ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Έντσο Ραϊόλα: "Ο Ντοναρούμα είναι ο καλύτερος γκολκίπερ στον κόσμο, στα 17 του απέρριψε την Ρεάλ"

Ο Τζανλούιτζι Ντοναρούμα με τη φανέλα της Παρί σε ματς κόντρα στην Μίλαν για το Champions League | 7 Νοεμβρίου 2023
Ο Τζανλούιτζι Ντοναρούμα με τη φανέλα της Παρί σε ματς κόντρα στην Μίλαν για το Champions League | 7 Νοεμβρίου 2023 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Την πεποίθησή του πως ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα όχι μόνο ανήκει στην ελίτ των τερματοφυλάκων αλλά είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο μάνατζερ του Ιταλού πορτιέρε, Έντσο Ραϊόλα.

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα έδειξε από τα 15 του μόλις χρόνια, όταν πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Μίλαν, πως θα αφήσει εποχή στο ιταλικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και από το 2021 και έπειτα δείχνει την κλάση του υπερασπιζόμενος την εστία της Παρί.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Έντσο Ραϊόλα, ξάδερφο του Μίνο Ραϊόλα που έφυγε άδοξα από τη ζωή το 2022, ο Ντοναρούμα είναι αυτή τη στιγμή ο Νο 1 τερματοφύλακας στον κόσμο και δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιονδήποτε άλλο.

"Ο αντικαταστάτης του στην Μίλαν, Μενιάν, τα πηγαίνει πραγματικά καλά. Είναι βασικος στην εθνική ομάδα της Γαλλίας ενώ έχει πολύ σημαντική παρουσία στην Ιταλία.

Ωστόσο, δεν θα έλεγα πως είναι αναβάθμιση του Ντοναρούμα. Δεν θέλω να υπερβάλλω αλλά δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης αυτών των δύο τερματοφυλάκων αυτή τη στιγμή", δήλωσε αρχικά ο μάνατζερ του Ντοναρούμα στο "DAZN", για να προσθέσει με νόημα:

"Ο Τζίτζο είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο, όλοι οι προπονητές τερματοφυλάκων που έχουν δουλέψει μαζί του, έχουν την ίδια άποψη.

Για αυτούς, ο Τζίτζο είναι ένα ταλέντο απλησίαστο. Η Ρεάλ τον ήθελε όταν ήταν 17 ετών όμως απάντησε αρνητικά στους Ισπανούς για χάρη της Μίλαν".

Σημειώνεται πως από τα 22 φετινά ματς της Παρί ο Ντοναρούμα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα 10 από αυτά, ενώ από το 2016 που έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική Ιταλίας μετράει ήδη 60 συμμετοχές όντας μάλιστα ο καπιτάνο των ατζούρι στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ