PREMIER LEAGUE

Επιτροπή διαιτησίας αγγλικού ποδοσφαίρου: "Κάναμε λάθος, ο VAR έπρεπε να πει ότι είναι πέναλτι το χέρι του Έντεγκαρντ"

Επιτροπή διαιτησίας αγγλικού ποδοσφαίρου: "Κάναμε λάθος, ο VAR έπρεπε να πει ότι είναι πέναλτι το χέρι του Έντεγκαρντ"

Η PGMOL (επιτροπή διαιτησίας του αγγλικού ποδοσφαίρου) αναγνώρισε ότι έγινε λάθος στο χέρι του Έντεγκαρντ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ και θα διεξάγει έρευνα για το πως η ομάδα δεν έδωσε λανθασμένα το πέναλτι.

Το ντέρμπι μεταξύ της Λίβερπουλ και της Άρσεναλ στο Άνφιλντ έληξε ισόπαλο (1-1) ωστόσο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η φάση με το χέρι του Έντεγκαρντ στο Άρσεναλ - Λίβερπουλ, στην οποία δεν δόθηκε πέναλτι.

Η PGMOL (επιτροπή διαιτησίας του αγγλικού ποδοσφαίρου) με δήλωσή της αναγνωρίζει ότι έγινε λάθος στη συγκεκριμένη φάση και θα έπρεπε να υποδειχθεί η εσχάτη των ποινών υπέρ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ και προανήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας για να δοθεί εξήγηση γιατί ο διαιτητής και (κυρίως) το VAR δεν σφύριξαν το πέναλτι.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η δήλωση της PGMOL: "Η PGMOL αναγνωρίζει ότι έγινε ένα σημαντικό ανθρώπινο λάθος κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα μεταξύ της Λίβερπουλ και της Άρσεναλ.

Το χέρι του Μάρτιν Έντεγκαρντ κρίθηκε λανθασμένα από την ομάδα των διαιτητών του αγωνιστικού χώρου, κάτι που δεν έμοιαζε καθαρό προφανές λάθος εκείνη την ώρα, συνεπώς το VAR δεν παρενέβη.

Εκ των υστέρων, αυτό ήταν ένα καθαρό και προφανές λάθος και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι με παρέβαση του VAR, ωστόσο το VAR δεν παρενέβη.

Η PGMOL θα διεξαγάγει μια ολοκληρωμένη έρευνα στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το λάθος. Η PGMOL α επικοινωνήσει άμεσα με τη Λίβερπουλ στην ολοκλήρωσή της (σ.σ. έρευνας), όπου θα αναγνωρίσει το λάθος".

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ