STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1: Απόδραση από το Περιστέρι με Κρίστισιτς

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ, στο ντεμπούτο του Σέρχιο Αραούχο, επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Νέναντ Κρίστισιτς και έκανε αποφασιστικό βήμα για να "κλειδώσει" την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. (VIDEOS)

Με την... αύρα του Σέρχιο Αραούχο και παρά τις σημαντικές απουσίες των Όγκνιεν Βράνιες, Πέτρου Μάνταλου και Νέλσον Ολιβέιρα, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Περιστέρι, επικρατώντας 1-0 του Ατρομήτου. "Χρυσός" σκόρερ για την Ένωση ο Νέναντ Κρίστισιτς στο 64ο λεπτό, με τον Σέρβο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχη κεφαλιά ύστερα από εξαιρετική σέντρα του MVP Ντάμιαν Σιμάνσκι.

Πλέον, ύστερα από τη συγκεκριμένη σημαντική νίκη, οι "κιτρινόμαυροι" κάνουν αποφασιστικό βήμα για να "κλειδώσουν" την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχοντας, μάλιστα, τον βασικό διώκτη, Παναθηναϊκό εντός έδρας την επόμενη εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος πραγματοποίησε μία μέτρια εμφάνιση και βλέπει τις ελπίδες για εξάδα να μειώνονται αισθητά.

1. Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΑΡΑΟΥΧΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΙΑ... ΠΟΔΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥ

Ο Μάσιμο Καρέρα, εξαιτίας και των τριών σημαντικών απουσιών των Βράνιες, Μάνταλου και Ολιβέιρα, αναγκάστηκα να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, προχωρώντας σε μία έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Σέρχιο Αραούχο, παρότι δεν έχει συμπληρώσει... 48ωρο στην Ελλάδα, πήρε φανέλα βασικού από τον Ιταλό κόουτς, ο οποίος τον χρησιμοποίησε ως παρτενέρ του Μάρκο Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης.

Μάλιστα, ο Αργεντινός επιθετικός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας σε καλή κατάσταση και χάνοντας τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες της Ένωσης στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, μόλις στο 6ο λεπτό πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Έλντερ Λόπες, αλλά ο Κυριάκος Κιβρακίδης απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, ενώ επτά λεπτά αργότερα είχε μία άστοχη κεφαλιά υπό την πίεση του Αλέξανδρου Κατράνη.

2. ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ

Γενικότερα, οι "κιτρινόμαυροι" πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να έχουν έναν παθητικό ρόλο και να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Βασίλη Μπάρκα. Μετά το 20ό λεπτό, την... σκυτάλη στις ευκαιρίες για την ΑΕΚ πήρε ο Ντάμιαν Σιμάνσκι, έχοντας μία ωραία κεφαλιά που βρήκε ελάχιστα και στο δεξί δοκάρι του Μπάλας Μέγερι, αλλά και τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο πρώτο μέρος στο 30'. Ο Νέναντ Κρίστισιτς συνεργάστηκε με Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο, με τον Αργεντινό να αφήνει στον Πολωνό μέσο, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν παίχτηκε ουσιαστικά ποδόσφαιρο. Τα δυνατά μαρκαρίσματα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές στιγμές έντασης. Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κιβρακίδη για φάουλ πάνω στον Αραούχο, ενώ στο 43' ο Λιβάγια έριξε αγκωνιά σε μία διεκδίκηση της μπάλας στον Κατράνη, αλλά τη γλίτωσε με κίτρινη κάρτα. Μάλιστα, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, προκλήθηκε σύρραξη ύστερα από ένα φάουλ του Σιμόες στον Μπουζούλατζιτς, αλλά με την παρέμβαση του Σιδηρόπουλου ηρέμησαν τα πνεύματα.

3. ΒΕΡΝΤΕ ΑΝΤΙ ΑΡΑΟΥΧΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΚΡΙΣΤΙΣΙΤΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ατρόμητος προσπάθησε να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο, η πίεση των γηπεδούχων "ανάγκασε" τον Καρέρα να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Ντανιέλε Βέρντε αντί του Αραούχο προκειμένου να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Όμως, δύο λεπτά μετά την είσοδο του Ιταλού, ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που έφτασε πιο κοντά στο 1-0, αλλά η κεφαλιά του Πέτρου Γιακουμάκη από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε ψηλά άουτ.

Η ευκαιρία του Γιακουμάκη "αφύπνισε" τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ στο 64ο λεπτό με υπέροχη κεφαλιά του Νέναντ Κρίστισιτς, ύστερα από τρομερή σέντρα απ' τα δεξιά του Ντάμιαν Σιμάνσκι. Γενικότερα, ο Πολωνός μέσος ήταν εξαιρετικός και με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Ένωσης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πέντε λεπτά μετά το γκολ, οι "κιτρινόμαυροι" έχασαν μία καλή στιγμή για το 0-2, αλλά ο Μέγερι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μιχάλη Μπακάκη.

4. "ΠΑΓΩΣΑΝ" ΜΕ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ, ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΛΙΒΑΓΙΑ

Οι μάχες μεταξύ των δύο παικτών ήταν έντονες και δυνατές και στο δεύτερο μέρος, καθώς η θέληση για το θετικό αποτέλεσμα ήταν μεγάλη. Ωστόσο, στο 78ο λεπτό οι άνθρωποι των δύο ομάδων "πάγωσαν", καθώς ύστερα από σύγκρουση στον αέρα με τον Μάριο Οικονόμου, ο Πέτρος Γιακουμάκης έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, η γρήγορη παρέμβαση των ιατρικών τιμ των δύο ομάδων βοήθησε προκειμένου ο επιθετικός του Ατρομήτου να ανακτήσει άμεσα τις αισθήσεις του. Παρ' όλα αυτά, οι Περιστεριώτες χρειάστηκα να ολοκληρώσουν το ματς με 10 παίκτες, αφού είχαν ολοκληρώσει λίγο νωρίτερα τις τρεις αλλαγές τους.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη πίεσαν για την ισοφάριση και είχαν μία καλή στιγμή με τον Στέφανο Στρούγγη στο 83', ο οποίος λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Βέβαια, η φάση ολοκληρώθηκε με το σουτ του αμυντικού του Ατρομήτου να περνάει δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του Μπάρκα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μάρκο Λιβάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο σουτ, αλλά ο Κροάτης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Σιδηρόπουλος έλεγξε τη φάση στο VAR και έκρινε πως ήταν σωστή η απόφαση του βοηθού του, παρά το γεγονός πως ήταν μία φάση που κρίθηκε στα εκατοστά.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, επανήλθε η αριθμητική ισορροπία, καθώς ο Νέναντ Κρίστισιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα εσκεμμένα προκειμένου να μην απουσιάσει από δύο παιχνίδια, αφού είχε συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες. Βέβαια, η απουσία του από τον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον Παναιτωλικό θα είναι σημαντική.

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ