ΕΠΟ

ΕΠΟ κατά Βασιλειάδη και Super League: "Προσπάθεια εκβιασμού και χειραγώγησης"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΕΠΟ με επίσημη θέση της περνά στην αντεπίθεση - μετά την εκδήλωση δυσαρέσκειας από τον υπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη προς τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Γραμμένο - και κάνει λόγο για "προσπάθεια εκβιασμού και χειραγώγησης".

Κύκλοι του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, εξέφραζαν το μεσημέρι της Παρασκευής (24/8) την έντονη δυσαρέσκειά του στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, θεωρώντας πως πήγε να τινάξει στον αέρα τη σέντρα του πρωταθλήματος.

Με επίσημη θέση της, η ελληνική ομοσπονδία περνά στην αντεπίθεση και κάνει λόγο για "προσπάθεια εκβιασμού και χειραγώγησης ενός χώρου που έχει αποτινάξει πια την ανάγκη των πατρόνων". Μάλιστα, εντός της θέσης υποστηρίζεται - μεταξύ άλλων - πώς "αν ο κύριος Βασιλειάδης είχε εγγυήσεις από τους κυρίους Μπαταγιάννη και Γκακάτση για ψήφους άλλων προσώπων, τις οποίες δεν μπορούσαν ωστόσο να εγγυηθούν, ας αναζητήσει τις ευθύνες σε εκείνους".

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ:

"Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν κρύβει την απορία του και την δυσαρέσκειά του. Δουλειά του κυρίου Βασιλειάδη - όπως γνωρίζει κι ο ίδιος πολύ καλά - είναι να θέτει το νομοθετικό πλαίσιο, που δεν παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και να σέβεται τις αποφάσεις του ποδοσφαίρου που εκφράζονται με δημοκρατικό τρόπο από το κορυφαίο θεσμικό όργανό του, την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Οτιδήποτε άλλο είναι προσπάθεια εκβιασμού και χειραγώγησης ενός χώρου που έχει αποτινάξει πια την ανάγκη των πατρόνων.

Αν ο κύριος Βασιλειάδης είχε εγγυήσεις από τους κυρίους Μπαταγιάννη και Γκακάτση για ψήφους άλλων προσώπων, τις οποίες δεν μπορούσαν ωστόσο να εγγυηθούν, ας αναζητήσει τις ευθύνες σε εκείνους. Τα μέλη της Ε.Ε της ΕΠΟ αποφάσισαν πως η διεξαγωγή μπαράζ είναι η καλύτερη λύση και η απόφαση πάρθηκε με απολύτως δημοκρατικές διαδικασίες μέσω των οποίων λειτουργεί η ΕΠΟ.

Η φαντασία των κυρίων Μπαταγιάννη και Γκαγκάτση μάλιστα οργιάζει, αφού αποκαλύπτουν δήθεν εγγυήσεις του προέδρου της ΕΠΟ στον ομόλογό του της Super League για υπερψήφιση της προκήρυξης της Super League στην Ε.Ε της ΕΠΟ.

Φυσικά, δεκτή η κάθε φαντασίωση αφού πρέπει ν' απολογηθούν στο Δ.Σ της Λίγκας, το οποίο ενημερώνουν πλημμελώς".

Το πρωτάθλημα ξεκινάει κανονικά (25-26-27/8), παρά την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, η οποία ουσιαστικά... ακυρώνει την προκήρυξη της Super League, η οποία κάνει λόγο για υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μιας από τη Football League. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να αρχίσει το πρωτάθλημα όπως ήταν προγραμματισμένο με την δική της προκήρυξη. Παράλληλα, επισημαίνεται από τη Λίγκα ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά της τροποποίησης που πέρασε η ΕΠΟ.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ