ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επικίνδυνες εξορμήσεις για τις πρωτοπόρους!

Επικίνδυνες εξορμήσεις για τις πρωτοπόρους!
Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο

Βόλφσμπουργκ και Αμβούργο φιλοδοξούν να παραμείνουν στην κορυφή, μετά τις εκτός έδρας δοκιμασίες τους με Γκλάντμπαχ και Στουτγάρδη αντίστοιχα

Μετά από τα 9 γκολ που δέχτηκε μέσα σε 180 αγωνιστικά λεπτά σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν αναζητά "παυσίπονο" για τις πληγές της υποδεχόμενη την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ το ζευγάρι Λεβερκούζεν-Βέρντερ υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις.
Αννόβερο-Χέρτα

Χωρίς εκτός έδρας νίκη στην κατηγορία παραμένει το Αννόβερο (η μοναδική ομάδα της Μπουντεσλίγκα), που την προηγούμενη αγωνιστική κόντραρε τη Βέρντερ Βρέμης, όμως από κάποιο σημείο και έπειτα υπέκυψε και το... κοντέρ σταμάτησε στο 4-1. Τρεις πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι πλέον η ομάδα του Χέκινγκ, η οποιά δεν έχει θετική πρόσφατη παράδοση με τη Χέρτα, καθώς την έχει νικήσει μόλις 1 φορά στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις τους. Στον αντίποδα, η Χέρτα έχει πάψει πλέον να απολαμβάνει τα προνόμια της κορυφής, καθώς μετά από τις δύο συνεχόμενες ήττες από Στουτγάρδη και Ντόρτμουντ έπεσε στην 3η θέση, δύο πόντους πίσω από Βόλφσμπουργκ και Αμβούργο.

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ

Πολύτιμο βαθμό στην έδρα της Καρλσρούης "τσίμπησε" την περασμένη αγωνιστική η Γκλάντμπαχ, με αποτέλεσμα να παραμένει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη (έναν πόντο) αλλά και να ελπίζει πως σύντομα θα βγει από αυτή. Τώρα, η ομάδα του Μάιερ περιμένει την πρωτοπόρο Βόλφσμπουργκ και ποντάρει στο θερμό κοινό της αλλά και την καλή παράδοση που έχει στα τελευταία ματς με τη συγκεκριμένη ομάδα (4 νίκες-1 ισοπαλία-3 ήττες) για να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα. Οι "λύκοι" διανύουν περίοδο δαιμονιώδους φόρμας, κάτι που αποδεικνύει το γεγονός ότι μετρούν οκτώ συνεχόμενες νίκες, ενώ προέρχονται από τον θρίαμβο με 5-1 επί της Μπάγερν στη "Βόλκσβαγκεν Αρίνα". Το αποτέλεσμα αυτό τους έφερε στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, και ο μεγάλος στόχος του Φέλιξ Μάγκατ είναι να παραμείνει εκεί η ομάδα του μέχρι το τέλος του μαραθωνίου.

Κότμπους-Μπίλεφελντ

Η Κότμπους πήγε αποφασισμένη να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Φρανκφούρτη, όπου προηγήθηκε μάλιστα από το σημείο του πέναλτι κόντρα στην Άιντραχτ, ωστόσο έφυγε τελικά από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι (ήττα με 2-1) και βλέπει την απόσταση από τη γραμμή της σωτηρίας να έχει φτάσει στους τέσσερις πόντους. Την απογοήτευση στους οπαδούς της σκόρπισε και η Μπίλεφελντ, η οποία έχασε εντός έδρας με 2-0 από τη Σάλκε την περασμένη Παρασκευή, και πλέον βρίσκεται μόλις έναν πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (είναι δε η ομάδα με τις λιγότερες νίκες, μόλις 4).

Μπάγερν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Οι τελευταίες ημέρες έχουν εξελιχθεί σε έναν εφιάλτη για κάθε άνθρωπο που σχετίζεται με τη Μπάγερ Μονάχου καθώς μέσα σε 180 αγωνιστικά λεπτά η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν έχει δει την εστία της να παραβιάζεται 9 (!) φορές, έναντι μόνο ενός τέρματος υπέρ της. Το περασμένο Σάββατο η Βόλφσμπουργκ στραπατσάρισε την εικόνα της καθώς την συνέτριψε με 5-1 (χατ-τρικ από Γκραφίτε), ενώ η Μπαρτσελόνα έριξε... αλάτι στις πληγές της μεσοβδόμαδα καθώς την νίκησε 4-0 (όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο) στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το κλίμα -όπως αναμενόταν- είναι βαρύ για τον προπονητή και μόνο με συνεχείς νίκες, αρχής γενομένης από το ματς με την Άιντραχτ, θα βελτιωθεί η κατάσταση. Απελευθερώμενη θα παραταχθεί στην "Αλιάντς Αρίνα" η ομάδα της Φρανκφούρτης, η οποία πέτυχε κόντρα στην Κότμπους την πρώτη νίκη της στο δεύτερο γύρο και αποσπάστηκε έξι πόντους από την τελευταία τριάδα του πίνακα.

Ντόρτμουντ-Κολωνία

Η Ντόρτμουντ πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη στο Βερολίνο κόντρα στην Χέρτα με 3-1, και όχι μόνο "γκρέμισε" την αντίπαλό της από την κορυφή αλλά μείωσε και τη δική της διαφορά από την προνομιούχο 5η θέση, που είναι τώρα στους πέντε πόντους. Κόντρα στην Κολωνία η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα επιχειρήσει να βελτιώσει τα εντός έδρας στατιστικά της, καθώς μπορεί να παραμένει αήττητη εκεί, αλλά μετράει μόνο 4 νίκες, με άλλα 9 ματς να έχουν έρθει ισόπαλα. Η Κολωνία από την πλευρά της έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή αρκετές αγωνιστικές πριν το τέλος, όμως δεν έχει βλέψεις για παραπάνω, ενώ το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά την ήττα στο ντέρμπι από τη Λεβερκούζεν (0-2).

Σάλκε-Καρλσρούη

Η αλλαγή στη τεχνική ηγεσία έφερε άμεσα αποτελέσματα για τη Σάλκε, με το υπηρεσιακό τεχνικό δίδυμο Μπιούσκενς-Μούλντερ να καθοδηγούν τους "κενιγκασμπλάουεν" σε επικράτηση με 2-0 επί της Μπίλεφελντ την περασμένη εβδομάδα, σε ένα ματς που η ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πλέον, απέχει μόνο πέντε πόντους από την προνομιούχο 5η θέση και θέλει πάση θυσία το "τρίποντο" με την ουραγό Καρλσρούη για να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Ένα θαύμα χρείαζεται από την πλευρά της η Καρλσρούη για να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας και να παραμείνει στην κατηγορία. Η ομάδα του Έντε Μπέκερ έχει σημειώσει μόλις 18 γκολ σε 26 αγωνιστικές, κατάφερε να σκοράρει μόνο μία φορά στα 9 ματς του δευτέρου γύρου, ενώ η παράδοση δεν την ευνοεί με αντίπαλο τη Σάλκε.

Χόφενχαϊμ-Μπόχουμ

Μετά από τον ε-κπλη-κτι-κό πρώτο γύρο, όπου έφτασε να μοιράζεται με τη Μπάγερν την κορυφή, η Χόφενχαϊμ έχει αρχίσει να "ξεφουσκώνει", έχοντας απολογισμό στα τελευταία 7 παιχνίδια της 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στην 6η θέση και να βλέπει να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια της όσον αφορά στη μάχη που δίνει για την κατάληψη ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η Μπόχουμ είχε την ευκαιρία με το τραγικό αυτογκόλ του Λέμαν (μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ακίνδυνη σέντρα) να πάρει βαθμό η βαθμούς κόντρα στη Στουτγάρδη, όμως τελικά γνώρισε την ήττα στο τέλος, και έτσι βρίσκεται μόλις δύο πόντους πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης

Νικήτρια βγήκε η Λεβερκούζεν από το ντέρμπι με την Κολωνία (επικράτησε 2-0 στην έδρα των "κριαριών) και έτσι έδωσε χαρά στους οπαδούς της μετά από σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Η απόστασή της από την 5η Στουτγάρδη παρέμεινε πάντως στους 4 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι θέλει μόνο νίκη με Βέρντερ για να εξακολουθεί να κυνηγάει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Βέρντερ, με τους "πράσινους" να βρίσκουν τη φόρμα τους σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Την περασμένη Κυριακή, η ομάδα του Τόμας Σάαφ σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους το Αννόβερο (4-1), ενώ το βράδυ της Πέμπτης επιβλήθηκε με 3-1 της Ουντινέζε (δύο γκολ ο Ντιέγκο και ένα ο Πισάρο) και έκαναν σημαντικό βήμα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Στουτγάρδη-Αμβούργο

Η Στουτγάρδη πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπόχουμ την περασμένη αγωνιστική, πανηγήγύρισε την τέταρτη επιτυχία της στα πέντε τελευταία ματς της Μπουντεσλίγκα, και πλέον έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την 5η θέση έναντι των έτερων διεκδικητών του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Αναμφίβολα η παρουσία του Μάρκους Μπάμπελ στην άκρη του πάγκου έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην άνοδο των Σουηβών, που μετρούν μόλις 1 ήττα σε 12 ματς με τον πρώην Γερμανό άσο στο τιμόνι τους. Ο στόχος για το Αμβούργο δεν είναι άλλος από το να παραμείνουν στο ρετιρέ της βαθμολογίας, εκεί που ανέβηκαν την περασμένη αγωνιστική με το 1-0 εντός έδρας επί της Χόφενχαϊμ. Το συγκρότημα του Μάρτιν Γιολ δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει όχι μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη, καθώς το βράδυ της Πέμπτης νίκησε 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στο σπίτι του και έκανε το πρώτο βήμα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Αννόβερο-Χέρτα (16.30)
Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ
Κότμπους-Μπίλεφελντ
Μπάγερν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ντόρτμουντ-Κολωνία
Σάλκε-Καρλσρούη
Χόφενχαϊμ-Μπόχουμ

ΚΥΡΙΑΚΗ

Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης (18.00)
Στουτγάρδη-Αμβούργο

































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ