ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σταφυλίδης: "Ψυχολογία και εξαιρετική ανάλυση του αντιπάλου"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI)
Giannoulis, Ethniki omada (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, στο ματς με τη Βοσνία, Κώστας Σταφυλίδης μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα στάθηκε στα όσα δίνει στους Έλληνες διεθνείς ο Τζον Φαν Σιπ. Μίλησαν και οι Γιαννούλης, Μπακασέτας.

Η Εθνική Ελλάδας παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικράτησε 2-1 της Βοσνίας και έδειξε πως η εμφάνιση με την Ιταλία δεν ήταν απλά μια... φωτοβολίδα.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Κώστας Σταφυλίδης, μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης και στάθηκε στα όσα προσφέρει ο Τζον Φαν Σιπ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και στην παρουσία του ως αριστερός στόπερ.

Αρχικά ο Έλληνας αμυντικός είπε:

"Το είπα πριν το ματς με την Ιταλία πως η ομάδα έχει ποιότητα και θα κάνουμε τον κόσμο να γυρίσει πίσω. Μετά τα δυο ματς ελπίζω ο κόσμος να είναι θετικός απέναντι μας".

Έχουμε δει τον προπονητή να σας κερδίζει μέχρι στιγμής;
"Όλα παίζουν το ρόλο τους. Μας δίνει καλή ψυχολογία, πιστεύει σε εμάς, μας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, μας κάνει καλή ανάλυση του αντιπάλου και όλο αυτό βγαίνει στο γήπεδο".

Από πότε έχουμε να σε δούμε να παίζεις ξανά στόπερ;
"Θυμάμαι πότε έπαιξα. Ήταν στον ΠΑΟΚ σε αγώνα με τη Βέροια πριν χρόνια, πριν φύγω. Ο προπονητής διάλεξε αυτό το πλάνο με εμπιστεύτηκε σε αυτή τη θέση, κάτι είδε και το έκανε, έδωσα τα πάντα και ευτυχώς κατέληξε καλά".

Τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα;
"Να συνεχίσουμε αυτοί που είμαστε ότι βγάλαμε στα δυο τελευταία παιχνίδια να το βγάλουμε και στα επόμενα".

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ"

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Γιαννούλης στάθηκε και αυτός στη διαφορετική φιλοσοφία του Φαν Σιπ αλλά και στο γεγονός πως η Ελλάδα δεν μπορούσε να πάει παρακάτω.

"Σίγουρα σήμερα ήμασταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, μόνο μερικές στιγμές απειληθήκαμε. Κυριαρχήσαμε, είχαμε φάσεις και 4 και 5 γκολ, αλλά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Η εμφάνιση σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Βαθμολογικά δε λέει κάτι, αλλά ψυχολογικά μας δίνει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα, ότι τρέχουμε, αγωνιζόμαστε, δίνουμε τα πάντα στο γήπεδο, είμαστε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι.

Όλα είναι θέμα φιλοσοφίας με τον νέο προπονητή. Ήρθε, μας μίλησε από την αρχή και μας εξήγησε τι θέλει. Μιλήσαμε όλοι και έχουμε καταλάβει ότι η Εθνική ήταν σε σημείο που δεν πήγαινε παρακάτω. Και είπαμε να την φτάσουμε εκεί που ανήκει. Κάνουμε καλή δουλειά στις προπονήσεις και είμαστε στο σωστό δρόμο.

Δεν μπορώ παρά να είμαι περήφανος. Δίνω τον καλύτερο εαυτό μου όπως όλα παιδιά και στόχος μας είναι να πάμε στο Κατάρ".

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ"

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε με τα καλύτερα λόγια στην κάμερα της Cosmote TV για τον Τζον Φαν Σιπ και επισήμανε πως τρία χρόνια αγωνιζόταν σε λάθος θέση.

"Είχαμε ένταση πριν το ματς, θέλαμε μια καλή εμφάνιση όμως πιεζόμασταν για το αποτέλεσμα. Οσο καλά και αν παίζαμε, όλα θα ήταν διαφορετικά αν δεν παίρναμε τη νίκη. Κάναμε όλοι καλή εμφάνιση όμως πετύχαμε απλά μια νίκη. Εχουμε κάτω το κεφάλι και θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη νίκη", είπε αρχικά και μετά σχολίασε για τον προπονητή:

"Εμείς ακολουθούμε το πλάνο του, βλέπει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο. Υπήρχε πάντα ο φόβος να παίζουμε πάντα άμυνα, πλέον έχουμε περισσότερο αυτοπεποίθηση και παίζουμε πιο μπροστά. Κάναμε τα πράγματα που μας είπε και τα πήγαμε καλά".

Για την δική του απόδοση, τόνισε: "Εχω δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια, έχω ακούσει πολλά και δεν έχω μιλήσει. Παίζει ρόλο η θέση που παίζω, αυτή είναι η θέση μου. Εκεί έπαιξα στον Πανιώνιο και έκανε καλή χρονιά. Ο προπονητής με παρακολούθησε, εδώ έδειξα διάθεση στις προπονήσεις και δικαιώνομαι για όλα όσα έχω περάσει".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ