STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών του Λουτσέσκου

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με τους γηπεδούχους να έχουν αρκετούς διακριθέντες.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 τον Ολυμπιακό και έκανε ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης που είχε ως κορυφαίο τον Βιεϊρίνια.

Πασχαλάκης: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης παρά τις δέκα τελικές που έδειξε η στατιστική ότι έκανε ο Ολυμπιακός δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στην διάρκεια της αναμέτρησης. Δεν είχε κάποια σημαντική απόκρουση αλλά ούτε και κάποιο λάθος. Θα μπορούσε να είχε αντιδράσει καλύτερα στο γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ αλλά ίσως δεν περίμενε η μπάλα να περάσει από τον Βαρέλα και για αυτό δεν έβαλε σωστά το χέρι του.

Μάτος: Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ξεχώρισε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όχι τόσο για τα ανεβάσματα του και τις κούρσες του όπως μας έχει συνηθίσει σε προηγούμενα ματς αλλά για το πάθος με το οποίο μπήκε στο παιχνίδι. Ο Μάτος έκανε τα γνωστά του ανεβάσματα από την πλευρά του αλλά αμυντικά στην αρχή είχε πρόβλημα με τον Ποντένσε αλλά εν συνεχεία τα ξεπέρασε και μπόρεσε να ανταποκριθεί και αμυντικά βοηθώντας τον ΠΑΟΚ σε άμυνα και επίθεση.

Βαρέλα: Από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ μαζί με τον Κρέσπο. Κέρδισε κάθε μονομαχία στο χώρο ευθύνης του με ελάχιστες εξαιρέσεις ενώ με τον δυναμισμό του και το πάθος του έδειξε ποιος κάνει κουμάντο στην Τούμπα μην αφήνοντας τους επιθετικούς του Ολυμπιακού να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει στα στημένα, όπως σε προηγούμενα ματς, αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας από τη στιγμή που οι συμπαίκτες του έκαναν τη δουλειά που έπρεπε.

Κρέσπο: Όπως και ο Βαρέλα έτσι και ο Κρέσπο ξεχώρισαν με την απόδοση τους στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός αμυντικός ήταν εκεί που έπρεπε και φυσικά δεν φέρει και αυτός ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. Ο Κρέσπο επίσης έδειξε πάθος και δύναμη αλλά παραλίγο να ξεφύγει στις καθυστερήσεις του αγώνα στην ένταση που δημιουργήθηκε.

Βιεϊρίνια: Ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός της ομάδας της Θεσσαλονίκης πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη και πιθανόν και την κατάκτηση του τίτλου. Ο Βιεϊρίνια άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του και με το γκολ που πέτυχε και ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση βοηθώντας τα μέγιστα τον ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός των γηπεδούχων έπαιξε για 80' λεπτά πριν δώσει τη θέση του στον Γιαννούλη έχοντας κάνει φυσικά το χρέος του.

Μαουρίσιο: Αρκετά καλή παρουσία είχε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος είχε κυρίως ρόλο να ανεβάζει την ομάδα του και να βγάζει τη μπάλα μπροστά, κάτι το οποίο έκανε αρκετά καλά. Αμυντικά μετά το πρώτο τέταρτο βοήθησε και αυτός στο μαρκάρισμα του Φορτούνη ώστε ο ΠΑΟΚ να κλείσει τον διεθνή μέσο και να περιορίσει αρκετά το παιχνίδι των "ερυθρόλευκων".

Σάκχοβ: Στο ξεκίνημα του αγώνα είχε προβλήματα στο μαρκάρισμα του Φορτούνη αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο που πήρε βοήθειες από τον Μαουρίσιο τα πήγε καλύτερα και μπόρεσε να βοηθήσει και αμυντικά αλλά και επιθετικά τον ΠΑΟΚ. Ο Σάκχοβ είχε δοκάρι και θα μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο μέρος αλλά δέχτηκε γρήγορα κίτρινη κάρτα και στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου δεν ήθελε να ρισκάρει με την παραμονή του στον αγωνιστικό χώρο και αντικαταστάθηκε στο 52' από τον Ολιβέιρα.

Ζαμπά: Ο Ζαμπά πήρε θέση βασικού όπως και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Δημιούργησε αρκετές καταστάσεις και στις δυο πλευρές που αγωνίστηκε και ταλαιπώρησε αρκετά τον Κούτρη. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε και αρκετά καλή τακτική συμπεριφορά βοηθώντας την ομάδα του και αμυντικά και σίγουρα βοήθησε τα μέγιστα με την παρουσία του.

Ελ Καντουρί: Είχε δυο άσχημες τελικές προσπάθειες στη διάρκεια του αγώνα αλλά στη ροή του αγώνα ήταν αρκετά καλός και τακτικά πειθαρχημένος βοηθώντας την ομάδα του. Ο Ελ Καντουρί έπαιξε με υπέρμετρο πάθος και υπήρξαν περιπτώσεις που παραλίγο να ξεφύγει αλλά δεν την πλήρωσε βοηθώντας την ομάδα του μέχρι το τέλος ώστε να φτάσει σε μια σημαντική νίκη.

Μπίσεσβαρ: Ο μαέστρος της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός σε όλη τη διάρκεια που αγωνίστηκε. Είχε αρκετές σωστές εμπνεύσεις ανοίγοντας το παιχνίδι της ομάδας του προς κάθε κατεύθυνση δείχνοντας την ποιότητα που έχει και ήταν κινητήριος μοχλός για τον ΠΑΟΚ. Ένα λάθος έκανε σε μια φάση στο δεύτερο μέρος όπου καθυστέρησε να δώσει τη μπάλα στον Άκπομ και τον έβγαλε σε θέση οφσάιντ. Ο Μπίσεσβαρ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο 84' δίνοντας τη θέση του στον Πέλκα.

Ακπόμ: Ο Άγγλος επιθετικός έχει μπει στα... παπούτσια του Πρίγιοβιτς και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει ικανός να τον αντικαταστήσει επάξια. Ο Άκπομ ταλαιπώρησε αρκετά τους Σισέ και Βούκοβιτς, ιδίως τον πρώτο, όχι μόνο όταν είχε τη μπάλα στα πόδια του αλλά και με την πίεση που έβγαλε βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να πιέζει αρκετά μπροστά και να ταλαιπωρεί τους "ερυθρόλευκους" στην κυκλοφορία της μπάλας. Από δική του πίεση άλλωστε και ένα εκπληκτικό τελείωμα έρχεται και το γκολ με το οποίο ο Άκπομ έκανε το 3-0 στο 82.

Ολιβέιρα: Μπήκε ως αλλαγή του Σάκχοβ στο 52' λεπτό με το σκορ στο 2-0 και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να κάνει το παιχνίδι του. Έδειξε δείγματα της ποιότητας τους όταν σε μια φάση κατάφερε να ξεφύγει από τρεις παίκτες του Ολυμπιακού και να ανοίξει τη μπάλα στον Ελ Καντουρί.

Γιαννούλης: Αντικατέστησε τον Βιεϊρίνια στο τελευταίο δεκάλεπτο καθώς ο Πορτογάλος είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Ο ΠΑΟΚ είχε δώσει χώρο στον Ολυμπιακό και ο Γιαννούλης δεν φάνηκε αρκετά.

Πέλκας: Ο διεθνής μέσος μπήκε στο παιχνίδι στο 84' αντί του Μπίσεσβαρ και η παρουσία του δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ