ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Το τελευταίο ντέρμπι με γηπεδούχο τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, όταν η Ένωση υποβιβάστηκε!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Το τελευταίο ντέρμπι με γηπεδούχο τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, όταν η Ένωση υποβιβάστηκε!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε ως γηπεδούχος την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, κάτι που θα συμβεί το Σάββατο (3/11, 19.00), ήταν τη σεζόν 2012-2013. Το Sport24.gr υπενθυμίζει τι είχε συμβεί στο προ εξαετίας ντέρμπι. (VIDEO)

Το απόγευμα του Σαββάτου (3/11, 19.00) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Το Τριφύλλι, που υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα την περασμένη αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ, κοντράρεται για πρώτα φορά με την Ένωση στο Ολυμπιακό Στάδιο έπειτα από έξι χρόνια.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 το ντέρμπι που ακολουθεί, Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 το τελευταίο με γηπεδούχο τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ σε αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ. Συμπτωματικά, και τότε 9η αγωνιστική.

Διαιτητής του ντέρμπι ο Τάσος Κάκος, παρουσία 12.500 θεατών. Από τα χειρότερα ντέρμπι που είχαν διεξαχθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες. Χαμηλό τέμπο, με φαβορί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατέκτησε τη νίκη (1-0). Στο 24' ο Χριστοδουλόπουλος είχε δώσει στον Τοτσέ και αυτός με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

Παρά το εις βάρος της γκολ η ΑΕΚ του Έβαλντ Λίνεν αδυνατούσε να βγάλει αντίδραση και η καλύτερη στιγμή της στο πρώτο μέρος ήταν το φαλτσαριστό σουτ του Κοντοέ στο 42', το οποίο πέρασε πάνω από την εστία του Καρνέζη. Το δεύτερο μέρος, ακόμη χειρότερο από το πρώτο. Λίγες καλές φάσεις και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δυσανασχετούσαν στην κερκίδα με όσα έβλεπαν.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Το τελευταίο ντέρμπι με γηπεδούχο τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, όταν η Ένωση υποβιβάστηκε!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ένωση στα τελευταία λεπτά έκλεισε το Τριφύλλι στην περιοχή του, το οποίο κράτησε τη νίκη κυρίως χάρη στις αποκρούσεις του Καρνέζη, σε σουτ των Κοντοέ και Κουτρουμπή. Για τους Πράσινους ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη στη Super League έπειτα από εννέα αγωνιστικές, την ίδια ώρα που ο Δικέφαλος παρέμενε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών βρήκε τον Παναθηναϊκό στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με απολογισμό 10 νίκες, 12 ισοπαλίες και 8 ήττες. Η ΑΕΚ τερμάτισε προτελευταία (15η) με 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 16 ήττες και υποβιβάστηκε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Φουρλάνος (65' Χουχούμης), Σισοκό (71' Κουίνσι), Χριστοδουλόπουλος (90' Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κουτρουμπής, Γιάγκο, Βλάχος, Κορδέρο, Φέτσης (70' Κατίδης), Γκερέιρο (75' Ρίκκα), Λαγός, Φούντας (85' Παπαδημητρίου), Φουρτάδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ