STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το απόλυτο μηδέν στο Περιστέρι, Ατρόμητος - Ξάνθη 0-0

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα κάκιστο παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές ο Ατρόμητος και η Ξάνθη έμειναν στο 0-0 και σίγουρα δεν ικανοποίησαν όσους βρέθηκαν στο Περιστέρι με την εμφάνιση τους.

Το μόνο σίγουρο μετά από το ματς του Περιστερίου είναι ότι δεν θα το θυμάται κανένας μετά από λίγες ημέρες. Ατρόμητος και Ξάνθη έμειναν δικαιολογημένα στο 0-0 αφού δημιούργησαν ελάχιστες καλές φάσεις με τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που έφυγαν περισσότερο ικανοποιημένοι από το γήπεδο αφού πήραν έναν βαθμό σε μία δύσκολη έδρα.

Αυτά που μας έμειναν από το ματς:

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Το απόλυτο μηδέν στο Περιστέρι, Ατρόμητος - Ξάνθη 0-0
Το απόλυτο μηδέν στο Περιστέρι, Ατρόμητος - Ξάνθη 0-0

1. ΜΕ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σε αυτό το ματς ήταν πως οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με περσινές συνταγές. Τόσο ο Νταμίρ κάναντι όσο και ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασαν δύο ενδεκάδες με παίκτες που είχαν και πέρσι στη διάθεσή τους.

Συνολικά από τους 22 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν το ματς μόλις οι τρεις αποτελούν μεταγραφές της καλοκαιρινής περιόδου για τις δύο ομάδες. Για την ακρίβεια ο Κάναντι επέλεξε τους Μέγερι και Κουλούρη να παίξουν στην αρχική ενδεκάδα, ενώ από την άλλη ο Ράσταβατς έδωσε θέση βασικού στον Σοφιάν Καντά.

Βέβαια, οι δύο ομάδες δεν ήταν και από τις πιο δραστήριες στο μεταγραφικό παζάρι αφού έφεραν έντεκα παίκτες (επτά ο Ατρόμητος και τέσσερις η Ξάνθη) συμπεριλαμβανομένων και των Ρισβάνη και Χατζηισαΐα που ανανεώθηκε ο δανεισμός τους.

2. ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ

Αν θέλουμε να κρατήσουμε κάτι το θετικό από το κάκιστο πρώτο ημίχρονο αυτό είναι η ανασταλτική λειτουργία των δύο ομάδων. Αμφότερες έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους, δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους να δημιουργήσουν καλές στιγμές και περιόρισαν τα επιθετικά ατού των αντιπάλων.

Ο Ατρόμητος δοκίμασε αρκετά να παίξει από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά όπου ο Σάκιτς ανέβαινε συχνά προσπαθώντας να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Ξάνθης χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο με εξαίρεση ένα γυριστό σουτ του Μανούσου και ένα ψαλιδάκι που επιχείρησε ο Κουλούρης.

Από την άλλη η Ξάνθη έδωσε μέτρα στους γηπεδούχους και έψαξε τις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη της προσπάθεια πήρε άριστα αφού ο Ντε Λούκας είχε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 5'. Στη συνέχεια όμως όλες οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων χαλούσαν στην τελική πάσα.

3. Ο ΟΥΜΠΙΔΕΣ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Μπορεί να οδεύει στο 37ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο η ποιότητα του Χαβιέ Ούμπιδες μπορεί να κάνει ακόμα τη διαφορά. Σίγουρα, δεν έχει τα τρεξίματα που είχε, όμως με τη ποιότητα του και τις εκτελέσεις του στις στημένες φάσεις μπορεί να αποτελεί πηγή κινδύνων για τις αντίπαλες ομάδες.

Αυτό φάνηκε και στην αναμέτρηση απέναντι στην Ξάνθη. Μπήκε στο 61ο λεπτό και αμέσως άρχισε να μοιράζει καλύτερα το παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ από το δικό του πόδι ξεκίνησαν οι δύο από τις τρεις φάσεις του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο.

4. ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΣΕ 96 ΛΕΠΤΑ

Γενικότερα στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες πάλεψαν περισσότερο, προσπάθησαν να δημιουργήσουν περισσότερο, ωστόσο και πάλι οι καλές στιγμές ήταν μετρημένες. Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις καλές στιγμές (δυο κεφαλιές από Κουλούρη και Μούγιακιτς και ένα σουτ του Γιαννούλη), ενώ για τους φιλοξενούμενους η πιο αξιοσημείωτη ήταν αυτή του Γέντρισεκ.

Κοινή συνισταμένη είναι πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι εκτελέσεις των πρωταγωνιστών ήταν κακές. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 96 αγωνιστικά λεπτά μόλις τρία σουτ πήγαν στην εστία με τους Μέγερι και Ζίβκοβιτς να κάνουν από μία καλή επέμβαση.

Το απόλυτο μηδέν στο Περιστέρι, Ατρόμητος - Ξάνθη 0-0

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Μαρία Δέτση

4ος διαιτητής: Γεώργιος Λάμπρου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΝΤΑΜΙΡ ΚΑΝΑΝΤΙ): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσουλάζιτς (75' Ενσικουλού), Μάντσον, Βασιλακάκης, Μπρούνο (46' Μούγιακιτς), Μανούσος (61' Ούμπιδες), Κουλούρης

ΞΑΘΝΗ (ΜΙΛΑΝ ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Ντε Λούκας, Κίκε (38' Κοβάτσεβιτς), Καντά (73' Κάστρο), Φασίδης, Γέντρισεκ (85' Αλμέιδα)

Γκολ: -

Κάρτες: Γιαννούλης, Ρισβάνης / Μπαξεβανίδης, Σιλά, Φασίδης, Ζίβκοβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ