STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: "Ζωντανός" για Ευρώπη

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στο γκολ του Άργκους στο 79ο λεπτό και παραμένει "ζωντανός" στο κυνήγι της Ευρώπης. Δεν μπορούν να βγουν εκτός επικίνδυνης ζώνης οι Ηπειρώτες.

Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 22ης αγωνιστική της Super League ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε στο Αγρίνιο τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον νίκησε (1-0). Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, Άργκους, πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς στο 79ο λεπτό.

Η ομάδα του Αγρινίου παραμένει "ζωντανή" στη μάχη της πεντάδας, της εξόδου δηλαδή στα προκριματικά του Europa League της επόμενης σεζόν. Είναι στον ένα βαθμό από τον Παναθηναϊκό, στους τέσσερις από τον πέμπτο, Άρη. Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να βγει εκτός επικίνδυνης ζώνης ο ΠΑΣ Γιάννινα, παραμένει στη 13η θέση (οδηγεί στα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League).

1. Ο (ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ) ΑΡΓΚΟΥΣ ΝΤΥΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Η πρώτη ευκαιρία του ματς ανήκε στον Παναιτωλικό. Δεκαεπτά λεπτά μετά την έναρξή του ο Μανά έβγαλε στον Μοράρ δεξιά εντός περιοχής, ο Ρουμάνος γύρισε, ο Μασουρέκ έκανε το τακουνάκι προ του Νεόφυτου, αλλά δεν το έπιασε καλά.

Και η πιο σημαντική ευκαιρία του ματς ανήκει στην ομάδα του Αγρινίου. Στο 63ο λεπτό ο Γκούγκα έκανε την κεφαλιά από δεξιά, ο Μασουρέκ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του του Νεόφυτου.

Αφού οι μέσοι και επιθετικοί δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, την έστειλε ένας αμυντικός. Στο 79ο λεπτό ο Μάρκος Πάουλο - επέστρεψε μετά από τέσσερις μήνες λόγω τραυματισμού - ο Άργκους πήδηξε στο κέντρο της φιλοξενούμενης άμυνας και νίκησε τον Νεόφυτο.

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετικό άλμα, νίκησε κάθε αντίπαλο στον αέρα και έκανε - απλά - αυτό που δεν μπόρεσαν οι συμπαίκτες του που έχουν αυτό το καθήκον στον αγωνιστικό χώρο.

2. ΤΟ... ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ

Όχι δις, αλλά τρις. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεπέρασε την αρχική αμηχανία, το αρχικό μούδιασμα στο Αγρίνιο κι ανέβασε αισθητά την απόδοσή του μετά την πρώτη μισή ώρα. Στο 32ο λεπτό ο Νικολιάς βγήκε από δεξιά, έκανε το πλασέ, αλλά ο Γιαννακόπουλος απομάκρυνε.

Στο 37ο λεπτό ο Σεργκελασβίλι πέρασε ως σταματημένο τον Τσιγγάρα, έβαγαλε στον Νικολιά, αυτός κεντρικά εντός περιοχής έκανε το σουτ, ο Γιαννακόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47') ο Λεό κέρδισε τις κόντρες, ο Μάνος έκανε το σουτ, ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε.

Θα μπορούσε, κάλλιστα, ο ΠΑΣ να προηγείται από το πρώτο ημίχρονο. Εάν δεν βάζεις, όμως, την μπάλα στα δίχτυα, δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι...

3. ΤΑ "ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Μπορεί ο Άργκους να έβαλε το γκολ που έκρινε το ματς, αλλά δύο άλλοι παίκτες του Παναιτωλικού ξεχώρισαν. Αμφότεροι αγωνίζονται δανεικοί στην ομάδα του Αγρινίου από την Μπενφίκα. Τον 21χρονο Πορτογάλο αριστερό μπακ τον έχουμε δει. Επιθετικός μπακ, με εμπνεύσεις, που δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι του.

Αυτός που άλλαξε την εικόνα του ματς ήταν ο Γκούγκα. Άλλωστε, αυτός ήταν πιο γνωστός από τους δύο "αετούς" που ήλθαν στη χώρα μας. Ο 21χρονος συμπατριώτης του είναι ένας σύγχρονος μέσος. Μαρκάρει, έχει καλή μεταβίβαση, δημιουργεί, βρίσκεται σε θέση για γκολ.

Δεν είναι τυχαίο ότι αμφότεροι ανήκουν μανατζερικά στον... Ζόρζε Μέντες. Πιθανότατα θα επιστρέψουν στη Λισαβόνα τον Ιούνιο, αλλά θυμηθείτε αυτά τα δύο ονόματα. Ενδεχομένως να μας απασχολήσουν στο μέλλον. Όχι απαραίτητα για Ελλάδα...

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Βοηθοί:Τρύφων Πετρόπουλος, Γιώργος Παλαμίδας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας, Μιχάι, Άργκους, Αμαράλ, Ντίας, Λουσέρο (&8' Μάρκος Πάουλο), Μασουρέκ, Μανά (59' Γκούγκα), Ουίλιαν, Μοράρ (78' Μπάιροβιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ (84' Ξύδας), Μπουκουβάλας, Κάργας, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Σεργκελασβίλι, Κάστρο, Νικολιάς, Βιντάλ (76' Πάντελιτς), Μάνος, Λεό (77' Νάουμετς).

Γκολ: 79' Άργκους

Κάρτες: 32' Κάργας, 42' Βιντάλ, 56' Μιχαήλ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ