ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Εσθονία: Η κριτική των παικτών της Εθνικής

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική μας ομάδα που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την Εσθονία καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, κατάφερε να χάσει με 1-0. Διαβάστε στο Sport24.gr την κριτική των παικτών που χρησιμοποίησε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Μπροστά σε μόλις 1000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ, η Ελλάδα ήθελε να αποχαιρετήσει το Nations League με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο, ωστόσο ηττήθηκε με αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου από τη μία και μοναδική φάση που δημιούργησαν οι Εσθονοί.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ομάδα του με εννέα αλλαγές και το Sport24.gr σας παρουσιάζει την κριτική των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην ήττα με 1-0 από την ομάδα του Μάρτιν Ρέιμ.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Ο Βασίλης Μπάρκας κατά την επιστροφή του στο βασικό σχήμα της Εθνικής ομάδας θα μπορούσαμε να πούμε πως είχε ρόλο... θεατή. Στο αυτογκόλ του Λαμπρόπουλο δεν μπορούσε να κάνει κάτι, κι από εκεί και πέρα οι Εσθονοί δεν απείλησαν και εκείνος δεν χρειάστηκε να επέμβει.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Ο δεξιός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ "κατάπιε" πολλά χιλιόμετρα στο πρώτο ημίχρονο. Βοήθειες στην άμυνα -όποτε χρειάστηκε- και μπόλικες προσπάθειες για να βγουν συνεργασίες με τον Γιώργο Μασούρα. Επιθετικά, δεν του βγήκε το ματς του Μπακάκη, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να τον κάνει αλλαγή και να περνάει στη θέση του τον Βασίλη Τοροσίδη.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήταν για πρώτη φορά βασικός με τη φανέλα της Εθνικής και η μπάλα τον... πούλησε στη φάση του αυτογκόλ που από το δικό του πόδι νικήθηκε ο συνονόματος του, Βασίλης Μπάρκας. Ο στόπερ της ΑΕΚ σε γενικές γραμμές ήταν σταθερός κάθε φορά που του ζητήθηκαν οι υπηρεσίες του.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά απέναντι στους επιθετικούς της Εσθονίας. Στις ένας με έναν μονομαχίες δεν είχε αντίπαλο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβαινε ή επιχειρούσε να βγάλει στην επίθεση τους συμπαίκτες του με γεμίσματα.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Δεν ξεχώρισε, αλλά δεν ήταν και αρνητικός ο Δημήτρης Γιαννούλης. Ο 23χρονος μπακ στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε "ψαρωμένος", όμως στο δεύτερο η απόδοσή του ανέβηκε γεγονός που τον έκανε πιο απειλητικό από την αριστερή πλευρά. Η καλύτερη φάση, μάλιστα, της Εθνικής δημιουργήθηκε από δική του σέντρα που ο Καρέλης δεν έκανε γκολ με το "ψαλιδάκι" που έπιασε.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Μέχρι το 71' αγωνίστηκε ο χαφ του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ημίχρονο, παρέα με τους άλλους δύο τις μεσαίας γραμμής, η απόδοσή του ήταν σταθερή. Η Ελλάδα, βέβαια, δεν πιέστηκε στο κέντρο οπότε αν θα του "χρεώναμε" κάτι αρνητικό αυτό θα ήταν η έλλειψη φαντασίας στη δημιουργία.

ΖΕΚΑ: Σ' ένα ακόμη ματς με την Ελλάδα, ο Κάρλος Ζέκα ήταν καλός. Έδωσε πολλές βοήθειες στην άμυνα με τρεξίματα και δυνατά μαρκαρίσματα. Επίσης, προσπάθησε αρκετά να προσφέρει πράγματα στο επιθετικό σκέλος. Έβλεπε γήπεδο και μοίρασε μπαλιές στα "φτερά".

ΣΑΜΑΡΗΣ: Ο ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα, παρότι δεν έχει πολλά αγωνιστικά λεπτά στην Πορτογαλία φέτος, στην επανεμφάνισή του στο βασικό σχήμα της Εθνικής ήταν θετικός. Η εικόνα του μπορεί να χαρακτηριστεί αξιοπρεπής με σωστές αμυντικές τοποθετήσεις.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Επωμίστηκε το βάρος, ελέω της αλλαγής του Αναστασιάδη να αφήσει εκτός τους Φορτούνη, Πέλκα, Μάνταλο, να τραβήξει στο επιθετικό σκέλος την Ελλάδα, έναν τομέα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάσχει! Είχε κάποιες καλές στιγμές, σούταρε και πάτησε περιοχή ανούσια βεβαίως βεβαίως.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Ο Γιώργος Μασούρας παρότι νέος στην Εθνική, δεν... ψάρωσε. Έπαιξε μέχρι το 56' του αγώνα και ήταν εκ των κορυφαίων αν όχι ο κορυφαίος της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο επιθετικός του Πανιώνιου έδωσε μάχες, κυνήγησε μπαλιές και απείλησε τον αντίπαλο γκολκίπερ στο 9' έπειτα από ωραίο γύρισμα και σουτ. Η απόφαση του Ομοσπονδιακού να τον αποσύρει ήταν άστοχη τη χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε.

ΚΑΡΕΛΗΣ: Εκτός ρυθμού ο Νίκος Καρέλης στο αποψινό παιχνίδι με την Εσθονία. Ο ρόλος του ήταν εντελώς άχαρος, καθώς έδειξε ότι του λείπει ο ρυθμός λόγω της έλλειψης δράσης. Δεν βοήθησε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ τον Άγγελο Αναστασιάδη. Μοναδική του καλή -και η τοπ της ομάδας μας- στιγμή ήταν στο 84' όταν στη σέντρα του Γιαννούλη έπιασε ένα υπέροχο "ψαλίδι" που απόκρουσε ο Λέμπετς.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ο Βασίλης Τοροσίδης ήρθε από τον πάγκο για να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε ο Μιχάλης Μπακάκης. Ποιο ήταν αυτό; Να βρει συνεργασίες και να πατήσει στην περιοχή του αντιπάλου. Το πάλεψε αρκετά, κι ίσως αν είχε τον ανεβασμένο Μασούρα μπροστά του να βρισκόντουσαν καλύτερα απ' ότι με τους Ζέκα και Μάνταλο οι οποίοι κάλυψαν τη θέση στα δεξιά.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ο Φορτούνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 57' κι αποτέλεσε βασική πηγή κινδύνων. Απείλησε τους Εσθονούς κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 62' ο αρχηγός του Ολυμπιακού "φλέρταρε" με την ισοφάριση, παρ' όλα αυτά από την εκτέλεση φάουλ που χτύπησε η μπάλα τράνταξε στο δοκάρι.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Στο 71' του ματς ο Αναστασιάδης έριξε στη μάχη τον αρχηγό της ΑΕΚ. Εκείνος με το σύνηθες στυλ του, δηλαδή τις ντρίμπλες και τις κάθετες μπαλιές προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην περιοχή των Εσθονών, χωρίς αποτέλεσμα εν τέλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ