ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Εντός η Αϊντχόφεν, εκτός ο Άγιαξ

Εντός η Αϊντχόφεν, εκτός ο Άγιαξ
αιντχοφεν πανηγυρικο

Ευκαιρία να διατηρηθεί στην κορυφή και μάλιστα με διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της, έχει η Αϊντχόφεν, η οποία στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Eredivisie υποδέχεται την Γκρόνινγκεν

Δυσκολότερη αποστολή έχει ο Αγιαξ, ο οποίος δοκιμάζεται στην έδρα της Τβέντε που θέλει επίσης να πετύχει τη συμμετοχή της στα μπαράζ. Οσο για τη Φέγενορντ, φιλοξενείται από τη Σπάρτα στο ντέρμπι του Ρότερνταμ.
Η «αυλαία» της αγωνιστικής άνοιξε χθες (21/3) με το εντυπωσιακό 3-3 ανάμεσα στη Φίτεσε και τη Μπρέντα στο Αρνεμ.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής έχει ως εξής:


Σάββατο (22/3)


Αϊντχόφεν-Γκρόνινγκεν

Την Τετάρτη η Αϊντχόφεν (1η, 61β.) υποδέχθηκε τον Αγιαξ και παίζοντας ξεκάθαρα για την ισοπαλία κατάφερε να την πάρει (0-0). Αν και ήταν εμφανώς κουρασμένη ευτύχησε να μη δεχθεί και έτσι διατήρησε τη διαφορά των 4 βαθμών που τη χωρίζουν από τον «Αϊαντα». Γενικότερα έχει πιο βατό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Αμστερνταμ και πλέον θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Τιμωρημένος ο αναπληρωματικός εξτρέμ Μέντες.

Η εντός έδρας ήττα (0-1) στο μεγάλο ντέρμπι με τη Χέρενφεν, έθεσε την Γκρόνιγκεν (6η, 50β.) εκτός του πρώτου γκρουπ των πλέι οφ. Αρκετά καλή η παρουσία των «πράσινων» στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο σε μια αντεπίθεση της αντιπάλους τους στο 86 ήταν απρόσεκτοι και δέχθηκε το μοιραίο γκολ. Παραμένει εκτός ο 1ος σκόρερ Μπεργκ, μακροχρόνια απόντες οι επιθετικοί μέσοι Λεφτσένκο και Φαν ντε Λάακ, αμφίβολοι ο φορ Νέιλαντ και ο εξτρέμ Μέιρντινκ.

Χέρενφεν-Ρόντα
Μετά τη Χέρενφεν, η Μπρέντα (4η, 53β.) κατάφερε να κερδίσει μία ακόμη ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με αυτήν, τη Γκρόνιγκεν (με 1-0 εκτός). Αποτέλεσμα σπουδαίο, αφού εκτός του ότι την έφερε στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ, γέμισε τους οπαδούς της με μεγάλη χαρά (υπάρχει μίσος κατά της Γκρόνιγκεν). Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Σουλεϊμάνι τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Εκτός ο μέσος Ρόορντα, δύσκολα θα αγωνιστεί ο «κίπερ» Βαντενμπούσχε, αμφίβολοι οι μέσοι Πράχερ και Πάουλσεν.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στο Κερκράντε, αφού την Τετάρτη η Ρόντα (8η, 43β.) επικράτησε στα πέναλτι της Χέρακλες με 5-3 (κ.α. 2-2) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας. Εξάλλου, είχε προηγηθεί το εντός έδρας 1-1 με την Αϊντχόφεν. Τιμωρημένος ο πολυσύνθετος αμυντικός Ντε Φάου και ο αριστερός μπακ-χαφ Ντε Γιόνγκ.

Αλκμααρ-Ντε Γκράαφστσαπ
Στην κατάσταση που βρίσκεται η Αλκμααρ (12η, 32β.) το εκτός έδρας 2-2 (έστω και στις καθυστερήσεις) με την Ουτρέχτη κρίνεται θετικό. Είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από τη Φέγενορντ με 0-1, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ δικαιούταν κάτι περισσότερο βάσει της απόδοσης που έπιασε. Πάντως συμπλήρωσε 11 ματς χωρίς «τρίποντο» (τελευταία νίκη στις 16/1 κόντρα στη Ντε Γκράαφστσαπ). Εξέτισε ο στόπερ Γιαλίνς, πάγιες οι υπόλοιπες απουσίες.

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε στο κρίσιμο (εντός έδρας) ματς με τη Χέρακλες η Ντε Γκράαφστσαπ (15η, 27β.) αφού δεν κατάφερε να κερδίσει φέρνοντας ισοπαλία χωρίς γκολ. Βρίσκεται οριακά εκτός ζώνης υποβιβασμού και πλέον η ανάγκη για θετικά αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Πλήγμα αποτελεί η τιμωρία του βασικότατου στόπερ Κέλερ, εκτός παραμένει ο δεξιός εξτρέμ Μέιερ.

Εξέλσιορ-Ουτρέχτη
Ανίκανη να δείξει κάτι το θετικό, στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, παρουσιάζεται η Εξέλσιορ (18η, 23β.). Πλέον ο πιθανότερος στόχος γι` αυτήν είναι να αποφύγει την τελευταία θέση που οδηγεί απευθείας σε υποβιβασμό, δίνοντας έτσι μπαράζ παραμονής με ομάδα από τη Β` κατηγορία. Το εκτός έδρας 0-2 από τη Μπρέντα αποτέλεσε την 3η διαδοχική της ήττα, αν και θα μπορούσε να την αποφύγει αφού έπαιξε αρκετά ικανοποιητικά. Τιμωρημένοι ο μπακ-χαφ Μπάντιαρ και για 4η αγωνιστική ο μέσος Πάρντο.

Από την πλευρά της η Ουτρέχτη (10η, 39β.) κρατούσε (στην έδρα της) τους τρεις πολύτιμους βαθμούς απέναντι στην Αλκμααρ μέχρι το 92ο λεπτό, όμως τελικά ισοφαρίστηκε σε 2-2. Γενικότερα, τον τελευταίο καιρό δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε. Στοχεύει πλέον στην 9η θέση έτσι ώστε να διεκδικήσει την έξοδό της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέσω των πλέι οφ. Παραμένει εκτός ο φορ Λοβάλ, καθώς και οι πάγια απόντες.

Κυριακή (23/3)

Τβέντε-Αγιαξ

Οι κακές εμφανίσεις φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν για την Τβέντε (7η, 49β.) που με το (εντός έδρας) 4-3 κόντρα στη Φίτεσε έφτασε τις 3 σερί νίκες. Μπήκε και πάλι δυναμικά στο κυνήγια μιας θέσης που οδηγεί στο πρώτου γκρουπ των πλέι οφ. Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν το συγκεκριμένο ματς οι οπαδοί της που θα γεμίσουν των χωρητικότητας 13.000 θέσεων «Αρκε Στάντιον», δημιουργώντας «καυτή» ατμόσφαιρα. Ετοιμος ο φορ Χάουσεχεμς, εξαιρετικά αμφίβολος ο μέσος Ενγκελααρ.

Την περασμένη Τετάρτη ο Αγιαξ (2ος, 57β.) δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Αϊντχόφεν στο εξ αναβολής μεταξύ τους ντέρμπι στο «Φίλιπς Στάντιον». «Λευκή ισοπαλία» το αποτέλεσμα, με τον «Αίαντα» να παραμένει 4 βαθμούς πίσω από την PSV και τα πράγματα, όσον αφορά την υπόθεση-τίτλο να γίνονται δύσκολα γι` αυτόν. Ηταν πάντως καλύτερος και άξιζε να κερδίσει . Νοκ-άουτ ο καλό μέσος Γκάμπρι, αμφίβολος ο πορτιέρο Στεκέλνμπουρχ.

Φένλο-Ναϊμέγκεν

Οριακή είναι, για τη Φένλο (16η, 26β.), η συγκεκριμένη αναμέτρηση και αναμένεται να κρίνει πολλά αναφορικά με την παρουσία της στην Eredivisie. Κόντρα στην Φέγενορντ δεν δικαιούταν τόσο βαριά ήττα (1-4 εκτός), αφού πάλεψε αρκετά. Πρόβλημα και πάλι η άμυνά της αφού δέχεται εύκολα γκολ. Εξέτισαν ο στόπερ Ρέικερς και ο φορ και αναντικατάστατος Αραμπατ. Τραυματίας ο φορ Κάλαμπρο και μέσοι Ασουάρ και Κάντελμπερχ.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Ναϊμέγκεν που με το (εντός) 4-2 επί της Σπάρτα αύξησε το σερί της στις 4 σερί νίκες. Πλέον δικαιούται να στοχεύει στο δεύτερο γκρουπ των πλέι οφ (θέσεις 6 έως 9). Οσον αφορά τη φημολογία περί αποχώρησης του τεχνικού Μάριο Μπέιν, «διαλύθηκε» λόγω των τελευταίων νικηφόρων αποτελεσμάτων. Εξέτισε ο αξιόλογος μέος Σιμπούμ, μακροχρόνιες οι άλλες απουσίες.

Σπάρτα Ρότερνταμ-Φέγενορντ

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα που πραγματοποίησε μέσα στην έδρα της Ναϊμέγκεν η Σπάρτα (14η, 27β.). Προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ στο 63` καθόταν στην θέση του οδηγού με 2-1. Τελικά δεν πήρε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας, αφού αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την αστάθεια που τη διακρίνει, δέχθηκε 3 γκολ με το σκορ να διαμορφώνεται στο 2-4. Τιμωρημένοι ο φορ και 1ος σκόρερ Ροσέ και οι μέσοι Φαν Μπούρεν και Φρέιρε. Επανέρχονται ο μέσος και ο πορτιέρο Βέστερφελντ.

Ανεβασμένη θα παραταχθεί στο τοπικό ντέρμπι η Φέγενορντ (3η, 54β.). Η εντός έδρας νίκη με 4-1 επί της Φένλο ήταν η 2η σερί της, ενώ την Τρίτη επικράτησε της Μπρέντα με 2-0 και θα δώσει το παρών στον τελικό του ολλανδικού Κυπέλλου. Παραμένει «ζωντανή» για τη 2η θέση αφού βρίσκεται σε απόσταση βολής από τον Αγιαξ. Δεν υπολογίζεται και πάλι ο Μακάι, όπως επίσης και ο πολύτιμος μέσος Χοφς. Πάγιες οι υπόλοιπες απουσίες.

Βίλεμ-Χέρακλες

Βαριά ήττα εντός προγράμματος πάντως- με 1-4 από τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ υπέστη η Βίλεμ (17η, 24β.), παρότι προηγήθηκε. Το αρνητικό γι` αυτήν ήταν ότι στο συγκεκριμένο ματς τραυματίστηκε ο βασικός τερματοφύλακα Αρτς που έσπασε το πόδι του. Μετρίων δυνατοτήτων ο Φερμέιρ που τον αντικαθιστά. Οπως τόνισε και ο τεχνικός Γιόνγκερ η ομάδα χρειάζεται βελτίωση στον αμυντικό τομέα.

Υστερα από ένα παιχνίδι (Τρίτη) που είχε χαρακτήρα-θρίλερ, η Χέρακλες (13η, 31β.) ηττήθηκε με 3-5 από τη Ρόντα στα πέναλτι (κανονικό ματς 2-2) κι έτσι η πορεία της στο φετινό Κύπελλο ολοκληρώθηκε στην ημιτελική φάση. Στο πρωτάθλημα, ωστόσο, τα πάει αρκετά καλά και απέχει 4 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Εξέτισαν ο πολύτιμος μέσος Κουανσά και ο βασικός δεξιός μπακ-χαφ Μποάκιε.









































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ