί να προβληματίζει με τις εμφανίσεις του και κόντρα στον ΟΦΗ μπορεί να είχε την κατοχή και την κυριαρχία, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως έπαιξε καλά. Ίσως ο Νίκος Καραγεωργίου θα πρέπει να κοιτάξει να λύσει το αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας του και να ασχολείται λιγότερο με τους εκάστοτε διαιτητές.

Συγκεκριμένα, ο Εργοτέλης βρίσκεται στην 9η θέση και ίσως πέσει κι άλλο ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έρθουν και την Κυριακή και γι' αυτό θα πρέπει να σοβαρευτεί για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα. Μη ξεχνάμε πως φέτος ξεκίνησε με όνειρα για κάτι καλύτερο.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Superleague

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης και όλες τις φάσεις

Ταυτότητα

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Α' Βοηθός: Χρήστος Ακριβός (Αθηνών)

Β' Βοηθός: Δημήτης Γκάγκας (Λάρισας)

4ος: Σπύρος Σέλιμος (Λακωνίας)

Παρατηρητής: Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιαλούσης, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Δάρλας (83' Χαλκιαδάκης), Κυριακίδης (61' Κατσικοκέρης), Φραγκουλάκης, Ολίσε (70' Μπέτο), Κουτσιανικούλης, Μπούντιμιρ, Λεάλ.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Βάντο, Βερόν (62' Γαλανόπουλος), Κάλαϊτζιτς, Τζόρντι Λόπεθ, Παπουλής (86' Πίτσος), Καμπάνταης (72' Χόρχε Λόπεθ), Σίσιτς.

Σκόρερ: 9' Παπουλής

Κίτρινες κάρτες: 30' Γιαλούσης, 43' Γιοβάνοβιτς, 51' Κουτσιανικούλης, 70' Λεάλ / 10' Παπουλής, 32' Βερόν, 64' Σίσιτς

Κόκκινες κάρτες: 92' Κουτσιανικούλης

Ανασκόπηση

Με τον καιρό σύμμαχο των ποδοσφαιριστών και τον κόσμο των δύο ομάδων στις εξέδρες να τραγουδά, όλα ήταν ιδανικά για να δούμε ένα ωραίο τοπικό ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο συλλόγους που δεν έχουν ίδιες πορείες. Ο μεν ΟΦΗ εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Εργοτέλης δεν έχει κάνει το κάτι παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Όσο ωραίο ήταν το κλίμα στο Παγκρήτιο τόσο ωραίο παιχνίδι είδαμε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Ο ΟΦΗ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 9' με τον Παπουλή, έπειτα από λάθος συνεννόηση του Δάρλα με τον Γιοβάνοβιτς και ασταθής απόκρουσης του Πίρσον και οι "ασπρόμαυροι" οπαδοί έστησαν το δικό τους "πανηγύρι" στις εξέδρες.

Έλα στον... Παπου-λή και 0-1

Το γκολ του Παπουλή έκανε ακόμα καλύτερα τα πράγματα στο ματς σ' ότι αφορά στο θέαμα. Ο Εργοτέλης προσπαθούσε να αντιδράσει και έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με τον Κουτσιανικούλη (18', 23') και τον Γιοβάνοβιτς (25'), ενώ ο ΟΦΗ "χτυπούσε" στις αντεπιθέσεις όπως αυτή στο 24' με τον Τζόρντι Λόπεθ. Νωρίτερα (22'), οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε μια επαφή του Μπούρμπου με τον Λεάλ εντός περιοχής.

Μετά το πέρας της πρώτης μισής ώρας, ο ξέφρενος ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τον Εργοτέλη να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας, που όμως δεν μετατράπηκε σε ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου μέρος. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά αυτός δεν τους έφτασε και πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Κουμάντο ο Εργοτέλης...

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν θύμιζε σε τίποτα το ωραίο θέαμα και ρυθμό που είδαμε τα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου εξακολουθούσαν να έχουν την κυριαρχία της αναμέτρησης και να ψάχνουν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, όμως η σωστή αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ τους έκανε το έργο δύσκολο.

Ο Εργοτέλης πίεζαν και απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες. Γι' αυτό και ο προπονητής των γηπεδούχων αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και να περάσει έναν επιθετικό (τον Κατσικοκέρη) στη θέση ενός μέσου (του Κυριακίδη).

... ευκαιρία και νίκη ο ΟΦΗ

Κι αν οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου είχαν την κατοχή, εκείνοι του Νίκου Αναστόπουλου έφτασαν μια ανάσα από το 0-2, όμως δεν τα κατάφεραν. Ο Μίρνες Σίσιτς πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, όμως ο Πίρσον κατάφερε να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα της ομάδας του.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν, με αποτέλεσμα τα λεπτά να κυλούν και τον ΟΦΗ να κρατά το 1-0. Ο Εργοτέλης έκανε την ύστατη προσπάθεια στα τελευταία λεπτά, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο Κουτσιανικούλης αποβλήθηκε στο 92' και τελικά ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής του τοπικού ντέρμπι.

Που κρίθηκε το ματς

Ένα λάθος των αμυντικών του Εργοτέλη (Γιοβάνοβιτς-Δάρλα), ένα σουτ του Παπουλή και μια ασταθής απόκρουση του Πίρσον έφτασε και περίσσεψε στον ΟΦΗ για να πάρει τη νίκη με 1-0. Φυσικά έπαιξαν ρόλο και οι αποκρούσεις του Βεζυρίδη ειδικά στο πρώτο μέρος. Η λεπτομέρεια με το λάθος των γηπεδούχων στο 9' ήταν όμως αυτή που έκρινε το ματς.

Στατιστικά

0

Γκολ

1

0

Ασίστ

0

11

Τελικές προσπάθειες

6

2

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

2

3

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

2

6

Κεφαλιές

2

3

Αποκρούσεις

6

9

Επεμβάσεις

17

23

Κλεψίματα

37

11

Φάουλ

26

0

Οφσάιντ

4

9

Κόρνερ

4

64

Λάθη

49

15/33

Γεμίσματα

2/11

Το φιλμ

9' 0-1 ΓΚΟΟΟΛΛΛ του Παπουλή για τον ΟΦΗ! Αμυντικό λάθος του Εργοτέλη (Γιοβάνοβιτς, Δάρλας), ο Παπουλής πήρε τη μπάλα και σούταρε για να ανοίξει το σκορ!

18' Κεφαλιά του Κουτσιανικούλη για τον Εργοτέλη και απόκρουση από τον Βεζυρίδης. Πρώτη φάση για τον Εργοτέλη σε επικίνδυνη κεφαλιά του Κουτσιανικούλη.

21' Σουτ του Τζόρντι Λόπεθ για τον ΟΦΗ και μπλοκάρει ο Πίρσον.

23' Σουτ του Κουτσιανικούλη για τον Εργοτέλη και απόκρουση από τον Βεζυρίδη.

24' Κεφαλιά του Τζόρντι Λόπεθ για τον ΟΦΗ και μπλοκάρει ο Πίρσον.

25' Άστοχη κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς για τον Εργοτέλη.

59' Κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς για τον Εργοτέλη και μπλοκάρει ο Βεζυρίδης.

71' Εξ επαφής κεφαλιά του Σίσιτς και μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, αφού ο Πίρσον μπλόκαρε τελικά τη μπάλα.

74' Άστοχη κεφαλιά του Μπούντιμιρ για τον Εργοτέλη.

92' Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Κουτσιανικούλη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ