ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία - Αστέρας 0-0: Βίοι αντίθετοι για τους δύο

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Λαμία, Αστέρας EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ (0-0) με τον Αστέρα με κορυφαίο τον γκολκίπερ της, Νίκο Μελίσσα και παραμένει για επτά σερί ματς αήττητη. Χωρίς νίκη, αντίθετα, για έξι διαδοχικές αναμετρήσεις οι Αρκάδες. Από το 30' έπαιζαν με δέκα οι Φθιώτες, στο 90'+3' αποβλήθηκε κι ο Πασαλίδης.

Η Λαμία υποδέχθηκε τον Αστέρα στο ΔΑΚ της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας για τη 10η αγωνιστική της Super League. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και μοιραία έμειναν στο 0-0.

Κορυφαίος του ματς ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Νίκος Μελίσσας, ο οποίος με εντυπωσιακές κι αποτελεσματικές αποκρούσεις κράτησε απαραβίαστη την εστία της ομάδας του, η οποία από το 30' έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Βάντερσον Σκαρντοβέλι. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΜΕΛΙΣΣΑΣ: ΚΕΡΒΕΡΟΣ ΚΑΙ MVP

Υπήρχαν ωραίες στιγμές στο ματς, υπήρχαν φάσεις στις οποίες μία από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να σκοράρει. Αλλά, αυτό δεν έγινε. Και υπάρχουν δύο λόγοι που δεν έγινε. Ο πρώτος είναι τα όχι τόσο αποτελεσματικά τελειώματα. Αλλά, πολύ περισσότερο ήταν οι αντιδράσεις των δύο γκολκίπερ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος κι ο Νίκος Μελίσσας είχαν εξαιρετικές αντιδράσεις, όταν κλήθηκαν να το κάνουν. Ο γκολκίπερ του Αστέρα αντέδρασε καλά στο 5' (ευκαιρία Μπαράλες), 46' (σουτ του Αργεντινού), ενώ τον γλίτωσε το αριστερό δοκάρι της εστίας του στην έμπνευση του Ελίνι Δημούτσου.

Αλλά, αυτός που ήταν MVP του ματς και σταμάτησε την ομάδα της Τρίπολης από την "απόδραση" ήταν ο συνονόματός του τερματοφύλακας της Λαμίας. Στο 31ο λεπτό, στη φάση που αποβλήθηκε ο Σκαρντοβέλι, απομάκρυνε την καλή εκτέλεση φάουλ του Τόνσο.

Στο 51' εντυπωσιακά σε κόρνερ έδιωξε το σουτ του Μανιά. Στο 75', ο Τριανταφυλλόπουλος προσπαθεί με κεφαλιά να νικήσει τον Μελίσσα, ο δεύτερος με εξαιρετική απόκρουση αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Ο Πασαλίδης επέμεινε, είπε "οχι" ξανά ο Μελίσσας.

2. ΜΑΝΙΑΣ ΜΟΝΟΣ ΨΑΧΝΕΙ

Η ποιότητα των μέσων και των ακραίων του Αστέρα δεδομένη. Δεν τίθεται αμφιβολία γι' αυτό. Οι Ματίας Ιγκλέσιας και Χουάν Μουνάφο είναι τεχνίτες ανασταλτικοί μέσοι, ο Τόνσο ένα εξαιρετικό δοκάρι, ο Καλτσάς με τον Κυριακόπουλο (ή τον Τσιλιανίδη στο δεύτερο) ακραίοι που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Κανείς, όμως, εξ αυτών δεν μπορεί να περάσει την μπάλα στον Μιχάλη Μανιά με ασφάλεια. Ο επιθετικός του Αστέρα έμοιαζε απελπιστικά μόνος να πιέζει ψηλά, να μη βρίσκει ανταπόκριση από τους εξτρέμ στην πίεση.

Δεν έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του. Μια φορά την πήρε και δημιούργησε απειλή για την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 61ο ο Γιώργος Κυριακόπουλος του έβγαλε έξυπνη κάθετη εντός περιοχής, από θέση αριστερά έκανε το σουτ, παρά την πίεση του Αντέτζο, αλλά ο Μελίσσας απομάκρυνε σε κόρνερ.

3. Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΚΑΡΝΤΟΒΕΛΙ

Ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι αποβλήθηκε στο 30ό λεπτό κι άφησε τη Λαμία με αριθμητικό μειονέκτημα για μία ώρα ματς. Ο διαιτητής, Γιώργος Βρέσκας, έβαλε δύο κίτρινες κάρτες στον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ μέσα σε τρία λεπτά.

Η πρώτη ήταν στο 27ο λεπτό για φάουλ στον Μαρτίν Τόνσο. Η δεύτερη για ανατροπή εκτός περιοχής στον Νίκο Καλτσά, ο οποίος έβγαινε μόνος του σε τετ-α-τετ με τον Νίκο Μελίσσα. Ο Νοτιοαμερικανός αντέδρασε ίσως ενστικτωδώς, αλλά μάλλον δεν θα έπρεπε να το κάνει. Κι αν στη δεύτερη κάρτα το μαρκάρισμα ίσως και να ήταν αναπόφευκτο, στην πρώτη όχι.

4. ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΦΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΘΙΩΤΕΣ

Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε τις ευκαιρίες στην πρώτη μισή ώρα παιχνιδιού, όταν υπήρχε αριθμητική ισορροπία. Κυρίως με τους δύο Αργεντινούς της. Ο Φακούντο Μπερτόγλιο στο πέμπτο λεπτό μπήκε έξυπνα στη φάση, αλλά δεν μπόρεσε με τον ώμο να νικήσει τον Παπαδόπουλο.

Ο Μπερτόγλιο στο 15ο προσπάθησε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ να παραβιάσει την εστία του Αστέρα. Εις μάτην. Ο "μόμο" κι ο "φλάκο" ήταν οι μόνοι από τους γηπεδούχους που προσπάθησαν ν' απειλήσουν, χωρίς να το καταφέρουν.

Γήπεδο: ΔΑΚ

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Μιχαήλ Δημόπουλος


ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος):
Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Σκόνδρας (87' Οσμάν), Δημούτσος, Επστάιν, Μπερτόγλιο (82' Ασίγκμπα), Καραμάνος (48' Ρόμανιτς), Μπαράλες.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (86' Ρόλε), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Άνχελ (46' Τσιλιανίδης), Ιγκλέσιας (74' Δουβίκας), Μουνάφο, Καλτσά, Κυριακόπουλος, Τόνσο, Μανιά.


Γκολ: -

Κίτρινες κάρτες: 27' Σκαρντοβέλι , 50' Βασιλαντωνόπουλος, 90'+2' Μπαράλες / 14' Ιγκλέσιας, 17' Πασαλίδης, 76' Δουβίκας

Κόκκινες κάρτες: 30' Σκαρντοβέλι / 90'+3' Πασαλίδης

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ