ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τοροσίδης: "Ας κοιτάξουμε την αλήθεια, η Ελλάδα είμαστε"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Τοροσίδης δήλωσε ότι δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε στην Ελλάδα και να δούμε την πραγματικότητα. "Είμαστε μια μικρή χώρα με ένα μέτριο πρωτάθλημα" ανέφερε ο 34χρονος μπακ.

Μετά τη νέα ήττα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2020, ο Βασίλης Τοροσίδης βγήκε μπροστά και δεν κρύφτηκε. Ο 34χρονος δεξιός μπακ δήλωσε ότι πρέπει "να κοιτάξουμε την αλήθεια, μην εθελοτυφλούμε. Η Ελλάδα είμαστε, μια μικρή χώρα σε ένα μέτριο πρωτάθλημα".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τοροσίδη μετά την ήττα (1-0) από τη Φινλανδία στο OPEN: " Δεν έχω κάτι σημαντικό, απλά είναι γνωστό ότι έχω καιρό να αγωνιστώ. Ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι με οδήγησε κάποιες κράμπες, αλλά αυτό είναι το τελευταίο. Το σχόλιό μου είναι ότι παρουσιάσαμε σοβαρό πρόσωπο, αλλά δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Ούτε οι Φινλανδοί, ούτε κι εμείς βέβαια παρουσιάσαμε ευκαιρίες. Το πιο δίκαιο θα ήταν η ισοπαλία. Δεχτήκαμε κρύο γκολ. Μου είπαν ότι πρέπει να ήταν πέναλτι. Κακά τα ψέματα, η γενιά αλλάζει. Η Εθνική πρέπει να στηθεί ξανά ώστε σιγά. Ρεαλιστικός στόχος είναι πλέον η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Έχω ζήσει την Εθνική στα πολύ καλά χρόνια και δυστυχώς τώρα τη ζω στις δύσκολες στιγμές. με την Ιταλία μπορείς να χάσεις, με την Αρμενία όχι. Σήμερα ήταν άτυπος τελικός και δεν πήραμε κάτι. Αυτό με λυπεί. Πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την Εθνική.

Όταν πήγα στην Εθνική, μπήκα ένας νέος σε δέκα παλιούς. Τα τελευταία χρόνια μπαίνουν 4-5 σε 4-5 παλιούς. Δεν είναι εύκολο. Το Βέλγιο είναι παγκόσμια δύναμη. Όταν η Ελλάδα, το 2004, το 2008 και το 2010 έπαιζε σε μεγάλες διοργανώσεις, το Βέλγιο δεν ήταν πουθενά. Σήμερα το Βέλγιο έχει τους καλύτερους παίκτες στις καλύτερες ομάδες. Η Ελλάδα είμαστε, ας δούμε την πραγματικότητα. Μια μικρή χώρα σε ένα μέτριο πρωτάθλημα, από το 2004 μέχρι το 2014 έκανε πράγματα που ίσως και να ήταν υπερβολικά. Ας κοιτάξουμε την αλήθεια, μην εθελοτυφλούμε. Επειδή κατακτήσαμε ένα Euro, δεν είναι εύκολο.

Υπάρχουν στιγμές και χρονιές που σίγουρα θα μένει έξω η Εθνική. Αλλάζει η γενιά, αλλά να μην απογοητευόμαστε. Αν αυτά τα παιδιά δεν τα στηρίξουμε και τα βρίζουμε με το παραμικρό... Αν είναι δηλαδή να πιάσουμε τον Κουρμπέλη επειδή έκανε το πέναλτι, δεν θα έχει ψυχολογία για τα επόμενα. Να στηρίξουμε το προπονητή, τον Φύσσα και όσα παιδιά είναι γύρω από την ομάδα".

Ακούστε όσα δήλωσε ο Τοροσίδης αργότερα στην Cosmote TV:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προκριματικά EURO 2020: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα στον όμιλο της Εθνικής
Μασούρας: "Δεν είμαστε στο επίπεδο για να διεκδικούμε την πρόκριση"
Φαν Σιπ: "Είδα μια ομάδα που πάλεψε, μπράβο στα παιδιά"
Φινλανδία - Ελλάδα 1-0: Τα highlights της αναμέτρησης
Φινλανδία - Ελλάδα 1-0: Δεν γυρίζει με τίποτα
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ