STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Δεν πέρασε η κατάργηση του -6

ΔΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΔΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πανιώνιος και Παναθηναϊκός αιτήθηκαν την κατάργηση του -6 για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια αλλά η πρόταση αυτή δεν συζητήθηκε καν με τις ποινές να παραμένουν ως έχουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι έχοντας στην ατζέντα αρκετά θέματα μεταξύ των οποίων αυτό για τις ποινές των ομάδων που δεν θα αδειοδοτηθούν τον επόμενο Μάιο.

Τόσο ο Παναθηναϊκός που δεν αδειοδοτήθηκε πρόπερσι, όσο και ο Πανιώνιος που δεν αδειοδοτήθηκε πέρυσι ήθελαν να καταργηθεί το -6.

Αυτή η πρόταση όμως ούτε καν συζητήθηκε καθώς βρήκε την αντίδραση των υπολοίπων ομάδων που έλεγαν πως δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουν οι ποινές.

Οπότε αποφασίστηκε να παραμείνουν οι ίδιες για όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια φέτος, για το πρωτάθλημα της περιόδου 2020-21 δηλαδή, να ισχύσει και πάλι το -6 για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια λόγω χρεών και το πρόστιμο των 20.000 ευρώ για τις ΠΑΕ που έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Επίσης στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού ώστε να προτείνουν αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως οι ποινές των μη αδειοδοτημένων ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 παραμείνουν ως έχουν.

2. Ομόφωνα αποφασίστηκε η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες κωδικοποιήθηκαν από εκπροσώπους των ΠΑΕ της Super League προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, περί τροποποίησης της αθλητικής νομοθεσίας (Ν.2725/1999 κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος Αθ. Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αιτηθεί άμεσα θεσμική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένες προτάσεις.

3. Ομόφωνα εγκρίθηκε η παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παραγωγή αγώνων του τηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ για τους αγώνες του Β’ Γύρου και των Playoffs / Playouts και η επιλογή αναδόχου σε συνεννόηση με τις τέσσερις Π.Α.Ε.

Δεν πέρασε η… σκέψη του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού. Παραμένει η αφαίρεση βαθμών και για τη φετινή χρονιά καθώς επίσης και το πρόστιμο των 20.000 ευρώ".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ