Καραμανλή σε Βασιλειάδη: "Σε επιτροπεία το ποδόσφαιρο και μετά τις εκλογές;"

Η Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτηση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το ενδεχόμενο grexit, τις εκλογές και ζητά απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Η αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β' Αθηνών, Άννα Καραμανλή, κατέθεσε ερώτηση στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, την οποία συνυπογράφουν 23 Βουλευτές της Ν.Δ.

Η Ερώτηση αφορά στις προθέσεις του Υφυπουργού για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, καθώς και το ενδεχόμενο να παραμείνει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε καθεστώς επιτροπείας.

Η κ. Καραμανλή, κάνει λόγο για απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον κ. Βασιλειάδη, αναφέρει ότι αρνείται να απαντά σε ερωτήσεις και επισημαίνει ότι υπάρχει θολό τοπίο γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα επικαλείται δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν εκλογικά συστήματα μειωμένης αντιπροσωπευτικότητας και την κατάργηση διατάξεων που θεωρείται ότι πλήττουν το αυτοδιοίκητο. Επίσης κάνουν λόγο για απειλές των FIFA και UEFA για ποδοσφαιρικό grexit και μόνιμη επιτροπεία, ακόμη και μετά τη διενέργεια εκλογών.

Την ίδια ώρα, η Άννα Καραμανλή αναφέρει:

Όπως είναι γνωστό, έχει παραταθεί η θητεία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ μέχρι τέλος Ιουλίου όμως ουδείς μπορεί να δηλώσει υπεύθυνα πότε θα λήξει τελικά η θητεία της και θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Ο αθλητικός νόμος, για τον οποίο ο κ. Υφυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα περιλαμβάνει και τα ζητήματα του ποδοσφαίρου, αγνοείται. Αντίθετα συνεχίζει να νομοθετεί αποσπασματικά με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να ταλανίζεται από τα ίδια προβλήματα, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα στους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Τέλος η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ, αφού τονίζει την ανάγκη να γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα θέματα του ποδοσφαίρου, ρωτά τον Υφυπουργό Αθλητισμού:

Αν του έχει ζητηθεί από τις FIFA/UEFA να αποσύρει διατάξεις που κατά τη γνώμη τους θίγουν το αυτοδιοίκητο.

Αν θα νομοθετήσει την εφαρμογή εκλογικού συστήματος μειωμένης αντιπροσωπευτικότητας, σε πλήρη αντίφαση με όσα έχει ο ίδιος δηλώσει περί «διευρυμένης εκλογικής βάσης».

Αν έχει συμφωνήσει την παραμονή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επιτροπεία, ακόμη και μετά την ανάδειξη αιρετής διοίκησης.

Πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ:

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

"Ο Giannis έκλαιγε με αναφιλητά"

Ο Χρήστος Σαλούστρος, μπήκε στο studio του I Pod This Game με τον Χάρη Σταύρου και μοιράστηκε ανέκδοτες, ανατριχιαστικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.