ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έμεινε γιατί... χρωστάει

Έμεινε γιατί... χρωστάει
Βαλβέρδε-Ολυμπιακός

Οι λόγοι που κρατάνε τον Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, η ανακοίνωση της ΠΑΕ και το ραντεβού Χρυσικόπουλου-Ιμπάνιεθ για την υπογραφή του συμβολαίου. Στον αέρα η φιέστα

Ούτε επιτυχία του Κόκκαλη ήταν η παραμονή του Βαλβέρδε, ούτε επίτευγμα του Βάσκου προπονητή. Και για να ‘μαστε και αντικειμενικοί, η ιστορία παρατράβηξε. Θα μπορούσαν οι δυο πλευράς να είχαν ανακοινώσει την συνέχιση της συνεργασίας τους πολύ νωρίτερα, αδιαφορώντας τόσο για το τι έβγαινε προς τα έξω, όσο και για όσους προσπαθούσαν να βάλουν τρικλοποδιές. Ο Βαλβέρδε είναι ο προπονητής που στηρίχθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στο Καραϊσκάκη από τον κόσμο της ομάδας.
Γιατί πολύ απλά, το κριτήριο του κόσμου είναι αλάνθαστο και όταν αυτοί οι άνθρωποι έβλεπαν για πρώτη φορά την ομάδα τους να παίζει μπάλα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παρόμοιο με αυτό ομάδων πολύ πιο προηγμένων πρωταθλημάτων ήταν λογικό, να στηρίξουν τον άνθρωπο που το δημιούργησε. Την ίδια ώρα, πέρα από τον κόσμο, ο Βάσκος στηρίχθηκε όσο κανείς από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του. Γιατί πολύ απλά, είναι προπονητής και μόνο αυτό!

Δεν έκανε δημόσιες σχέσεις, δεν «έγλυψε», δεν παρακάλεσε, δεν κοίταξε το ίματζ του, παρά μόνο την ομάδα του. Και δεν κώλωσε να έρθει και σε κόντρες με παίκτες που δεν του έκαναν , κατά διαστήματα, την δουλειά. Με τέτοιους συμμάχους λοιπόν, οι όποιοι «εχθροί», ήταν δεδομένο, ότι είχαν χάσει την μάχη, εκτός κι αν ο Βάσκος άκουγε την γυναίκα του, που πραγματικά επιθυμούσε να επιστρέψει η οικογένεια στην Ιβηρική.

Kάτι... χρωστάει

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ωστόσο, κάτι…χρωστάει και για αυτό παρέμεινε στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Και το…χρωστούμενο έχει να κάνει έμμεσα με την ομάδα και-μάλλον- άμεσα με τον εαυτό του. Όταν σιγοβάδιζε στο γήπεδο της Ανόρθωσης σκεπτικός μετά το κακό που τον είχε βρει, μάλλον το μυαλό του είχε δεχθεί βομβαρδισμούς από άσχημες σκέψεις.

Οι περισσότερες απομακρύνθηκαν με το πέρασμα των εβδομάδων και την εύκολη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Βαλβέρδε έχει μια εκκρεμότητα , τον τελικό του κυπέλλου. Κάποιοι που «σκοτώνονται» να του ρίξουν λάσπη, περιμένουν να χάσει από την ΑΕΚ, για να πουν ότι «τα πήγε χειρότερα από την περσινή ομάδα, που ξεκίνησε ο Λεμονής και τελείωσε ο Σεγκούρα». Ναι, αν το δούμε βάσει τίτλων, μια απώλεια κυπέλλου θα τους δώσει το…πάτημα! Όμως η καθαρά ποδοσφαιρική ματιά, αναφέρει ότι με ρόστερ πιο περιορισμένο από το φετινό, ο Βαλβέρδε έπαιξε ποδόσφαιρο, πίεσε ψηλά, έτρεξε, έβγαλε πάνω στο χορτάρι έναν Ολυμπιακό όπως τον ονειρεύεται ο κόσμος του, έστω και για λίγους μήνες, αφού οι λύσεις δεν ήταν πολλές.

Τι θέλει λοιπόν ο Βάσκος; Μα φυσικά να… πάρει ευρωπαϊκή εκδίκηση! Να φτιάξει μια ομάδα που εν πρώτοις θα περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ και στην συνέχεια θα κυνηγήσει όσο γίνεται(κι αν έχει και τύχη) ό,τι καλύτερο μπορεί στην κορυφαία διοργάνωση. Είτε το παραδεχτεί είτε όχι, ο Βαλβέρδε μένει για το Τσάμπιονς Λίγκ. Πρόκειται για έναν μεγάλο καριερίστα προπονητή και γι’ αυτό άλλωστε δεν δέχεται συμβόλαια για πολλά χρόνια. Δεν είναι ο «φαταούλας», δεν είναι ο «άχρηστος», δεν είναι ο «ρεμπεσκές» που θα «καθίσει» σε ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο για να ζητάει αποζημιώσεις.

Θέλει να φτιάξει μια σούπερ ομάδα και θα προσπαθήσει να το κάνει. Το ερώτημα που γεννάται βέβαια, είναι τι στήριξη θα έχει από την διοίκηση, με δεδομένο ότι πέρυσι το καλοκαίρι οι μεταγραφές δεν κύλησαν όπως ήθελε ο προπονητής και αυτές που έγιναν, έλαβαν χώρα την τελευταία στιγμή. Ο Βάσκος θέλει να φτιάξει καλύτερη ομάδα, θέλει από το τέλος του Ιούλη να τους έχει όλους ετοιμοπόλεμους. Θα κάνει τις προτάσεις του, θα περιμένει να υλοποιηθούν οι περισσότερες και σίγουρα θα επιδιώξει να βγάλει στο γήπεδο, ένα σύνολο που θα μπορεί να «σκοτώσει» τους αντιπάλους για μεγαλύτερο διάστημα των τεσσάρων μηνών που το έκανε φέτος.

Ο Βαλβέρδε είναι ο μοναδικός προπονητής που περιορίστηκε αποκλειστικά και μόνο στα καθήκοντά του, χωρίς να κλαφτεί, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα όπως συνάδελφοί του σε άλλες ομάδες και χωρίς να λυγίσει στα δύσκολα που τον βρήκαν πολύ νωρίς! Πώς να μην συνεχίσει λοιπόν στο λιμάνι;

Συμφώνησαν αλλά ...πρέπει και να υπογράψουν

Τη συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε επιβεβαίωσε η πειραϊκή ΠΑΕ. Ωστόσο, στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, δεν αναφέρει τίποτα για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Σωκράτης Κόκκαλης συναντήθηκε σήμερα, στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, με τον προπονητή της ομάδας κ. Ερνέστο Βαλβέρδε. Η συζήτηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αφορούσε στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Μια συμφωνία κυρίων, όπως αυτή ανάμεσα στον Κόκκαλη και τον Βαλβέρδε, που έγινε στο γήπεδο του Ρέντη δεν θα μπορούσε να ανακοινωθεί επισήμως από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια. Αυτό θα γίνει στη συνάντηση που θα έχουν ο Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο μάνατζερ του Βαλβέρδε Ινιάκι Ιμπάνιεθ.

Κάπως έτσι εξηγείται η "διφορούμενη" ανακοίνωση της ΠΑΕ, που κάνει λόγο για συζήτηση, όχι όμως και για οριστική συμφωνία. Ο κ.Χρυσικόπουλος θα επιδιώξει άμεση συνάντηση με τον Ιμπάνιεθ, έστω κι αν Μεγάλη Εβδομάδα των καθολικών (που διανύουμε) με την αντίστοιχη των ορθοδόξων (που ακολουθεί) δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα στο να πραγματοποιηθεί το ραντεβού.

"Συμφωνία υπάρχει, όχι όμως και συμβόλαιο" έλεγαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση αμφοτέρων να συνεργαστούν και του χρόνου. "Εκτός αν εμφανιστεί κάποια πρόταση άλλης ομάδας που δώσει 4.000.000 ευρώ και τον πάρει" πρόσθεταν χαρακτηριστικά.

Πρόβλημα για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου δεν υφίσταται. Το πιο πιθανό είναι ότι θα βρεθεί η φόρμουλα του 1+1 χρόνων, ώστε να μείνουν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Βαλβέρδε ικανοποιημένοι. Κάποιες λεπτομέρειες, ωστόσο, στην σύνταξη του συμβολαίου μένουν ανοιχτές και θα ρυθμιστούν από τη συνάντηση του Γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον μάνατζερ του προπονητή.

Η εντύπωση ωστόσο ότι "ο Βαλβέρδε μένει στον Ολυμπιακό" είναι δεδομένη...

Τρέλες Θρασύβουλου, η φιέστα στον αέρα!

Εν τω μεταξύ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα γίνει, εν τέλει και η φιέστα για την απονομή του τίτλου στον Ολυμπιακό. Ο Θρασύβουλος δέχθηκε την αλλαγή της έδρας, ΝΕΤ και Novasports τα βρήκαν ως προς την μετάδοση, αλλά η ομάδα της Φυλής προέβαλε υπερβολικές απαιτήσεις και το ματς, όσον αφορά στην έδρα και την γιορτή για τον τίτλο, με αποτέλεσμα όλα να βρίσκονται στον αέρα.

Ο Ολυμπιακός δίνει στον Θρασύβουλο, ως αντίτιμο για την αλλαγή της έδρας, 100.000 ευρώ. Η αθηναϊκή ομάδα...ζητάει ακατέβατα 150.000 (επιβαρύνοντας τον Ολυμπιακό με έξτρα ποσά, που αφορούν στα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θρασύβουλος, φέτος, έχει κόψει στο γήπεδό του συνολικά 12.000 εισιτήρια, με τις εισπράξεις να μη ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Προφανώς από τον αγώνα στο Καραϊσκάκη ζητάει να βγάλει τον μισό προϋπολογισμό της επόμενης σεζόν στην Β Εθνική.

Οι "ερυθρόλευκοι" ειδοποίησαν ότι εφόσον δεν έχουν θετική απάντηση μέχρι το Σάββατο, θα παίξουν κανονικά στη Φυλή, την τελευταία αγωνιστική και θα κάνουν την φιέστα του τίτλου, μετά τον τελικό του Κυπέλλου, σε φιλικό παιχνίδι εναντίον ξένης ομάδας.






































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ