ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Εμπαπέ: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρεί ότι η Παρί τον πρόδωσε και θέλει να φύγει άμεσα

Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Νις για τη Ligue 1 2022-2023 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Νις για τη Ligue 1 2022-2023 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 © 2022 AURELIEN MORISSARD/ASSOCIATED PRESS

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι δυσαρεστημένος με την Παρί και θέλει να φύγει λίγους μήνες αφότου επέκτεινε το συμβόλαιό του. Η σχέση του με το σύλλογο έχει οδηγηθεί σε ρήξη για τρεις λόγους.

Η είδηση εμφανίστηκε αόριστα το βράδυ της Δευτέρας σε podcast του RMC και στη συνέχεια σχηματοποιήθηκε την Τρίτη από τη Marca με τη μορφή... βόμβας. Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι δυσαρεστημένος στην Παρί και θέλει να αποχωρήσει άμεσα, ει δυνατόν και τον Ιανουάριο, παρότι τον Μάιο υπέγραψε νέο συμβόλαιο.

Το θέμα ξάφνιασε το ευρύ κοινό, όμως σταδιακά αποκαλύπτονται ορισμένοι λόγοι που οδήγησαν στο ρήγμα μεταξύ του 23χρονου επιθετικού και του συλλόγου του, το οποίο τον απομακρύνει από το "Παρκ ντε Πρενς" και επαναφέρει στο προσκήνιο το σίριαλ της μετακίνησή του στη Ρεάλ.

Ύστερα από 226 αγώνες, 182 γκολ και 77 ασίστ, το μέλλον του στην ομάδα είναι αμφίβολο και όπως συνέβη στις πρόσφατες εξελίξεις στην εθνική Γαλλίας, την αλλαγή θα την έχει προκαλέσει εκείνος και έχει τους λόγους του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η "προδοσία" για τη διάρκεια του συμβολαίου

Η Παρί προσπάθησε επί μήνες να πείσει τον Εμπαπέ να ανανεώσει και να μην πάει ως ελεύθερος ση Ρεάλ. Οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος την άνοιξη, όμως εκ των υστέρων ο Γάλλος διεθνής υποστηρίζει ότι ο σύλλογος τον πρόδωσε και τον έπεισε με ψέματα ή μισές αλήθειες.

Τρανό παράδειγμα η διάρκεια του συμβολαίου του. Στην ανακοίνωση της Παρί την 21η Μαΐου αναφέρεται ότι η συμφωνία εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2025. Ο Εμπαπέ φωτογραφήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας, Νασέλ αλ Κελαϊφί, κρατώντας μία φανέλα με το 2025, ενώ με την ίδια εμφανίστηκε και στο "Παρκ ντε Πρενς", μπροστά στους φιλάθλους.

Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική και την αποκάλυψε η Equipe μερικούς μήνες αργότερα. Το συμβόλαιο είναι διετές και υπάρχει προοπτική επέκτασης για ακόμα μία σεζόν, την οποία μπορεί να αποφασίσει μονομερώς ο Εμπαπέ. Δεν υπάρχει κάποια δέσμευση μέχρι το 2025 δηλαδή, όμως ο Γάλλος αποφάσισε να... σιγοντάρει την προπαγάνδα της Παρί, ως δείγμα καλής θέλησης από την πλευρά του, ύστερα από όσα είχαν προηγηθεί με ευθύνη του.

Η ασυνεννοησία με τον Γκαλτιέ

Ο Εμπαπέ αποκτήθηκε το 2017 και στα πρώτα χρόνια αγωνιζόταν στα άκρα της επίθεσης, αρχικά αριστερά και στη συνέχεια δεξιά. Ο νέος τεχνικός της Παρί, Κριστόφ Γκαλτιέ, τον αξιοποιεί στον άξονα, κάτι που δεν αρέσει στον Εμπαπέ και δεν το έκρυψε ύστερα από την εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 με αντίπαλο τη Ρεμς το Σάββατο.

Ανέβασε στο Instagram ένα story με φωτογραφία του ιδίου και hashtag τη φράση "pivotgang", θέλοντας να υπενθυμίσει παλαιότερες δηλώσεις του, στις οποίες εξηγούσε ότι προτιμάει να αγωνίζεται ως πίβοτ, γύρω κοντά σε επιθετικό περιοχής, όπως συμβαίνει στην εθνική ομάδα με τον Ολιβιέ Ζιρού.

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός της Παρί και της εθνικής Γαλλίας, Ζερόμ Ροτέν, αποκάλυψε στο podcast του στο RMC περαιτέρω λεπτομέρειες για το τι συνέβη στο παιχνίδι με τη Ρεμς. "Ξαφνικά, ο Γκαλτιέ του είπε 'μείνε στον άξονα, επειδή θα πάρεις πολλές μπάλες από τους Κάρλος Σολέρ, Φαμπιάν Ρουίθ και Πάμπλο Σαράμπια'. Όμως οι μπαλιές δεν έγιναν. Κατόπιν, ο Γκαλτιέ του είπε 'πήγαινε και παίρνε την μπάλα'. Οπότε μετά από λίγο, δεν ήξερε πού να πάει. Υπάρχει ασυνεννοησία, όμως δεν πρέπει να τα μεταφράζουμε όλα και να λέμε σήμερα ότι το πρόβλημα είναι με τον Κριστόφ Γκαλτιέ, επειδή υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ τους, όπως και με τον Κάμπος", είπε μεταξύ άλλων.

Η ξαφνική εμφάνιση του Κάμπος στο πρότζεκτ

Η ανανέωση του Εμπαπέ τον Μάιο έγινε με αθλητικό διευθυντή τον Λεονάρντο και προπονητή τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Αμφότεροι βρίσκονταν υπό πίεση, όμως ήταν δύο πρόσωπα που ο 23χρονος ποδοσφαιριστής γνώριζε ότι υπάρχουν στο οργανόγραμμα του συλλόγου και κατ' επέκταση στο νέο πρότζεκτ του οποίου θα αποτελούσε ακρογωνιαίο λίθο, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που άκουσε.

Αυτήν τη στιγμή όμως στο οργανόγραμμα υπάρχει ο Λουίς Κάμπος, ως σύμβουλος του προέδρου τυπικά, ο οποίος όμως λειτουργεί ως αθλητικός διευθυντής, ενώ στον πάγκο κάθεται ο Γκαλτιέ. Δύο πρόσωπα που δεν υπήρχαν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Εμπαπέ θεωρεί ότι η διοίκηση τού "πούλησε" διαφορετικό πρότζεκτ από αυτό που τελικά έθεσε σε εφαρμογή το καλοκαίρι και κατά συνέπεια θεωρεί εαυτόν παραπλανημένο, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι και ο Κάμπος είναι ενοχλημένος με τη διοίκηση και ετοιμάζεται να αποχωρήσει, τότε το νέο πρότζεκτ το οποίο πλάσαραν στον Εμπαπέ είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει πλέον.

Ενοχλημένη κι η Παρί

Οι λόγοι που έχουν δυσαρεστήσει τον Εμπαπέ έχουν οδηγήσει σε αλλαγή συμπεριφοράς. Εμφανίζεται απογοητευμένος με το σύλλογο από τον Ιούλιο και η εκκίνηση της σεζόν δεν βοήθησε στο να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αφού χρεώθηκε μία αγωνιστική κόντρα με τον Νεϊμάρ. Μάλιστα, δημοσιεύματα ήθελαν τον Γάλλο να "αποφασίζει" την αποπομπή του συμπαίκτη του, ως ένα από τα άτυπα προνόμια που θα είχε με την υπογραφή του νέου συμβολαίου του.

Οι δύο ποδοσφαιριστές απέρριψαν αυτά τα δημοσιεύματα, όμως ο Εμπαπέ δείχνει... τρίτος τροχός της αμάξης μέχρι στιγμής σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού η απόδοσή του βρίσκεται σαφώς πίσω από εκείνη του Βραζιλιάνου κι εκείνη του Λιονέλ Μέσι. Τα έντεκα γκολ στη σεζόν φαντάζουν πολλά, όμως οι παρτενέρ του στην επίθεση μοιάζουν να τραβούν πιο δύσκολο "κουπί", ώστε να κάνουν εύκολη τη ζωή του Εμπαπέ.

Σε αρκετά σημεία των αγώνων, ο τελευταίος δεν ανταποκρίνεται με τον ίδιο επαγγελματισμό. Κοντοστέκεται, ξεφυσάει, κοιτάζει συμπαίκτες και πάγκο με νόημα, ενώ δεν έλειψαν ακόμα και ξεσπάσματα εις βάρος συμπαικτών του όταν δεν παίρνει πάσες που θα ήθελε, έστω κι αν αυτή δεν ήταν η καλύτερη επιλογή.

Η συμπεριφορά του Εμπαπέ έχει εκνευρίσει αρκετούς στο "στρατόπεδο" του συλλόγου, όμως ο Γάλλος επιθετικός παραμένει η πιο ενοχλημένη πλευρά από τις δύο, με το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί από την υπογραφή του συμβολαίου μέχρι σήμερα να μοιάζει αγεφύρωτο στη θεωρία. Στην πράξη, οι παράγοντες της Παρί δεν θα δεχθούν αποχώρηση του μεγάλου αστεριού τους έξι μήνες ύστερα από την ανανέωση του συμβολαίου του, τουλάχιστον όχι με ένα ποσό που δεν θα χαραχθεί ανεξίτηλα στα χρονικά του αθλητισμού.

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ