ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επίθεση Παναθηναϊκού στον Κοντονή και "χάϊδεμα" οπαδών

Επίθεση Παναθηναϊκού στον Κοντονή και "χάϊδεμα" οπαδών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέσα από κύκλους και όχι με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξαπολύει επίθεση στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, με αφορμή την τιμωρία του ΠΑΟΚ ενώ δεν καταδικάζει τη συμμετοχή οπαδών του συλλόγου στα γεγονότα της Λευκάδας.

Ένα ακόμα επεισόδιο στη διαμάχη ανάμεσα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή... Η πράσινη ΠΑΕ μέσα από κύκλους της τοποθετήθηκε τόσο για την τιμωρία που επεβλήθη στον ΠΑΟΚ, όσο και για τις συλλήψεις οπαδών του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια της Λευκάδας. Κάνοντας ταυτόχρονα εκτενή αναφορά σε επεισόδια στα οποία έχουν πρωταγωνιστήσει οπαδοί του Ολυμπιακού, στην προσπάθειά της να καταδείξει ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ακόμη και σ' αυτόν τον τομέα.

Αναφέρεται, μάλιστα, χαρακτηριστικά στο σχόλιο των διοικούντων την Πράσινη ΠΑΕ ότι οι οπαδοί του Τριφυλλιού που συνελήφθησαν για τα γεγονότα της Λευκάδας "τιμωρήθηκαν για επεισόδια που δεν έχει αποδειχθεί ότι έχουν προκαλέσει ή να έχουν συμμετάσχει"!

Για μία ακόμα φορά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ουσιαστικά κάνει λόγο για ανισονομία τονίζοντας πως ο Σταύρος Κοντονής και η Πολιτεία φαίνεται να "υιοθετούν και να υπηρετούν τις βουλήσεις σκοτεινών κύκλων που βρίσκονται στο επίκεντρο εισαγγελικών ερευνών για εγκληματική δράση, ταυτόχρονα μοιάζει να ανέχονται φαινόμενα ανομίας τα οποία προέρχονται από συγκεκριμένη ΠΑΕ και οπαδούς της".

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στα επεισόδια της Λευκάδας ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού τονίζοντας ότι "η πορεία των εισαγγελικών ερευνών εμφανίζει τα γεγονότα έτσι σαν οι νεαροί οπαδοί του Παναθηναϊκού να στρέφονται εναντίον αλλήλων".

Τέλος, επισημαίνεται η μεγάλη τιμωρία που δέχτηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και εκείνες που έχει δεχτεί ο Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε αντιπαραβολή με "τα περιστατικά ατιμωρησίας βιαιοτήτων που προέρχονται από οπαδούς της ομάδας της οποίας ο μεγαλομέτοχός της είναι κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά του ποδοσφαίρου".

Αναλυτικά στον Παναθηναϊκό σχολίαζαν: "Με αφορμή τη βαρύτατη ποινή που επεβλήθη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα έκτροπα που συνέβησαν με ευθύνη του διαιτητή στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, αλλά και με τη σκληρότατη αντιμετώπιση ομάδας νεαρών φιλάθλων του Παναθηναϊκού που ενώ βρέθηκαν στη Λευκάδα να παρακολουθήσουν το final4 του Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών, τιμωρήθηκαν για επεισόδια που δεν έχει αποδειχθεί ότι έχουν προκαλέσει ή να έχουν συμμετάσχει, ανοίγει και πάλι το θέμα αντιμετώπισης της βίας στον ευρύτερο αθλητικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός αποδεδειγμένα πρωτοστατεί σε θέματα αντιμετώπισης της βίας. Όμως σχεδόν πάντα εμφανίζεται ως αποδιοπομπαίος τράγος από την Πολιτεία και τον αρμόδιο Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Κοντονή. Ο κ. Υφυπουργός για άλλη μια φορά μεταθέτει σε άλλους την ευθύνη των δικών του παραλείψεων και επιβεβαιώνει την επαναλαμβανόμενη πρακτική του να συνομιλεί και να συνεργάζεται με προέδρους ΠΑΕ κατηγορούμενους για εγκλήματα κατά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Πρόσφατο θύμα της ανικανότητας του κ. Κοντονή, των Αρχών και της ΕΠΟ, αποτελούν τόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εξοντώνεται από τη σκληρότατη τιμωρία που της επεβλήθη, όσο και μεμονωμένοι οπαδοί που ορισμένες φορές παρεκτρέπονται. Και ενώ ο κ. Κοντονής και η Πολιτεία φαίνεται να υιοθετούν και να υπηρετούν τις βουλήσεις σκοτεινών κύκλων που βρίσκονται στο επίκεντρο εισαγγελικών ερευνών για εγκληματική δράση, ταυτόχρονα μοιάζει να ανέχονται φαινόμενα ανομίας τα οποία προέρχονται από συγκεκριμένη ΠΑΕ και οπαδούς της.

Πολύ πρόσφατο παράδειγμα η ανυπαρξία κυρώσεων κατά των οπαδών που επιτέθηκαν βίαια σε αστυνομικούς της ομάδας «Δίας» στον Πειραιά λίγο πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός - Άντερλεχτ, περιστατικό όπου οι αστυνομικοί υποχρεώθηκαν να κάνουν χρήση ακόμα και των υπηρεσιακών τους όπλων για να προστατευθούν. Μάλιστα κατεγράφησαν τραυματισμοί 14 αστυνομικών, καταστροφές μοτοσικλετών της Αστυνομίας και εκτεταμένο ανθρωποκυνηγητό, γεγονότα δηλαδή που στιγματίζουν τη μετέπειτα απραξία της Αστυνομίας και των πολιτικών προϊσταμένων της και αφήνουν έκθετη και τη Δικαιοσύνη.

Αλλά ακόμα και στη Λευκάδα η πορεία των εισαγγελικών ερευνών εμφανίζει τα γεγονότα έτσι σαν οι νεαροί οπαδοί του Παναθηναϊκού να στρέφονται εναντίον αλλήλων χωρίς να έχουν έρθει αντιμέτωποι με βίαιους οπαδούς του Ολυμπιακού, κάτι που φυσικά συνέβη όπως προκύπτει από τα ίδια τα γεγονότα. Άλλωστε όπως πιστοποιούν αυτόπτες μάρτυρες «οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν ταμπουρωθεί σε ξενοδοχείο του νησιού και προκαλούσαν αυτούς που προσέρχονταν για να αναμετρηθούν».

Είναι πολλά τα περιστατικά ατιμωρησίας βιαιοτήτων που προέρχονται από οπαδούς της ομάδας της οποίας ο μεγαλομέτοχός της είναι κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά του ποδοσφαίρου. Να θυμίσουμε μόνο πόσες φορές έχουν γίνει βιαιοπραγίες με ξυλοδαρμούς, ανατινάξεις φούρνων, εκβιασμούς δημοσιογράφων, ακόμα και ρίψεις μολότοφ και χειροβομβίδων. Όμως ο σημερινός Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής εξαντλεί την αυστηρότητά του και θέλει να επιβεβαιώσει την ορθότητα του κατά κοινή ομολογία στρεβλού νόμου του, στον Παναθηναϊκό και πλέον και στον ΠΑΟΚ.

Να θυμίσουμε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόνο εφέτος έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών και τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, κλείσιμο της θύρας 13 έως το τέλος της περιόδου και χρηματικά πρόστιμα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα ουδέν συμβαίνει για τον υπό κατηγορία πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον οποίο ο κ. Κοντονής έχει προνομιακό συνομιλητή, η κατηγορούμενη για διαφθορά διοίκηση της ΕΠΟ συνεχίζει ακλόνητη το έργο της και διαιτητές υπό κατηγορία για εγκλήματα κατά του ποδοσφαίρου ορίζονται σε αγώνες κάθε Κυριακή.

Κύριε Κοντονή προτείνουμε να τιμωρήσετε σκληρά τους φιλάθλους όλων των ομάδων που είναι εξοργισμένοι και ζητούν ισονομία. Επίσης να συνεχίσετε το έργο της αναγέννησης του ελληνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα με συνεργάτες κατηγορούμενους και ενεργά μέλη εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι προφανώς σας ταιριάζουν περισσότερο από αγνούς φιλάθλους και έντιμους επενδυτές".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ