Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει τελικά για το κατηγορητήριο στους "στημένους αγώνες"

Ο 'Αρειος Πάγος θα αποφασίσει τελικά για το κατηγορητήριο που θα επιβαρύνει όσους καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση των "στημένων αγώνων".

Αναίρεση λόγω ελλιπούς και μη εμπεριστατωμένης αιτιολογίας άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους "στημένους αγώνες" στο ποδόσφαιρο, με το οποίο παραπέμφθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμη εμπλεκόμενοι.

Οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών είχαν κρίνει κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1, ότι πρέπει οι 28 να δικαστούν για την κακουργηματική πράξη της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, ενώ είχε κριθεί ότι το αδίκημα της "εγκληματικής οργάνωσης" το οποίο βάρυνε κάποιους από τους εμπλεκόμενους έπρεπε να μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Κατά την κρίση των δικαστών του ίδιου συμβουλίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) καθώς και για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Συμβουλίου, να έχει μειοψηφήσει, ζητώντας την πλήρη απαλλαγή του από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων.

Επίσης με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονταν πλήρως άλλα επτά άτομα από τους αρχικά παραπεμφθέντες.

Τον τελικό λόγο ωστόσο, μετά την άσκηση της αναίρεσης θα έχει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα εκφράσει την κρίση του με νέο βούλευμα.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Honor 8X είναι το smartphone που θα τιμήσει τα λεφτά του

Βρήκαμε το καινούριο μας κινητό σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24