Δίκη των 28: Οι πολλές απουσίες οδήγησαν σε αναβολή για τις 20/12

Προσωρινή διακοπή στη "δίκη των 28" και τελικά αναβολή, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να αποχωρεί αρχικά, ενοχλημένη από τις πολλές απουσίες. Μέσω των δικηγόρων τους εκπροσωπούνται πολλοί κατηγορούμενοι και μάρτυρες...

Με προσωρινή διακοπή ξεκίνησε η "δίκη των 28", πριν οδηγηθεί σε αναβολή για τις 20 Δεκεμβρίου λόγω απουσίας μαρτύρων. Η πρόεδρος του δικαστηρίου βγήκε αρχικά από την αίθουσα για μερικά λεπτά ενοχλημένη από τις πολλές απουσίες, πριν επιστρέψει για να αποφασίσει την αναβολή.

Αρκετοί από τους κατηγορούμενους, αλλά και οι περισσότεροι από τους μάρτυρες έλαμψαν δια της απουσίας τους, επιλέγοντας να εκπροσωπηθούν από δικηγόρους. 

Αυτό το γεγονός ενόχλησε την πρόεδρο της έδρας, η οποία απευθυνόμενη κάποια στιγμή προς την αίθουσα είπε χαρακτηριστικά: "Όλοι οι μάρτυρες λένε ανέκδοτα. Δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον".

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 24 μάρτυρες εμφανίστηκαν αρχικά μόλις πέντε. Πρόκειται για τους Βασσάρα, Θωμαΐδη, Κωνσταντινέα, Ι. Καλύβα και Παναγόπουλο, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα και ο Αλέξης Κούγιας.

Από την αίθουσα απουσιάζουν και αρκετοί εκ των κατηγορουμένων (έδωσαν το παρών μόλις 7), οι οποίοι επίσης επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους. Η απουσία πολλών μαρτύρων, ωστόσο, ήταν εκείνη που οδήγησε τελικά στην αναβολή για τις 20/12 με την πρόεδρο του δικαστηρίου να γνωστοποιεί ότι αν δεν προσέλθουν, θα υπάρξει βίαιη προσαγωγή. Επίσης, τιμωρήθηκαν για την απουσία τους με 200 ευρώ πρόστιμο έκαστος...

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS