ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Eredvisie: Αφαίρεση 18 βαθμών στη Φιτέσε και υποβιβασμός έπειτα από τέσσερις δεκαετίες

Οι φίλαθλοι της Φιτέσε σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ραπίντ για τα playoffs του Europa Conference League 2023-2024 στο "Χέλρεντομ", Άρνεμ | Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022
Οι φίλαθλοι της Φιτέσε σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ραπίντ για τα playoffs του Europa Conference League 2023-2024 στο "Χέλρεντομ", Άρνεμ | Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 © 2024/PETER DEJONG/AP IMAGES

Ο Φιτέσε τιμωρήθηκε με αφαίρεση 18 βαθμών από την ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και υποβιβάστηκε μαθηματικά από την Eredivisie.

Η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KNVB) τιμώρησε με αφαίρεση 18 βαθμών τη Φιτέσε, βάζοντας τέλος στην 35ή θητεία της στην Eredivisie.

Η ομάδα του Άρνεμ ήταν ουραγός τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν με μη ρεαλιστικές ελπίδες σωτηρίας και η απόφαση της ομοσπονδίας ολοκλήρωσε άδοξα τη χρονιά.

Η KNVB υποστηρίζει ότι η ποινή οφείλεται σε "τεράστιας σημασίας και έκτασης" παραβιάσεις των κανόνων αδειοδότησης του ολλανδικού ποδοσφαίρου, υποστηρίζοντας ότι ο σύλλογος παρείχε "λανθασμένες πληροφορίες" για έρευνες που γίνονται το τελευταίο διάστημα.

Η ομοσπονδία προσθέτει πως ο σύλλογος απέκρυψε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες.

Η αγγλική εφημερίδα Guardian μαζί με το δίκτυο ερευνητικής δημοσιογραφίας TBIJ έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους τη Φιτέσε εδώ και πάνω από ένα χρόνο για διασυνδέσεις με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ