ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ένας Μήτρογλου έφερε την άνοιξη

Ένας Μήτρογλου έφερε την άνοιξη
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Μήτρογλου έφερε την...άνοιξη στον Πανιώνιο και αναπτέρωσε τις ελπίδες των "κυανέρυθρων" για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, δείχνοντας ότι θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό του "Ιστορικού". Σενάρια για τον Γεωργιανό αριστερό μπακ, Kβιρκβέλια. Λεμονής:"Πιο δύσκολο αν απουσίαζε ο Μήτρογλου".

Ο Τάκης Λεμονής είχε δηλώσει προ ημερών ότι δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου και περιμένει από τον Κώστα Μήτρογλου, άμεσες λύσεις.

Ο 22χρονος επιθετικός φρόντισε με το...καλημέρα να ικανοποιήσει την επιθυμία του προπονητή του Πανιωνίου, κάνοντας ονειρικό ντεμπούτο στην Θεσσαλονίκη.

Με δύο γκολ οδήγησε τον "Ιστορικό" σε ένα σπουδαίο τρίποντο και έδειξε άμεσα ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, ειδικά στην επίθεση.

Αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης, ο Έλληνας φορ απέδειξε την εκτελεστική του δεινότητα και πόσο πολύτιμη είναι αυτή για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Οι αριθμοί άλλωστε μιλούν από μόνοι τους...Το 2-0 αποτέλεσε την πιο ευρεία νίκη του "Ιστορικού" στην τρέχουσα σεζόν καθώς για πρώτη φορά οι "κυανέρυθροι" σημείωσαν δύο γκολ φέτος! Με δύο τέρματα, ο Κώστας Μήτρογλου ήδη είναι μαζί με τον Σίτο Ριέρα οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας.

Ο Μήτρογλου λοιπόν έκανε την διαφορά στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση και έδειξε ικανός να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα που υπήρχε. Άλλωστε πλέον με 11 τέρματα, οι Νεοσμυρνιώτες βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και έπιασαν και τον Άρη στον αριθμό των γκολ, όντας πλέον οι δύο ομάδες με τις πιο αδύναμες επιθέσεις.

Ο Τάκης Λεμονής γνώριζε πολύ καλά τον Έλληνα επιθετικό από την προηγούμενη συνεργασία τους στον Ολυμπιακό και για τον λόγο αυτό, η εισήγηση για την απόκτηση του κρίνεται ως μία σπουδαία κίνηση στον δρόμο για την παραμονή.

Ανάλογη ελπίδα για το ότι ο Μήτρογλου θα έδινε άμεσες λύσεις, είχε και ο πρώην άσος της ομάδας, Γιώργος Δέδες που επέστρεψε στη θέση του τιμ μάνατζερ στον σύλλογο.

Πέραν όμως της απόδοσης του Κώστα Μήτρογλου που αποδεικνύεται ο...άσος στο μανίκι του Τάκη Λεμονή, ο Έλληνας τεχνικός προχώρησε και σε άλλες αλλαγές που είχαν ως αποτέλεσμα απέναντι στον Άρη, ο Πανιώνιος να είναι σταθερός σε όλες τις γραμμές.

Όπως αποδείχτηκε για ένα ακόμη παιχνίδι, οι αγώνες όπου ο αντίπαλος αγωνίζεται ανοιχτά ταιριάζουν στους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι τα βρίσκουν περισσότερο σκούρα απέναντι σε ομάδες στα μέτρα τους οι οποίες αγωνίζονται πιο κλειστά.

Οσον αφορά στην άμυνα, ο Τάκης Λεμονής χρησιμοποίησε τον Σουηδό Γιόνσον αντί του Βαρό και ο Σκανδιναβός είχε καλή παρουσία, χωρίς να αφήνει συχνά τη θέση να μένει εκτεθειμένη η ομάδα του από την πλευρά του.

Κατά τα άλλα οι Σιόβας και Λάτκα έχουν δείξει και σε άλλα παιχνίδια ότι είναι ένα σταθερό δίδυμο και "κλείδωσαν" τα ατού του Άρη ενώ ο Κοντοές στην...ξένη εδώ και καιρό θέση του αριστερού μπακ, απέδειξε ξανά ότι το πάθος του είναι αυτό που κάνει την διαφορά.

Εξάλλου οι Μπάλαμπαν και Ριέρα αγωνιζόμενοι στα δύο άκρα, έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν κίνηση και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη.

Νέες προσθήκες, σενάρια για Kβιρκβέλια

Πλέον με τις νέες προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό, οι "κυανέρυθροι" σίγουρα μπορούν να ελπίζουν σε ακόμη καλύτερες μέρες.

Ο Τσέχος, Βάσλαβ Σβέρκος έρχεται για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την γραμμή κρούσης ενώ αναμένονται δύο ακόμη μεταγραφές.

Η πρώτη είναι πιθανό να είναι ο Γιώργος Γκαλίτσιος με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της σεζόν από τον Ολυμπιακό, καλύπτοντας τη θέση του δεξιού μπακ ενώ ο Τάκης Λεμονής έχει ζητήσει και ένα μέσο.

Εξάλλου θα αποκτηθεί και αριστερός μπακ με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δανεισμό του 31χρονου διεθνή Γεωργιανού, Nτάτο Kβιρκβέλια από τη Ρουμπίν Καζάν. Ο Kβιρκβέλια είναι 42 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Πλέον τους "κυανέρυθρους" περιμένει δύσκολη συνέχεια με δύο σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό και την Καβάλα όπου καλείται να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα προκειμένου να πατήσει...γκάζι στην προσπάθεια να αποφύγει τον υποβιβασμό...

Λεμονής:"Πιο δύσκολο αν απουσίαζε ο Μήτρογλου"

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Τάκης Λεμονής με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό, "NOVAΣΠΟΡ FM 94.6", αναφερόμενος στην απόδοση του Κώστα Μήτρογλου,τόνισε:

"Αυτό που έκανε ο Κώστας είναι πολύ σημαντικό, αλλά θέλω να μείνω στη συνολική παρουσία της ομάδας, η οποία ήταν καλή σε όλο παιχνίδι, εκτός των πρώτα λεπτά του. Αυτό μέτρησε.

Τα χαρακτηριστικά του Μήτρογλου ήταν αυτά που μας έκανε να επιμείνουμε να τον πάρουμε. Μπορεί να είναι το στήριγμα όλης της επίθεσης της ομάδας μας και πλέον μπορούμε να κουβαλήσουμε την μπάλα πιο εύκολα. Αν απουσίαζε ο Μήτρογλου θα ήταν πιο δύσκολο, να παίρναμε κάτι".

Για το ότι δήλωσε ότι περιμένει περισσότερα από τον Μήτρογλου, είπε:" Είναι ένας παίκτης που σε αυτή την αγωνιστική σεζόν έχει παίξει μόλις δύο παιχνίδια. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που σε φέρνει πίσω σε φυσική κατάσταση και τώρα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τα παιχνίδια.

Χθες το βράδυ, επικοινώνησα και μου είπαν ότι έχει 10-15 προσκλήσεις από ΜΜΕ για να μιλήσει. Εντάξει κέρδισε η ομάδα. Θέλει ψυχραιμία. Την περασμένη εβδομάδα, που είχα μιλήσει αυτό είχα πει. Βλέπουμε έναν τρελό βαθμολογίκό πίνακα, στον οποίο κάθε εβδομάδα αλλάζουν δεδομένα".

Ακόμα για την προσθήκη του Σβέρκος αλλά και τις άλλες μεταγραφές, δήλωσε:" Με τον Σβέρκος και με άλλους δύο παίκτες θα γίνουμε πιο ευέλικτοι. Οι καλοί παίκτες χωράνε παντού. Το σημαντικό όμως είναι οι ποδοσφαιριστές να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον".

Επίσης για την ψυχολογία της ομάδας, επεσήμανε:" Νομίζω ότι οι προσθήκες κάποιων ωφελούν και ψυχολογικά την ομάδα. Μπορούσα να διακρίνω και από τις προπονήσεις ότι η παρουσία του Κώστα (Μήτρογλου) είχε δώσει άλλη δυναμική.

Δυστυχώς ήμασταν μια ομάδα που δεν μπορούσε να αντιδράσει σε δύσκολες καταστάσεις. Νομίζω ότι έχει να κάνει και με το αγωνιστικό, το πόσο μπορούμε να φανούμε δυνατοί σε κάποια πράγματα".

Για τη βέλτίωση στον επιθετικό τομέα, υποστήριξε:" Έχουμε δουλέψει αρκετά στο «πως θα αναπτυχθούμε». Αλλά στην τελικά προσπάθεια παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα. Η φαντασία, η προσωπικότητα".

Εξάλλου για την παράδοση που έσπασε ο Πανιώνιος, κερδίζοντας μετά την περίοδο 1960-1961 ξανά στην έδρα του Άρη , τόνισε: "Και εγώ τις τελευταίες ημέρες έμαθα για την παράδοσή αυτή. Το Σάββατο το πρωί μάλιστα, το είπα στους παίκτες και δεν ήξερα αν έκανα σωστά. Είναι σημαντικό που την «σπάσαμε» γιατί ήταν μια μεγάλη παράδοση".

Τέλος για την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό,σημείωσε:" Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί. Ίσως τέτοιου είδους παιχνίδια , είναι πιο εύκολα γιατί μπορούμε μόνο να κερδίσουμε πράγματα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα ξέρεις πόσο δύσκολα είναι, αλλά κανένα ματς δεν είναι τελειωμένο πριν γίνει".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ