ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστολή Αγραφιώτη σε Μπαλτάκο για την κλήση σε απολογία του Ολυμπιακού: "Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει;"

Ο Δημήτρης Αγραφιώτης
Ο Δημήτρης Αγραφιώτης EUROKINISSI SPORTS

Ο Γ' Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Δημήτρης Αγραφιώτης, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, εξαιτίας της κλήσης των πρωταθλητών Ελλάδας σε απολογία για την ανακοίνωση που εξέδωσαν έπειτα από τον αγώνα κόντρα στον Βόλο.

Ο Γ' Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Δημήτρης Αγραφιώτης, απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, μέσω επιστολής σχετικά με την κλήση του συλλόγου σε απολογία για την ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από τον αγώνα κόντρα στον Βόλο.

Στην επιστολή υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να κληθεί κι η ΠΑΕ ΑΕΚ για δύο ανακοινώσεις και διερωτάται για το ποιος αποφασίζει σχετικά με το ποιες ΠΑΕ καλούνται σε απολογία και ποιες όχι.

Η επιστολή Αγραφιώτη στον πρόεδρο της ΕΠΟ

"Κύριε Πρόεδρε,

Στις 16.09.2022 η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έλαβε την με αρ. πρωτ. ΕΠΟ 22500/2022 Κλήση σε Απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αναφορικά με την τέλεση του αδικήματος της «Δυσφήμισης Ποδοσφαιρικών Αρχών & Οργάνων».

Η κλήση αυτή αφορά την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε κατά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Νικόλαο Μαργαρίτη, (καλούμενο χάριν συντομίας Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα), με αφορμή μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα κατά της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ αναφορικά με την διαιτησία του κ. Φωτιά.

Ως ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θεωρούμε πως δεν είναι δυνατόν ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας να έχει ασκήσει την συγκεκριμένη πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού και την ίδια στιγμή να έχει «κλείσει τα μάτια» όχι σε μια αλλά σε δυο (2) ομοειδείς και πολύ χειρότερες κατά το περιεχόμενο ανακοινώσεις της ΠΑΕ AEK. Προφανώς λοιπόν το υλικό με τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ και τα δημοσιεύματα που του παραδόθηκαν ήταν κατ' επιλογήν.

Το ερώτημα είναι ποιος είναι εκείνος που μεταφέρει το υλικό από τα ΜΜΕ στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Και όσο αυτός δεν αποκαλύπτεται θεωρούμε εσάς προσωπικά, ως επικεφαλής της ΕΠΟ, ως τον άνθρωπο που μεθοδεύει αυτή τη διάκριση μεταξύ των ΠΑΕ.

Απαιτούμε να πληροφορηθούμε άμεσα από εσάς ποια είναι η διαδικασία, μέσα από την οποία αξιολογείται ο χαρακτήρας των δημοσιευμάτων, δηλώσεων ή δημοσίων τοποθετήσεων και κρίνεται ότι αυτές πρέπει να διαβιβαστούν στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ποιοι θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο τιμωρίας και ποιοι όχι.

Τέλος, καλούμε την κα Μπιτζούνη, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, να διερευνήσει και να μας γνωστοποιήσει εάν συνιστά συμμόρφωση με τις αρχές της «χρηστής διοίκησης» οι διοικητικές υπηρεσίες της Ομοσπονδίας επί της ουσίας να ασκούν διώξεις σε κάποιες ΠΑΕ και να απαλλάσσουν άλλες, επειδή έτσι θέλει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ.

Για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δημήτριος Αγραφιώτης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΟ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ