ΕΛΛΑΔΑ

Σκέψεις για διακοπή του πρωταθλήματος

Σκέψεις για διακοπή του πρωταθλήματος

Η Κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σκέφτεται σοβαρά να διακόψει το πρωτάθλημα. Όλα τα δεδομένα.

Το πιθανότερο σενάριο τη δεδομένη χρονική στιγμή, μακράν του δευτέρου, είναι η διακοπή του πρωταθλήματος. Είναι μια σκέψη που βρίσκεται έντονα στο μυαλό της Κυβέρνησης, για μια σειρά από λόγους.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι το πολιτικό κόστος θα μπορούσαν να το αφήσουν στην άκρη ή έστω να το διαχειριστούν επικοινωνιακά, εφόσον όμως ήταν σίγουροι ότι η νομοθετική ρύθμιση που έκαναν, θα μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα.

Την Τετάρτη διαβάσατε το ρεπορτάζ του Sport24.gr στο οποίο γίνεται ξεκάθαρο ότι επί της ουσίας βρίσκεται στον "αέρα" η εφαρμογή της τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε βιαστικά για ψήφιση στη Βουλή.

Πώς άραγε μπορούν να πειστούν οι FIFA και UEFA ότι στην Ελλάδα θα επιτρέπεται δύο ομάδες που ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στον ίδιο ιδιοκτήτη, να αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα, με μοναδική ποινή την αφαίρεση βαθμών; Αυτό είναι μοναχά ένα από τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την τροπολογία που υπερψηφίστηκε.

Θεωρώντας λοιπόν ότι η διακοπή του πρωταθλήματος είναι το πιθανότερο σενάριο, αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις, είναι το αν η απόφαση για διακοπή θα παρθεί πριν από τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής το προσεχές Σαββατοκύριακο ή αν οι σχετικές πρωτοβουλίες θα λάβουν χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διακόψει το πρωτάθλημα, χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις από τις διεθνείς συνομοσπονδίες, επικαλούμενη λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάτι που είχε συμβεί και στις προηγούμενες περιπτώσεις που το πρωτάθλημα διεκόπη επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στον "αέρα" η εφαρμογή της τροπολογίας

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ