STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2
INTIME SPORTS

Ματς - θρίλερ στην Λιβαδειά, με τον Τομάς να "σοκάρει" τον Ολυμπιακό στο 2ο μόλις λεπτό και τους "ερυθρόλευκους" να γυρίζουν το ματς με γκολ του Αφελάι (73') και ασίστ του Ολλανδού στον Μήτρογλου στις καθυστερήσεις.

Λίγα δευτερόλεπτα μακριά βρέθηκε ο Ολυμπιακός από μια νέα, τρίτη συνεχόμενη, απώλεια βαθμών στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής της Super League απέναντι στον Λεβαδειακό στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την κακή αμυντική λειτουργία που ταλαιπωρεί αφάνταστα τους Πειραιώτες εσχάτως, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Ρομπέρτο μόλις στο 2ο λεπτό, με δράστη τον Τομάς μετά από κόρνερ του Βούκτσεβιτς.

Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε ο Γολγοθάς του Ολυμπιακού στο ματς, καθώς έπαιζε απέναντι σε μια ομάδα που κρατούσε απαραβίαστη την εστία της για 6 σερί παιχνίδια!

Οι "ερυθρόλευκοι" διατηρούσαν την εδαφική υπεροχή, είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς την περιοχή του Σηφάκη. Ωστόσο με την είσοδο (63') του Αφελάι στον αγωνιστικό χώρο, ευτύχησαν να δουν στο πρόσωπο του Ολλανδού κυνηγού τον άνθρωπο που θα άλλαζε την ιστορία του 90λεπτου.

Ο Αφελάι αρχικά ισοφάρισε το σκορ στο 73ο λεπτό και στο 90+1' έκανε έξοχο γύρισμα στον Μήτρογλου που με προβολή πέτυχε το γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή παρουσία την περισσότερη ώρα της αναμέτρησης, όμως οι δύο αναγκαστικές αλλαγές μέχρι το 15', "έδεσαν" τα χέρια του Παντελίδη για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Στυλιανός Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών)

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας (18' λ.τ. Σκέμπης), Τομάς, Κώτσιος, Πρόγιτς (6' λ.τ. Νικολακάκης), Γκόμες (72' Μάγκας), Ζιτό, Μιλοσάβλιεβ, Ορτέγκα, Βούκτσεβιτς, Μάντζιος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Γιαννούλης (46' Ντοσεβί), Εντινγκά (69' Μπενίτες), Κασάμι, Μαζουακού, Φουστέρ (63' Αφελάι), Ντομίνγκες, Μήτρογλου.

Γκολ: 2' Τομάς / 73' Αφελάι, 90+1' Μήτρογλου

Κάρτες: 24' Γκόμες, 42' Σηφάκης, 82' Μιλοσάβλιεβ / 81' Ρομπέρτο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Γιώργο Χριστοφόρου

Τομάς και... Γολγοθάς

Από 6 (!) σερί παιχνίδια δίχως να δεχθεί γκολ προερχόταν ο Λεβαδειακός μπαίνοντας στην αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους", που με τη σειρά τους κουβαλούσαν την πίεση από δύο συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός έδρας, απέναντι σε ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα αμυντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εσχάτως σε μεγάλο βαθμό οι Πειραιώτες, έκαναν την εμφάνιση τους στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς μόλις μετά από 2 λεπτά αγώνα. Στην πρώτη επίθεση των γηπεδούχων η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ανοργάνωτη, με τον Μποτία να διώχνει σε κόρνερ. Ο Βούκτσεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ο Τομάς εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των Ρομπέρτο και Σιόβα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Με το σκορ στο 1-0 από το 2', οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν παρά να πιέσουν για να φθάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στην ισοφάριση. Ο Λεβαδειακός είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία του, καθώς ο Παντελίδης υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές μέχρι το 15', οπότε από την στιγμή που προηγήθηκε και μετά, κοίταξε πρωτίστως να διαφυλάξει τα νώτα του.

Το δίδυμο Φουστέρ - Ελαμπντελαουί από δεξιά και δευτερευόντως οι Μαζουακού - Γιαννούλης από αριστερά, προσπαθούσαν να ανοίξουν από το πλάι την άμυνα των γηπεδούχων. Όσες φορές το κατάφεραν δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς Ντομίνγκες, Μήτρογλου και Κασάμι δεν εκμεταλλεύθηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Ο Αργεντίνος σημάδεψε το δεξί δοκάρι στο 7', ενώ είδε τον Σηφάκη να σταματάει την προσπάθεια του στο 11'. Δύο λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου από καλή θέση δεν σημάδεψε σωστά, ενώ στο 22'... απέκρουσε το δυνατό πλασέ του Κασάμι που είχε πορεία προς τα δίχτυα του Λεβαδειακού!

Οι Βοιωτοί απείλησαν ξανά στο 27', όταν ο Ορτέγκα βγήκε στην κόντρα αλλά ο Ρομπέρτο αντέδρασε σωτήρια στο σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός μέσος. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0 και τον Ολυμπιακό να διατηρεί μια ανούσια υπεροχή έως το τέλος.

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Ολλανδό του

Με τον Ντοσεβί αντί του Γιαννούλη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην επανάληψη, την στιγμή που ο Παντελίδης είχε μόνο με μια αλλαγή και προφανώς δεν θα ήθελε να την χρησιμοποιήσει τόσο νωρίς. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δυσκολεύονταν στην δημιουργία φάσεων και ειδικά στο κάθετο παιχνίδι.

Ο Λεβαδειακός αμυνόταν αποτελεσματικά, τόσο στον αέρα, όσο και με την μπάλα στο χόρτο. Όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και αρκούνταν σε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. Με αποτέλεσμα να το πληρώσουν στο 73', όταν ο Ιμπραχίμ Αφελάι στάθηκε τυχερός, καθώς παρότι γλίστρησε πάνω στην προσπάθεια του κατάφερε να δώσει περίεργη τροχιά στην μπάλα που αναπαύθηκε στα δίχτυα του Σηφάκη.

Ο Κασάμι στο 53' και στο 76' (καθυστέρησε χαρακτηριστικά σε εξαιρετικά ευνοϊκή θέση), όπως και ο Μήτρογλου στο 83', δεν μπόρεσαν βρουν στόχο, με τον Μίτσελ να παίζει ένα 3-5-2 μετά και την είσοδο του Μπενίτες στην αναμέτρηση. Ο Ντοσεβί απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 87', όντας ολομόναχος μέσα στην περιοχή και μετά από γύρισμα του Αφελάι. Ένα λεπτό αργότερα ο Σηφάκης είπε "όχι" στον Μήτρογλου αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Αφελάι, ο Έλληνας διεθνής στράικερ σκόραρε με προβολή για το 1-2.

Σκορ που έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Καλογερόπουλου και σφράγισε το ματς - θρίλερ στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς.

Η φάση του αγώνα

Με τους γηπεδούχους στο 1-0 και τον Ολυμπιακό να πιέζει, ο Ορτέγκα έφυγε στην κόντρα στο 27', αλλά είδε τον Ρομπέρτο να αντιδρά σωτήρια στο σουτ που επιχείρησε. Αν ο Ισπανός δεν έπεφτε επάνω στον συμπατριώτη του, τότε πολύ δύσκολα θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να ανατρέψουν την κατάσταση.

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Σωστή η διαιτησία του Καλογερόπουλου, τα όποια λάθη του ήταν μοιρασμένα και δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα, ενώ επέλεξε να μην κάνει εκτεταμένη χρήση καρτών στον πειθαρχικό τομέα. Δεν "μάσησε" σε ορισμένα εκατέρωθεν πεσίματα εκτός περιοχής.

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μπήκε στο παιχνίδι στο 63' και δέκα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έβγαλε ασίστ - μισό γκολ στον Μήτρογλου για την ολική ανατροπή. Ο λόγος για τον Ιμπαρχίμ Αφελάι που δικαιολογημένα παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου.

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Μίτσελ είδε την ομάδα του στα "σχοινιά" από το 2ο λεπτό και πάλεψε πολύ το παιχνίδι από τον πάγκο. Έριξε τον Μπενίτες στο ματς δίπλα στον Μήτρογλου, κίνηση που έδωσε ανάσα στον Έλληνα διεθνή στράικερ, ο οποίος τρεις φορές βρέθηκε κοντά στο γκολ, με την τελευταία να είναι και η φαρμακερή. Επίσης άλλαξε και την διάταξη του Ολυμπιακού σε 3-1-4-2, θέλοντας να φέρει περισσότερους παίκτες κοντά στην αντίπαλη εστία. Κινήσεις που βγήκαν στον Ισπανό τεχνικό και οι Πειραιώτες γύρισαν το παιχνίδι.

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Θα ήταν άδικο να πούμε για το γεγονός πως ο Λεβαδειακός μετά το γκολ του αρκέστηκε εξ ολοκλήρου σε παθητικό ρόλο. Αν ο Παντελίδης δεν είχε την ατυχία να βρεθεί με δύο αναγκαστικές αλλαγές από το 15', ενδεχομένως να μπορούσε να δώσει φρεσκάδα και μια άλλη πνοή στην ομάδα του. Σίγουρα όμως δεν μας άρεσε ο τρόπος που αντέδρασε η άμυνα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν μετά από αλλεπάλληλες ολιγωρίες δέχθηκε το τέρμα από τον Τομάς.

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ