STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εκλογές Super League: Γιατί ο ΠΑΟΚ στέλνει Γκαγκάτση απέναντι στον Λυσάνδρου

ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η διαρροή της υποψηφιότητας του Μάκη Λυσάνδρου για την προεδρία της Super League, κάνει τον ΠΑΟΚ να έχει δεύτερες σκέψεις και υπάρχουν διεργασίες για κάθοδο του Μάκη Γκαγκάτση. Τι λένε στον Ολυμπιακό.

Ο Ευάγγελος Μπαταγιάννης παραιτήθηκε από την προεδρία της Super League και το Sport24.gr αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του εκλεκτού του Ολυμπιακού να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους από την ηγεσία του συνεταιρισμού, ανοίγοντας τον δρόμο για την διάδοχη κατάσταση.

Όπως ανακοίνωσε ο συνεταιρισμός, την προσεχή Τρίτη (16/4), θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο των μελών της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, με κύριο θέμα την εκλογή νέου προέδρου, ενώ θα γίνει συζήτηση και για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Εντούτοις, είναι λογικό ότι η εκλογική διαδικασία θα έχει τη μερίδα του λέοντος στη συνεδρίαση.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (11/4), υπήρξε διαρροή για την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου. Αρχικά, το κορυφαίο στέλεχος των "κιτρινόμαυρων" έδειχνε να μην έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του, αφού πέρυσι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είχε συναινέσει, εντούτοις, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης φέρεται να το πήρε απόφαση και ο Λυσάνδρου θα κατέβει στις εκλογές της Λίγκας.

Όπως είναι λογικό, οι διεργασίες είναι έντονες για τις ψήφους και για το αν θα υπάρξει απέναντί του κάποιος άλλος υποψήφιος, διεκδικώντας το χρίσμα. Η εκλογή προέδρου κοινής αποδοχής και ευρείας πλειοψηφίας είναι ζητούμενο ανάμεσα στα μέλη του συνεταιρισμού, ώστε ο νέος πρόεδρος να έχει έρεισμα και να τύχει στήριξης από τις υπόλοιπες ομάδες, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενόψει και των αλλαγών που θα πραγματοποιηθούν λόγω της επικείμενης αναδιάρθρωσης.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής (12/4), ο γνωστός νομικός φαινόταν ότι θα είναι μόνος στη διαδικασία, αλλά ακούστηκε έντονα πως αντίπαλός του θα είναι η ομόλογός του στον Ατρόμητο, Κάτια Κοξένογλου. Μάλιστα, η ίδια φαινόταν να έχει και την στήριξη από την πλευρά του ΠΑΟΚ, προκειμένου να αναλάβει την προεδρία της Λίγκας, όμως η κάθοδος του Μηνά Λυσάνδρου δημιουργεί ένα ντόμινο εξελίξεων που αλλάζει τα δεδομένα.

Κατ' αρχάς, πρέπει να τονιστεί ότι οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους δεν είναι τεταμένες όπως στο παρελθόν. Έχει επέλθει μια ομαλότητα τους τελευταίους μήνες και σε καμία των περιπτώσεων ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν είναι στα κάγκελα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πλευρά του ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένη να δώσει την προεδρία της Λίγκας στην Ένωση, χωρίς να υπάρξει αντίπαλο δέος στις εκλογές.

Όπως προκύπτει από το ασπρόμαυρο περιβάλλον, υπάρχει η σκέψη να κατέβει στις εκλογές ο Μάκης Γκαγκάτσης. Ένα νέο και δραστήριο στέλεχος, το οποίο έχει θέση ευθύνης στον ΠΑΟΚ, έχει αποδοχή εντός του συνεταιρισμού και δεν αποκλείεται ο Ιβάν Σαββίδης να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να διεκδικήσει την ψήφο των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. της Λίγκας.

Προφανώς και γίνονται συζητήσεις και διεργασίες για το κατά πόσο είναι εφικτή η κάθοδος του, έστω και αν στον ΠΑΟΚ ήταν διατεθειμένοι αρχικά να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Κάτιας Κοξένογλου. Μην ξεχνάμε ότι ο Δικέφαλος στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε λευκό εκ του ασφαλούς, γνωρίζοντας ότι θα βγει ο Ευάγγελος Μπαταγιάννης , τον οποίον στήριξε παρότι επιλογή του Ολυμπιακού.

Όσο για τον Ολυμπιακό, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο εκλογικό παιχνίδι αυτή την φορά, αφού άλλωστε γνωρίζει ότι δεν έχει εντός της Λίγκας το έρεισμα και τη δυναμική του παρελθόντος. Κατά συνέπεια και στην παρούσα φάση... παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις υποψηφιότητες.

Τα επόμενα δυο 24ωρα θα είναι κρίσιμα αναφορικά με τις εκλογές της Τρίτης (16/4) και μένει να φανεί αν ο Μηνάς Λυσάνδρου θα κατέβει μόνος του ή θα υπάρξει αντίπαλος, που θα θέσει εν αμφιβόλω τη νίκη του. Αν όντως επισημοποιηθεί η κάθοδος του Μάκη Γκαγκάτση (είναι δεδομένο ότι θα πριμοδοτηθεί εκλογικά και λόγω του πατέρα του, Βασίλη), θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν ο εκλεκτός της ΑΕΚ θα μπει στη μάχη ή θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ