STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα 10 αξέχαστα ντέρμπι του Τάσου Νικολογιάννη

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα 10 αξέχαστα ντέρμπι του Τάσου Νικολογιάννη

Ο Τάσος Νικολογιαννης παραγωγός του Sport24 Radio 103,3 στην εκπομπή "Το 10 το κακό" και επί σειρά ετών ρεπόρτερ Παναθηναϊκού γράφει στο Sport24.gr ανέκδοτες ιστορίες από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που του έχουν μείνει αξέχαστες.

Ντέρμπι αιωνίων με το... τσουβάλι έχει καλύψει ο Τάσος Νικολογιάννης επί σειρά ετών ρεπόρτερ Παναθηναϊκού και παραγωγός του Sport24 Radio 103,3 στην εκπομπή "Το 10 το κακό". Ακολουθεί μια δεκάδα ντέρμπι που δεν θα ξεχάσει ποτέ και μας θυμίζει το γιατί:

ΟΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ "ΦΟΝΙΑ"

* To 1988 έγινε στο ΟΑΚΑ ο τελικός Kυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Το ματς μετά και την παράταση, ήρθε 2-2 και στα πέναλτι το κύπελλο το πήρε ο Παναθηναϊκός. Το ένα από τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού το πέτυχε ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος πάνω στους πανηγυρισμούς έκανε μία άσεμνη χειρονομία στην εξέδρα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα 10 αξέχαστα ντέρμπι του Τάσου Νικολογιάννη

Πολλοί είπαν τότε ότι την έκανε στους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά αυτός την είχε κάνει στους φίλους του Παναθηναϊκού, που τα είχαν μαζί του για γκολ που είχε χάσει σε προηγούμενα παιχνίδια.

"ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ; ΝΑΙ!"

* Τον Φεβρουάριο του 1990 γίνεται ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ο Παναθηναϊκός κερδίζει τελικά με 4-3. Ένα ματς που τελείωσε στο 120', διότι είχε ημίωρη διακοπή, για ρίψη αντικειμένων από τους φίλους του Ολυμπιακού. Το περίεργο στο παιχνίδι αυτό ποιο ήταν;

Όταν μπήκαν απανωτά τα τρία τελευταία γκολ ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-3 και μετά το 3-4 και ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός σε 3-3 οι οπαδοί του Ολυμπιακού φώναζαν «Είναι στημένο;». Οι φίλοι του Παναθηναϊκού από απέναντι απαντούσαν: «Ναι». Φυσικά ήθελαν να τρολάρουν τους αντιπάλους τους, που δεν πίστεψαν ότι είχε τόσες εναλλαγές το σκορ.

ΤΟ "ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ" ΤΑΚΛΙΝ

* Λίγους μήνες αργότερα, το 1990, γίνεται στο "Γ. Καραϊσκάκης" το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ημέρα Παρασκευή, για να είναι όλη η Αστυνομία στο γήπεδο, αφού για πρώτη φορά ο Στράτος Αποστολάκης έπαιζε κατά του Ολυμπιακού μετά την αποχώρησή του το καλοκαίρι από την ομάδα του Πειραιά.

Στην πρώτη επαφή του Αποστολάκη με την μπάλα πάει ο Μητρόπουλος και κάνει ένα «δολοφονικό» τάκλιν πάνω στον πρώην φίλο του, συγκάτοικό του στο δωμάτιο, όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό. Ο Αποστολάκης άντεξε, το παιχνίδι ήρθε 0-0, αλλά με τον Μητρόπουλο δεν ξαναμίλησε ποτέ.

"ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑΓΗ"

* Το 2001 γίνεται στο ΟΑΚΑ το ντέρμπι με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, που προηγείται με 2-0. Στο ημίχρονο, ο Γιάννης Κυράστας μπαίνει έξαλλος στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και οι φωνές του προς τους παίκτες ακούγονται μέχρι έξω: «Όποιος δεν πιστεύει, ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ, να μου τον πει να τον κάνω αλλαγή. Είστε καλύτεροι, είναι δυνατόν να χάνετε με 2-0 από αυτούς; Μπείτε μέσα και μην βγείτε από το γήπεδο, αν δεν έχετε πάρει κάτι από το παιχνίδι».

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα 10 αξέχαστα ντέρμπι του Τάσου Νικολογιάννη

Τελικό αποτέλεσμα 2-2 με δύο γκολ του Ολισαντέμπε στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΑ... ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ

* Το 2002: Η περίφημη ατάκα του Σέρτζιο Μαρκαριάν «τι μ@@@ είναι, τι μ@@@ είναι» , μόλις ο Ευθυμιάδης έδωσε το πέναλτι στον Ολυμπιακό με το οποίο ισοφάρισε με 1-1 τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Τότε, κάποιοι για τρολάρισμα έλεγαν ότι η ατάκα του Μαρκαριάν ήταν για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, που έκανε το πέναλτι στον Βενετίδη.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα 10 αξέχαστα ντέρμπι του Τάσου Νικολογιάννη

Βέβαια, ο Μαρκαριάν ήταν έξαλλος με τον Ευθυμιάδη, για τα όσα είχε κάνει σε βάρος του Παναθηναϊκού πριν από το πέναλτι.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ

* Το 2004 το καλοκαίρι, έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό ο Αντώνης Νικοπολίδης. Στο πρώτο ντέρμπι που έπαιξε στην Λεωφόρο με την φανέλα του Ολυμπιακού ο Νικοπολίδης, έφυγε ηττημένος. Μετά από το τέλος του αγώνα, έπαιξε από τα μεγάφωνα του γηπέδου ένα τραγούδι με αποδέκτη τον διεθνή γκολκίπερ, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον αιώνιο αντίπαλο.

Ο Νικοπολίδης έγινε έξαλλος και μετά τη λήξη του αγώνα, έλεγε στους διοικούντες και σε υπαλλήλους της ΠΑΕ Παναθηναϊκό μέσα στα αποδυτήρια: «Ντροπή σας για αυτό, που κάνατε».

ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΛΟΓΩ... ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ

* Τον Μάιο του 1995 έχει καταγραφεί το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με τα λιγότερα εισιτήρια: 9.800. Γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ και σίγουρος πρωταθλητής. Τελικό σκορ 1-1. Εκείνο το τετραήμερο είχε ταξιδέψει πολύς κόσμος του Παναθηναϊκού στην Σαραγόσα για το Final-Four του κυπέλλου πρωταθλητριών στο μπάσκετ.

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

* Μάρτιος 2000. Στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό είχε γίνει ένα παιχνίδι, που έκρινε το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο νίκη, ήταν καλύτερος, αλλά το παιχνίδι ήρθε τελικά 2-2. Διαιτητής ήταν ο Παπαδάκος και στη συνέχεια από το 11' και μετά μπήκε, λόγω τραυματισμού, ο Αγγελάκης. Ποιο είναι το εντυπωσιακό;

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα 10 αξέχαστα ντέρμπι του Τάσου Νικολογιάννη

Τον τραυματισμό του Παπαδάκου είχε προβλέψει ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Κυράστας και το είχε πει και στους παίκτες του και στους συνεργάτες του την παραμονή του ντέρμπι! Δύο χρόνια πριν ο Παπαδάκος είχε ευνοήσει τον Ολυμπιακό για να κερδίσει με 4-2 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Η ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

* Σεπτέμβριος του 2007 και έγινε στην Λεωφόρο το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Τελικό αποτέλεσμα 0-0. Το ντέρμπι, που σημάδεψε την καριέρα του Σωτήρη Λεοντίου. Σε μία εναέρια σύγκρουση με τον Λούα-Λούα, όπως έπεφτε στο έδαφος, του έφυγε το γόνατο και τα έσπασε όλα!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τα 10 αξέχαστα ντέρμπι του Τάσου Νικολογιάννη

Δεν επανήλθε ποτέ από τότε σε υψηλό επίπεδο, ενώ φαινόταν ότι εκείνη θα ήταν η χρονιά του.

Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ... ΑΓΩΝΑ

* Τον Οκτώβριο του 2017 ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 με γκολ του Βιγιαφάνιες. Το απίστευτο είναι, ότι το παιχνίδι αυτό κινδύνευσε να μην γίνει! Το ταμείο του Παναθηναϊκού ήταν μείον, αφού ο Αλαφούζος είχε σταματήσει ξαφνικά ένα μήνα πριν τη χρηματοδότηση και 10 ημέρες πριν την διεξαγωγή του δεν υπήρχαν χρήματα στο ταμείο, ούτε για τα έξοδα του αγώνα!

Τελικά η προκαταβολή από την μεταγραφή του Βλαχοδήμου, που έγινε εκτός μεταγραφικής περιόδου, έσωσε την κατάσταση και όχι μόνο δεν ξεφτιλίστηκε ο Παναθηναϊκός με την μη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά τον κέρδισε κιόλας!

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ