ΕΛΛΑΔΑ

Η FIFA ζητά εξηγήσεις από ΕΠΟ και ΚΕΔ για Ολυμπιακό

FIFA President Gianni Infantino gestures during a press conference at the Soccer Federation headquarters in Bogota, Colombia, Thursday, March 31, 2016. Infantino is on a two-day official visit to Colombia. (AP Photo/Fernando Vergara)
FIFA President Gianni Infantino gestures during a press conference at the Soccer Federation headquarters in Bogota, Colombia, Thursday, March 31, 2016. Infantino is on a two-day official visit to Colombia. (AP Photo/Fernando Vergara) AP

Με αφορμή την επιστολή του Ολυμπιακού στον Λευτέρη Αυγενάκη, που κοινοποιήθηκε στη FIFA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητά εξηγήσεις από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ για όσα τους κατηγορούν οι "ερυθρόλευκοι".

Στα μέσα Νοεμβρίου η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία τον ενημέρωσε για την κατάσταση που σύμφωνα με την ίδια έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιροτην τελευταία τριετία.

Μεταξύ άλλων, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επιρρίψει μεγάλες ευθύνες στην ΕΠΟ "για τη για τη διαφθορά που κυριαρχεί", ενώ έκαναν αναφορά σε οικονομική δυσπραγία της ΕΠΟ που την έχει οδηγήσει ικέτιδα για τη σύναψη δανειακής σύμβασης ενώπιον των Διεθνών Ποδοσφαιρικών Αρχών και για τρομακτική αύξηση του μισθολογικού και του λειτουργικού της κόστους όλα αυτά τα χρόνια.

Από τα "ερυθρόλευκα"... πυρά δεν ξέφυγε η ΚΕΔ, για την οποία σημείωσε ότι " το σύστημα της ΚΕΔ/ΕΠΟ φροντίζει με κάθε τρόπο και με τη χρήση της σφυρίχτρας να διαμορφώνει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος με στόχο ποιες θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή".

Ο Ολυμπιακός είχε κοινοποιήσει την επιστολή του στη FIFA, η οποία λίγες μέρες μετά αποφάσισε να ζητήσει εξηγήσεις τόσο από την ΕΠΟ όσο και από την ΚΕΔ. Ζητά από την Ομοσπονδία να απαντήσει και να δώσει την ερμηνεία της για όλα αυτά τα οποία την κατηγορεί μια ελληνική ομάδα. Κοινοποίησε την επιστολή και στην ΚΕΔ, για να απαντήσει και αυτή από την πλευρά της σε όσα την αφορούν και σε όσα της καταλογίζονται.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Σημειώνεται πως η FIFA κοινοποίησε την επιστολή και στην UEFA, για να έχει και η ίδια γνώση των όσων διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ