STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η κριτική των πράσινων

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr κρίνει και αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος με τον Ολυμπιακό 1-1 έχοντας τους περισσότερους παίκτες του σε καλή μέρα με κορυφαίους τους Περέα, Μακέντα, Κουρμπέλη και Σένκεφελντ. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των πράσινων.

ΔΙΟΥΔΗΣ: Αν και τις τελευταίες δυο μέρες είχε ενοχλήσεις στη μέση βρέθηκε τελικά κάτω από την εστία των πράσινων. Σε γενικές γραμμές ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και καλός και με τη μπάλα στα πόδια με εξαίρεση ένα-δυο λάθη. Στο γκολ που δέχτηκε από τον Γκέρερο στο 36' θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση, γρηγορότερη αλλά ίσως και αυτός δεν περίμενε η μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του Ινσούα.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Με καλές και κακές στιγμές αλλά σίγουρα καλύτερος απ' τον Γιόχανσον που είχαμε δει στα τρία προηγούμενα παιχνίδια αν και είχε αρκετά δύσκολο έργο κόντρα στους ταχείς επιθετικούς του Ολυμπιακού. Ο Σουηδός υπήρχαν φορές που έκανε αβίαστα λάθη, λάθος πάσες αλλά υπήρχαν και φορές που ήταν εκεί και έκοψε κάθε κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί από την πλευρά του με εξαίρεση τη φάση του γκολ του Γκερέρο. Ήταν αρκετά δυναμικός όμως στα μαρκαρίσματα του και δεν μάσησε σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς.

ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ: Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έδειξε αρκετά καλά στοιχεία παίζοντας ως δεξί στόπερ. Πέρα από το ύψος που τον διακρίνει και τη δύναμη ο Ολλανδός έδειξε ένας στόπερ που κάνει το απλό όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του αλλά με σιγουριά και χωρίς υπερβολές. Δυο φορές στη διάρκεια του 90λεπτου απέφυγε με ηρεμία τους αντιπάλους του και έβγαλε τον Παναθηναϊκό από δύσκολη θέση. Θα μπορούσε με το ύψος του να βοηθήσει περισσότερο τους πράσινους στην επίθεση ενώ ως μοναδικό του λάθος μπορεί κάποιος να βρει το διώξιμο του στη σέντρα του Τσιμίκα καθώς αν είχε διώξει καλύτερα ίσως να μην είχε φτάσει η μπάλα στον Γκερέρο.

ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ: Μαζί με τον Σένκεφελντ τα πήγε εξαιρετικά στην άμυνα ως αριστερός στόπερ και κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες με τον Παναθηναϊκό να έχει αρκετά παθητικό ρόλο. Στο γκολ του Γκερέρο θα μπορούσε να είχε καλύτερη τοποθέτηση ώστε να είναι κοντά στον Ινσούα και να μην είναι μόνος του ο Αργεντινός με τον Ισπανό φορ. Επιθετικά φυσικά και δεν βοήθησε στο παιχνίδι των πράσινων, δεν είναι αυτός ο ρόλος του άλλωστε αλλά όσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία ανέβηκε για να παλέψει και αυτός με τα θηρία του Ολυμπιακού.

ΙΝΣΟΥΑ: Όπως και ο Γιόχανσον με καλές και κακές στιγμές αλλά σίγουρα καλύτερος, ανασταλτικά τουλάχιστον, σε σχέση με τον Ινσούα που είχαμε δει στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός επίσης είχε να αντιμετωπίσει τους ταχύτατους ακραίους επιθετικούς του Ολυμπιακού και ελάχιστες φορές εκτέθηκε αμυντικά. Επιθετικά όμως παραμένει να είναι κακός, να μην μπορεί να περάσει μια καλή σέντρα και έκανε λάθη και στις μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα να πουλήσει μπάλες.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού επανήλθε στο αρχικό σχήμα των πράσινων μετά την απουσία του εξαιτίας της κάρτας στο ματς με τον Άρη και έπαιξε ως αμυντικό χαφ. Το τριφύλλι είδε τον αρχηγό του να είναι εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα από το πρώτο μέχρι το 95λεπτο που κράτησε η αναμέτρηση. Και πόσο μάλλον από τη στιγμή που πήρε νωρίς κίτρινη κάρτα αλλά το διαχειρίστηκε σωστά. Επιθετικά δεν βοήθησε τους πράσινους όσο θα περίμενε ο Δώνης καθώς έκανε αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις του αλλά και ο δικός του ρόλος στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν περισσότερο να καλύπτει τα μετόπισθεν.

ΔΩΝΗΣ: Έπαιξε ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Κουρμπέλη και το πρόσημο στην παρουσία του στα εβδομήντα λεπτά που αγωνίστηκε ήταν θετικό. Αν και πήρε κίτρινη κάρτα αρκετά νωρίς στην αναμέτρηση μπόρεσε και κάλυψε τους χώρους που έπρεπε, έβγαλε τρεξίματα και πίεση στο χώρο του κέντρου. Στις μπαλιές του ήταν απλός και σίγουρος αν και δεν πέρασε αρκετά από τα πόδια του η μπάλα. Ο ρόλος του ήταν να βοηθήσει μεσοαμυντικά και όχι μεσοεπιθετικά και τα κατάφερε. Αντικαταστάθηκε από τον Μπεκ σε μια προσπάθεια ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο επιθετικός.

ΖΑΧΙΝΤ: Σε κακή μέρα για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Νορβηγός άσος που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά τους πράσινους. Ο Ζαχίντ που προερχόταν από ένα τραγικό ματς κόντρα στον Άρη πήρε θέση στο φτερό της επίθεσης και έκανε δυο λάθη με το καλημέρα χαλώντας ισάριθμες πράσινες επιθέσεις. Από εκεί και πέρα όσες φορές πήρε τη μπάλα στα πόδια έπαιξε απλά και σίγουρα. Στο δεύτερο μέρος και πάλι δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι ενώ σπατάλησε μια ακόμη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό όταν βγήκε τετ α τετ με τον Σα και τον πρόλαβε στο σπριντ ο Τσιμίκας που είχε ξεκινήσει ένα βήμα πίσω του. Ζαχίντ αποχώρησε από το ματς στο 63' δίνοντας τη θέση του στον Μολό.

ΚΟΛΟΒΟΣ: Ξεκίνησε ως βασικός σε ένα ρόλο λίγο πίσω από τον Μακέντα και δίπλα στον Ιταλό στράικερ όταν πίεζε το τριφύλλι. Έπαιξε σε έναν άχαρο ρόλο από τη στιγμή που δεν τροφοδοτήθηκε αλλά και όσες μπάλες πήρε στα πόδια του δεν μπόρεσε να την κρατήσει και να αξιοποιήσει τον Μακέντα ενώ υπήρξαν και μια-δυο φορές που καθυστέρησε να ανοίξει το παιχνίδι. Και αυτός όμως σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ματς έπαιξε πιο ψυχωμένα. Ο Κολοβός βγήκε από το ματς στο ημίχρονο και τη θέση του πήρε ο Περέα.

ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ: Ξεκίνησε σε ένα ρόλο, αυτόν του εξτρέμ, που ο Δώνης θεωρεί ότι του ταιριάζει αλλά ίσως ο ίδιος δεν αισθάνεται καλά. Προσπάθησε να πάρει αρκετές μπάλες στα πόδια του αλλά δεν απέφυγε τα λάθη και ίσως δείχνει επηρεασμένος από το εν γένει κακό ξεκίνημα της ομάδας. Άλλωστε ήταν ο νεότερος από τους πράσινους που βρέθηκαν στην ενδεκάδα του ντέρμπι. Δεδομένα δεν έδειξε την αξία του στον αγωνιστικό χώρο καθώς έκανε κάποια λάθη τα οποία δεν μας έχει συνηθίσει. Τουλάχιστον ήταν εξαιρετικός στο κράτημα της μπάλας και δεν την έχασε από τα πόδια του παρά μόνο σε μια-δυο περιπτώσεις.

ΜΑΚΕΝΤΑ: Αν και μοιραίος επειδή έχασε το πρώτο πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός σίγουρα διεκδικεί θέση ανάμεσα στους κορυφαίους του τριφυλλιού. Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που δημιούργησαν οι πράσινοι και θα μπορούσε να τις είχε τελειώσει καλύτερα για να σκοράρει. Ο Ιταλός φορ όμως είναι ο παίκτης που με ωραία ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από τον Μεριά το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μολό. Από εκεί και πέρα ο Μακέντα έβγαλε τρομερή πίεση σε όλη τη διάρκεια του ματς, κυνήγησε κάθε μπαλιά προς την επίθεση και προσπαθούσε να κλέψει μπάλες.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΠΕΡΕΑ: Μπήκε στην έναρξη του δευτέρου μέρους αντί του Κολοβού και με την ενέργεια που τον διακρίνει μπόρεσε να προσφέρει περισσότερα απ' ότι ο Κολοβός. Αμέσως δημιούργησε καταστάσεις στην άμυνα του Ολυμπιακού, πίεσε, απείλησε και ήταν αυτός που κέρδισε το πρώτο πέναλτι που έχασε ο Μακέντα ενώ και αυτός που πάλεψε και βοήθησε ώστε να κερδιθεί το δεύτερο πέναλτι. Ήταν εξαιρετικός σε ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς να κάνει το κάτι ιδιαίτερο. Στους διακριθέντες του Παναθηναϊκού.

ΜΟΛΟ: Μπήκε στο 63' της αναμέτρησης και ήταν ο σκόρερ του τριφυλλιού καθώς πήρε πάνω του την ευθύνη της εκτέλεσης του δεύτερου πέναλτι. Βοήθησε επιθετικά περισσότερο από τον Ζαχίντ και αναστάτωσε την άμυνα του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα σε μια-δυο προσπάθειες αλλά εν γένει ήταν θετικός.

ΜΠΕΚ: Ήταν η τρίτη και τελευταία αλλαγή των πράσινων αντί του Δώνη στο ντεμπούτο του και προσπάθησε. Δεν μπόρεσε να δείξει τις αρετές που τον διακρίνουν καθώς είναι ένας παίκτης που θέλει χώρο και στο ντέρμπι δεν τον βρήκε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ