ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Επίθεση Πέρεθ και σε Ντελ Μπόσκε: "Δεν είναι προπονητής, το μεγαλύτερο ψέμα της ζωής μου"

Ο προπονητής της Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Κροατία για τη φάση των ομίλων του Euro 2016 στο "Νουβό Σταντ", Μπορντό | Τρίτη 21 Ιουνίου 2016
Ο προπονητής της Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Κροατία για τη φάση των ομίλων του Euro 2016 στο "Νουβό Σταντ", Μπορντό | Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 © 2016 PETR DAVID JOSEK/ASSOCIATED PRESS

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε δεν ξέφυγε απ' το στόχαστρο του Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος είχε μιλήσει με τα χειρότερα λόγια και εναντίον του το 2006, δηλώσεις που ήρθαν τώρα στη δημοσιότητα.

Οι επιθέσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ σε πρώην μέλη της Ρεάλ συνεχίζονται. Ύστερα από υποτιμητικά και προσβλητικά λόγια για τους Ραούλ, Ίκερ Κασίγιας και Κριστιάνο Ρονάλντο, ο πρόεδρος των "μερένγκες" έβαλε στο στόχαστρό του τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε, πρώην παίκτη και προπονητή του συλλόγου αλλά και της εθνικής Ισπανίας.

"Ούτε ξέρει πώς να προπονεί ούτε ξέρει από τακτική. Είναι βλάκας. Δεν του δίνουν δουλειά επειδή γνωρίζουν ότι δεν είναι προπονητής. Ο Ντελ Μπόσκε είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχω δει στη ζωή μου", ήταν τα λόγια του 74χρονου επιχειρηματία για τον Ντελ Μπόσκε, τον οποίο βρήκε στη Ρεάλ όταν ανέλαβε την προεδρία το 2000 και έδιωξε το 2003, μία ημέρα έπειτα από την κατάκτηση της La Liga, ανακοινώνοντας ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Ο Ισπανός παράγοντας αναφέρθηκε και στην προπονητική θητεία του Ντελ Μπόσκε στην Τουρκία, τη σεζόν 2004-2005: "Σου λέω μίλα με τον πρόεδρο της Μπεσίκτας, να σου πει τι αισθήματα είχε. Δεν είναι προπονητής, ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο είναι. Ο Ντελ Μπόσκε είναι το μεγαλύτερο ψέμα που είδα στη ζωή μου".

Ο Πέρεθ φέρεται να έχει καταφερθεί κατά πάντων το 2006, στον δημιοσιογράφο Χοσέ Αντόνιο Αμπεγιάν. Οι ιδιωτικές συζητήσεις τους είχαν καταγραφεί και 15 χρόνια μετά ο Ισπανός δημοσιογράφος τις δημοσιεύει, με τον Πέρεθ να απαντά με μηνύσεις.

Η εφημερίδα Confidencial δημοσιεύει τα όσα είχε πει τότε ο Πέρεθ, που συνέχισε με μένος για τον Ντελ Μπόσκε: "Ο Λουίς Φίγκο ήρθε κι έγινε στενός φίλος του Ραούλ και αυτοί μαζί με τον Φερνάντο Ιέρο διοικούσαν την ομάδα. Ο καημένος ο Βιθέντε, δεν ήταν για εκεί".

Τα τελευταία λόγια που ήρθαν στο προσκήνιο αφορούν τις φήμες που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο και ήθελαν τον Ισπανό προπονητή να αναλαμβάνει την εθνική ομάδα. Κάτι τέτοιο συνέβη δύο χρόνια αργότερα, με τον Ντελ Μπόσκε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 και του Euro 2012: "Λένε ότι θα αναλάβει την εθνική ομάδα. Αυτό ακριβώς χρειάζονται; Τον Ντε Μπόσκε;"

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ