ΕΠΟ

Επιβεβαίωση: Δυο ξένοι στην ΚΕΔ δίπλα στον Περέιρα!

ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA και αποφασίστηκε η άμεση προσθήκη στην ΚΕΔ δύο ακόμα μελών από το εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Στις 23 Ιανουαρίου, το Sport24.gr έγραψε ότι αντιπροσωπεία της UEFA που συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Γραμμένο και τον Βίτορ Μέλο Περέιρα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή, αλλά του έδωσε και εντολή να συνεργαστεί με δύο νέα στελέχη από το εξωτερικό για τους ορισμούς των διαιτητών της Super League Σουρωτή.

Στον ισχυρό άνδρα της ΚΕΔ, δόθηκε η εντολή να επιλέξει συνεργάτες από το εξωτερικό (πιθανότατα δύο), μαζί με τους οποίους από εδώ και στο εξής θα κάνει τους ορισμούς των διαιτητών στα ματς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας, αφού συνεδρίασε σήμερα (1/2) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA (Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα) και του εκπροσώπου της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλου, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ότι " στο υπόμνημα της Επιτροπής περιλαμβάνεται και πρόταση για άμεση προσθήκη στην ΚΕΔ δύο ακόμα μελών από το εξωτερικό, ως συνεργάτες του κ. Περέιρα".

Συνεπώς, εντός των επόμενων ημερών, θα πρέπει να περιμένουμε νέες αφίξεις στην ΕΠΟ και στην Επιτροπή Διαιτησίας, με άτομα της επιλογής του Μέλο Περέιρα που θα τον συνδράμουν στους ορισμούς. Η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας και του τεταμένου κλίματος που υπάρχει το τελευταίο διάστημα και ενόψει των επικείμενων κρίσιμων αγώνων. Στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για το VAR (θα μπει τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα), για τα οφειλόμενα στους διαιτητές της Football League (θα πληρωθούν με χρήματα της ΕΠΟ οι διαιτησίες του πρώτου διμήνου και θα επιστρέψει τα χρήματα η Λίγκα στο τέλος του μήνα), για τη διαιτησία, καθώς και για την οικονομική στήριξη των ΕΠΣ. Ήταν μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης, η στήριξη στον Μέλο Περέιρα είναι δεδομένη, παράλληλα όμως ο Χούμπελ παρέδωσε και υπόμνημα με προτάσεις στον Βαγγέλη Γραμμένο με συμπεράσματα (αξιολόγηση) και προτάσεις για τη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας στην ΕΠΟ και της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Επιτροπή έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

"Ενεκρίθη η συμφωνία με τη Football League, στο πλαίσιο όσων υλοποιήθηκαν ήδη με την Super League, προκειμένου η Ομοσπονδία να διευκολύνει οικονομικά στην επίλυση του προβλήματος με τις καταβολές των αμοιβών των διαιτητών των αγώνων της F.L.Η Ε.Π.Ο. θα συνεισφέρει άμεσα τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων του πρώτο διμήνου του πρωταθλήματος και η Football League θα αποδώσει το ποσό αυτό στο τέλος Φεβρουαρίου 2018.

Ενεκρίθη το αίτημα της Football League για παράταση προθεσμίας για την υποβολή της 1ης φάσης επιτήρησης των ΠΑΕ, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018. Με πρόταση της Football League, που ενεκρίθη, η ποινή σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ για την περίοδο 2018-2019 είναι η αφαίρεση 3 βαθών, όπως ίσχυε και φέτος.

Παρατείνεται η μεταγραφική περίοδος ελευθέρων/ανέργων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έως τις 09 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15.30. Ως ελεύθεροι/άνεργοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές λογίζονται όσοι το συμβόλαιό τους έχει λήξει πριν από το τέλος μιας μεταγραφικής περιόδου. Ως "λήξη" εννοείται η λύση του συμβολαίου είτε μέσω προσφυγής, που έχει τελεσιδικήσει, είτε κοινή συναινέσει, είτε η απλή λήξη ενός συμβολαίου (Κ.Ι.Μ.Π. FIFA, άρθρο 6).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, με τη συμπλήρωση 6 μηνών παρουσίας της Monitoring Committee στην Ελλάδα, παρέδωσε εκ μέρους της στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο και την Ε.Ε. υπόμνημα που περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης για τη λειτουργία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, καθώς και σειρά προτάσεων με στόχο «την βελτίωση των διαδικασιών στα πρότυπα της FIFA και της UEFA».

Στο υπόμνημα της Επιτροπής περιλαμβάνεται και πρόταση για άμεση προσθήκη στην ΚΕΔ δύο ακόμα μελών από το εξωτερικό, ως συνεργάτες του κ. Περέιρα".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ