ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ

Εμπαπέ: "Ο Βινίσιους έχει υποφέρει από ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά δεν είναι ο μόνος"

Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Νις για τη Ligue 1 2022-2023 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Νις για τη Ligue 1 2022-2023 στο "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι | Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 © 2022 AURELIEN MORISSARD/ASSOCIATED PRESS

Ο Κιλιάν Εμπαπέ τόνισε ότι είναι ανάγκη οι ποδοσφαιριστές να είναι πιο ενεργοί στην καταπολέμηση του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, υποστηρίζοντας πως ο Βινίσιους δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει δεχθεί ρατσιστική επίθεση.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Καμερούν ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό NCI για το φαινόμενο του ρατσισμού και συνέστησε ότι είναι ανάγκη οι ποδοσφαιριστές να αναλάβουν δράση για την καταπολέμησή του.

"Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Κάναμε την αρχή, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Πρέπει να συνεργαστούμε με τις Αρχές.

Ο Βινίσιους έχει υποφέρει, αλλά δεν είναι ο μόνος. Δεν πρέπει να αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Πρέπει να κλείσουμε τις πόρτες στους ανθρώπους που το κάνουν αυτό", ήταν τα λόγια του 24χρονου.

Θυμίζουμε ότι οι οπαδοί της Βαλένθια στον αγώνα με τη Ρεάλ έκαναν ήχους πιθήκου απευθυνόμενοι στον επιθετικό των "μερένγκες", ενώ τον φώναζαν τόσο "μαϊμού", όσο και "χαζό".

Ο ίδιος ο Βινίσιους είχε τοποθετηθεί μέσω Instagram story λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα. "Το έπαθλο που κέρδισαν οι ρατσιστές ήταν η αποβολή μου. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι η La Liga", έγραψε σε ένα story σε μαύρο φόντο, ενώ στη συνέχεια προχώρησε και σε μία ανάρτηση, καταδικάζοντας το συμβάν.

TAGS ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ