STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2
Λίνο Κατσουράνης

Ο ΠΑΟΚ τηρώντας το... έθιμο να τρώει πρώτος γκολ, βούτηξε στα Πηγάδια της Ξάνθης και βρήκε... το σταυρό με Κατσουράνη και Λίνο. Το γκολ των γηπεδούχων ο εξαιρετικός Μάνταλος

Νίκη θρίλερ με το καλημέρα στο 2014 πέτυχε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με ανατροπη στην Ξάνθη με 2-1 και ενώ βρέθηκε μέχρι το 87΄ με την πλάτη στον τοίχο, αφού η Ξάνθη είχε προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι με τον Μάν ταλο και έδειχνε να κρατά τη νίκη.

Όμως, η ολική αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, αφού πρώτα ο Στέφενς διόρθωσε με τις άκρως πετυχημένες αλλαγές του, το κακό αρχικό στήσιμο, έφερε δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών από Κατσουράνη και Λίνο και το πρώτο τρίποντο της νέας χρονιάς για το "Δικέφαλο".

Οι γηπεδούχοι έμειναν με τις εντυπώσεις από την εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο δεύτερο και μετά το 70΄ φάνηκε να μένουν από δυνάμεις

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Πηγαδίων

Καιρός: Συννεφιά

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Κώστας Ποντίκης (Πρέβεζας)

SKODA Ξάνθη ( Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Παΐτο (60΄ Μπέρτος), Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (80΄ Κάλβο), Σολάρι, Τριάδης (90΄+ Ράνος)

ΠΑΟΚ(Χουμπ Στέφενς): Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75΄ Λίνο), Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Κατσικάς (32΄ Τζιόλης,) Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (62΄ Αθανασιάδης), Βούκιτς, Σαλπιγγίδης

Γκολ: 13΄ Μάνταλος-87΄ Κατσουράνης, 90΄ Λίνο

Κίτρινες κάρτες: 36΄ Ντε Γκουζμάν, 40΄ Μπαξεβανίδης, 69΄ Μπέρτος-37΄ Κίτσιου, 69΄ Βούκιτς, 69΄ Τζαβέλλας, 72΄ Λάζαρ

Κόκκινες κάρτες: -

Ανασκόπηση αγώνα

Αν και αρχικά οι δύο ομάδες φάνηκαν μουδιασμένες από τη διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε μία φάση στο 9΄ γηια την Ξάνθη για να... ξυπνήσει τους πάντες. Ο Τριάδης σέντραρε από αριστερά και ο Βασιλικάκης μόνος αμαρκάριστος στην περιοχή έπιασε καρφωτή κεφαλιά ανγκάζοντας τον Γλύκο να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση. Ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα. Στο 11΄ ο Κατσουράνης πάσαρε στο Σαλπιγγίδη, αυτός με μία πέρασε συρτά τη μπάλα από το Χιμένεθ και ο Βούκιτς εξ επαφής και με το Βάλλα μπροστά του σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Όταν ο Μάνταλος "χόρευε" τον Κατσικά

Ο φρενήρης ρυθμός στο παιχνίδι έφερε το 1-0 δύο λεπτά μετά. Ο Μάνταλο ξέφυγε από τον Κατσικά που έκανε κάκιστη εκτίμηση, ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, έχοντας μπροστά του τον Τζαβέλα, και με ψυχραιμία πλάσαρε εύστοχα το Γλύκο. Στο 15΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Λούκας να σουτάρει δυνατά πάνω από την εστία.
Στο 17΄ ο Μάνταλός "χόρεψε" πάλι τον Κατσικά, βρέθηκε στο έδαφος και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι με τον Γιάχο να λέει "παίζετε" και ένα λεπτό μετά ο Σολτάνι σούταρε λίγο έξω από την εστία του ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" είχε τεράστιο μεσοαμυντικό πρόβλημα που έφερε επιθέσεις κατά κύματα από τους γηπεδούχους. Η Ξάνθη επικράτησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και στο 25΄ κέρδισε κόρνερ μετά από παρέμβαση του Τζαβέλλα σε παράλληλο γύρισμα του Μάνταλου. Μετά την εκτέλεσή του, η μπάλα έφθασε στον Βασιλακάκη που με σουτ στην κίνηση ανάγκασε τον Γλύκο σε μία ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση.

Τζιόλης In στο ημίωρο για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

Η έμπνευση του Στέφενς να βάλει βασικό στόπερ (και μάλιστα δεξιά, ενω είναι αριστεροπόδαρος) τον Κατσικά και τον Κατσουράνη στα χαφ, απέτυχε οικτρά και ο Ολλανδός τεχνικός προσπάθησε να διορθώσει μεσοαμυντικά την εικόνα της ομάδας του, περνώντας τον Τζιόιλη στο ματς και τον Κατσουράνη δίπλα στον Τζαβέλλα.

Μπορούσε γκολ πριν την ανάπαυλα ο ΠΑΟΚ

Άστοχο σουτ του Σαλπιγγίδη για τον ΠΑΟΚ Σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης δεν φτάνει την μπάλα για να πλασάρει τον Τσέμα, αλλά η ίδια φάση επαναλαμβάνεται λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, με τον διεθνή επιθετικό να πλασάρει άουτ.

Νωθρό ξεκίνημα στο β΄ μέρος

Η αρχή του δευτέρου μέρους ήταν πανομοιότυπη με αυτή του πρώτου. Ο ρυθμός ήταν υποτονικός κι ο ΠΑΟΚ έχοντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια προσπαθούσε ανεπιτυχώς να φθάσει στην περιοχή του Τσέμα. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αισθάνθηκε μικρή απειλή στο 57΄ όταν ο Λούκας σέντραρε και προ του Σπυρόπουλου, ο Μπαξεβανίδης με κεφαλίά πέταξε τη μπάλα κόρνερ. Η Ξάνθη στο επόμενο λεπτό έγραψε την πρώτη ευκαιρία της στο δεύτερο μέρος με τον Τριάδη να "χορεύει" τον Κίτσιου και να σουτάρει πάνω από την εστία του Γλύκου.

Ο Αθανασιάδης γέμισε την επίθεση

Ο Στέφενς είδε ότι ο Στοχ παρέμενε εντελώς φλύαρος και ακίνδυνος και αποφάσισε να κάνει αλλαγές και στην επίθεση περνώντας τον Αθανασιάδη αντί του Σλοβάκου στο παιχνίδι, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Λούκας αριστερά.Μία κοκορομαχία που ξεκίνησε από αψιμαχία Μπέρτου-Βούκιτς άναψε τα αίματα και στο 69΄ ο Κατσουράνης, μετά από κόρνερ του Λούκας προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι αλλά οι παίκτες της Ξάνθης έδιωξαν πάνω στη γραμμή.

Εμφανές το πρόβλημα στην ανάπτυξη

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να μπορεί να περάσει κάθετες μπαλιές και να απειλήσει μπροστά από την εστία της Ξάνθης. Το κατάφερε μόνο ο Κατσουράνης, όταν βρήκε με συρτή μπαλιά το Λίνο, αλλά η σέντρα του Βραζιλιάνου έφερε τη μπάλα στην αγκαλιθά του Τσέμα. Την ίδα ώρα η Ξάνθη προσπαθούσε να αμυνθεί σωστά και είχε πολώ καλά οργανωμένη συμπεριφορά στα στημένα που κέρδιζε ο ΠΑΟΚ. Στο 82΄ οιφιλοξενούμενοι

Το έβαλε ο πιο απειλητικός

Ο μόνος που είχε απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τσέμα στο δεύτερο μέρος ήταν ο Κατσουράνης και αυτός τελικά πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τον ΠΑΟΚ. Στο 87΄ ο Λίνο εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Βούκιτς και μετά από κόντρες στον Κατσουράνη που με σουτ και τον Τσέμα εκτός εστίας έκανε το 1-1

Σφράγισε την ανατροπή ο σούπερ Λίνο

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την ολική αντεπίθεση έχοντας εγκατασταθεί στα καρέ της Ξάνθης και κερδίζοντας το ένα στημένο μετά το άλλο. Και τελικά κατάφερε να πετύχει μία ακόμη ανατροπή στο πρωτάθλημα με τον Λϊνο να πετυχαίνει ένα προσωπικό γκολ... μπουκάροντας κατά μέτωπο και πλασάροντας ψύχραιμα τον Τσέμα.

MVP

Ο Λίνο δικαιούται αυτό τον τίτλο, αφού με τις σέντρες του και τη γενικότερη παρουσία του στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε κατάφερε να ηγηθεί της ανατροπής.

Απογοήτευση

Ο Κατσικάς διεκδικεί τον τίτλο λόγω της κάκιστης αντιμετώπισης του Μάνταλου, όμως και ο Στοχ δεν πάει πίσω

Στατιστικά αγώνα

1 Γκολ 2
0 Ασίστ 0
8 Τελικές Προσπάθειες 9
3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 7
1 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 1
4 Κεφαλιές 1
2 Αποκρούσεις 3
29 Επεμβάσεις 14
41 Κλεψίματα 30
9 Φάουλ 13
1 Οφσάιντ 4
5 Κόρνερ 6
46 Λάθη 46
7/20 Γεμίσματα 6/39

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ