ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Σπόρτινγκ και αστυνομικούς έξω από το "Ζοζέ Αλβαλάδε"

Η Αστυνομία επιβλέπει τους οπαδούς της Σπόρτινγκ
Η Αστυνομία επιβλέπει τους οπαδούς της Σπόρτινγκ Ⓒ 2021 PEDRO ROCHA / ASSOCIATED PRESS

Ένταση και επεισόδια έξω από το "Ζοζέ Αλβαλάδε" της Λισσαβόνας πριν από το παιχνίδι της Σπόρτινγκ με την Μποαβίστα. Ξύλο, πλαστικές σφαίρες και ελαφρύς τραυματισμός δημοσιογράφου.

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Primeira Liga μετά από δεκαεννιά (19) χρόνια, οι πανηγυρισμοί των οπαδών της έξω από το "Ζοζέ Αλβαλάδε" όμως ξέφυγαν.

Ένα μικρό κομμάτι των οπαδών των πράσινων που συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο για να γιορτάσουν την κατάκτηση του τροπαίου συγκρούστηκε με τις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, επιβλέποντας -αρχικά- την κατάσταση. Η ένταση δεν άργησε να ξεφύγει, σε τέτοιο βαθμό που -όπως αναφέρει η Record- οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες, σε μια προσπάθεια να διασπάσουν το πλήθος και να το απομακρύνουν από το σημείο.

Μία εξ αυτών πέτυχε μάλιστα δημοσιογράφο της πορτογαλικής τηλεόρασης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

"Όλα ξεκίνησαν στις τελευταίες στιγμές του πρώτου μέρους, τότε άρχισε να γίνεται ο χαμός. Υπήρξε μεγάλος αριθμός καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί της Σπόρτινγκ, με την Αστυνομία να απαντά και τα πράγματα να ξεφεύγουν πολύ γρήγορα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νούνο Τσάβες σε ζωντανή μετάδοση, για να προσθέσει: "Υπήρχαν πολλοί οπαδοί που προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους υπόλοιπους και να αποτρέψουν πιο βίαιες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, αλλά πάντα υπάρχουν εκείνη που προτιμούν την ένταση και τον τσακωμό. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε, σε τέτοιο σημείο που πλαστική σφαίρα με χτύπησε στο πόδι".

ⓒ 2021 Pedro Rocha / Associated Press

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ