VIRAL

Έρευνα για τα 95-0 και 91-1 σε αγώνες πρωταθλήματος της Σιέρα Λεόνε

Η μπάλα της Bundesliga στο Χόφενχαϊμ - Μπάγερν
Η μπάλα της Bundesliga στο Χόφενχαϊμ - Μπάγερν © 2022 MICHAEL PROBST / AP IMAGES

Δύο παιχνίδια δεύτερης κατηγορίας στα οποία συνολικά επετεύχθησαν 187 γκολ μπήκαν στο "μικροσκόπιο" της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σιέρα Λεόνε. Τα σκορ ημιχρόνου ήταν 2-0 και 7-1 αντίστοιχα...

Δύο αναμετρήσεις με εξωπραγματικά σκορ μπήκαν στο μικροσκόπιο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σιέρα Λεόνε. Η Καχούνλα Ρέιντζερς διέλυσε με 95-0 τη Λουμπέμπου Γιουνάιτεντ και η Γκαλφ ισοπέδωσε με 91-1 την Κοκίμα Λίμπανον, σε δύο παιχνίδια που αφορούσαν την τελευταία θέση στο Super 10 League, ένα είδος playoffs για την άνοδο στην Premier League, την κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας.

Οι δύο νικήτριες ήταν ισόβαθμες πριν από την αγωνιστική και μάλιστα τα σκορ ημιχρόνου ήταν 2-0 και 7-1 αντιστοίχως. Στο 2ο ημίχρονο, οι επιθέσεις πήραν φωτιά, ε μία προσπάθεια να κερδίσουν την ισοβαθμία στη διαφορά τερμάτων και συνάμα την πρόκριση στο Super 10 League.

"Θέλω να αρχίσω απολογούμενος στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου της χώρας και του κόσμου για το παράξενο αποτέλεσμα του συλλόγου μου, Καχούνλα Ρέιτζερς. Θέλω να δηλώσω ότι καταδικάζω τέτοια συμπεριφορά που επέδειξε η ομάδα μου και οι άλλες εμπλεκόμενες ομάδες. Θα ετοιμάσω μια επιτροπή να ερευνήσει ολόκληρη την ομάδα, μαζί με το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση και όποιος βρεθεί ένοχος, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες", έγραψε στα social media ο Έρικ Καϊτέλ, εκτελεστικός διευθυντής μιας εκ των... θριαμβευτριών.

Ο γενικός διευθυντής της Λουμπέμπου, Μοχάμεντ Τζαν Σαεΐντ Τζαλόχ, εκτέλεσε χρέη προπονητή στον αγώνα με την Καχούνλα Ρέιντζερς εν τη απουσία του κανονικού προπονητή, ενώ τρεις παίκτες της ομάδας του αποβλήθηκαν. Παρ' όλα αυτά, δήλωσε αθώος, μιλώντας στο BBC Sport: "Δεν έχω λάβει γνώση για κάποια χειραγώγηση του αγώνα, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ το ίδιο για άλλους. Δεχθήκαμε πολλά γκολ στο 2ο ημίχρονο. Εκνευρίστηκα σε κάποιο σημείο και έφυγα από τον πάγκο μου. Δεν ήμουν συγκεντρωμένος στη συνέχεια, οπότε δεν μπορώ να πω πόσα γκολ δεχθήκαμε συνολικά. Ποτέ δεν θα είμαι μέρος στησίματος αγώνων. Καλώ τις ποδοσφαιρικές αρχές να ερευνήσουν αμφότερα τα παιχνίδια και να φέρουν προ των ευθυνών τους όσους πρέπει. Και αν κανείς δεν βρεθεί ένοχος, τότε ας είναι".

Ως προς το έτερο παιχνίδι, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανάπαυλα ο διαιτητής αρνήθηκε να βγει για το 2ο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε. Ο πρόεδρος της ηττημένης ομάδας πάντως, ισχυρίστηκε ότι ο αγώνας ήταν φιλικός και όχι ο αγώνας πρωταθλήματος με την Γκαλφ, ο οποίος δεν διεξήχθη τελικά. Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Λάνφια Τουνκάρα, οι παίκτες της Κοκίμα Λίμπανον και οι διοικούντες το σύλλογο τον διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αναμέτρηση μεταξύ ερασιτεχνικών ποδοσφαιριστών της πόλης και ορισμένων παικτών της Κοκίμα, με σκοπό να διασκεδάσουν τους φιλάθλους που είχαν πάρει εισιτήριο για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Γκαλφ.

TAGS VIRAL ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ