STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Άρης 2-1

Απόλλων Σμύρνης - Άρης 2-1
INTIME SPORTS

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο Απόλλων Σμύρνης την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία μετά από 13 χρόνια. Η "ελαφρά ταξιαρχία" με γκολ των Κόρμπου και Πετρόπουλου νίκησε με 2-1 τον Άρη στην Ριζούπολη ξεκινώντας με το δεξί τη νέα σεζόν. Ο Αγγελούδης το γκολ των "κιτρίνων".

Καλύτερη επιστροφή στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας μετά από 13 χρόνια δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι φίλοι του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η "ελαφρά ταξιαρχία" με γκολ των Κόρμπου και Πετρόπουλου νίκησε με 2-1 τον Άρη στο γήπεδο της Ριζούπολης ξεκινώντας με το δεξί στο πρωτάθλημα της Super League. Ο Άρης που ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Αγγελούδη.

"Δείτε την Κυριακή στις 23:30 την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα της Superleague".

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν καλύτερος με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έκλεισε τον Άρη στα καρέ του, καταφέρνοντας να πετύχει και το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Από την άλλη ο Άρης είχε πολλά προβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας και μπήκε στον ρυθμό του αγώνα μετά το πρώτο ημίωρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά τα αμυντικά του λάθη του στέρησαν το κάτι παραπάνω. Ο Κύργιας έδωσε το δικαίωμα στον Πετρόπουλο να πετύχει και δεύτερο γκολ για την ομάδα της Αθήνας, ενώ το μόνο που κατάφερε παρά την πίεση ο Άρης, ήταν να μειώσει με τον Αγγελούδη.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι με τους δύο συλλόγους να έχουν από ένα ημίχρονο, ο Απόλλων το πρώτο και ο Άρης το δεύτερο.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμαράς"

Διαιτητής/Βοηθοί: Κομίνης (Θεσπρωτίας)/Τάτσης (Ηπείρου), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Tζόρβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Δεληζήσης, Βέρτζος, Αλβάρες, Καμαρά, Μίνγκας (56' Τσιλιγκίρης), Γκουέλα (81' Τσοκάνης), Κόρμπος, Πετρόπουλος (92' Τσεμπερίδης).

Άρης (Χατζηνικολάου): Διούδης, Ηρακλής, Τσουμάνης, Κύργιας, Πουλίδο, Γ. Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος (68' Σουνάς), Ιμπε (46' Αγγελούδης), Ουντότζι, Τάτος, Μανιάς (64' Σταυρόπουλος).

Κίτρινες κάρτες: Άλβαρες (17', Απόλλων Σμύρνης), Γκουέλα (69', Απόλλων Σμύρνης), Πετρόπουλος (80', Απόλλων Σμύρνης)-Πουλίδο (11΄, Άρης), Ουντότζι (41', Άρης), Γ. Παπαδόπουλος (83', Άρης)

Σκόρερ: Κόρμπος (13', Απόλλων Σμύρνης), Πετρόπουλος (63', Απόλλων Σμύρνης)-Αγγελούδης (68', Άρης)

Καλύτερος ο Απόλλων

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν καλύτερος με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έκλεισε τον Άρη στα καρέ του, καταφέρνοντας να πετύχει και το πρώτο του γκολ στη μεγάλη κατηγορία μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν για την "ελαφρά ταξιαρχία" στο 7ο λεπτό με τον Γκουέλα να εκτελεί απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά και τον Διούδη να διώχνει με τις γροθιές.

Στο 13' ο Απόλλωνας βρέθηκε και πάλι στην περιοχή του Άρη και αυτή τη φορά κατάφερε να ανοίξει και το σκορ. Πάλι ο Γκουέλα εκτέλεσε φάουλ, ο Ηρακλής δεν έδιωξε καλά την μπάλα ο Πετρόπουλος έκανε το σουτ ο Διούδης απέκρουσε και ο Κόρμπος με νέο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η πρώτη εμφάνιση του Άρη στα καρέ του Απόλλωνα ήταν στο 23', όταν ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ ο Κύργιας έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 37' ο Άρης ζήτησε πέναλτι όταν ο Τάτος έκανε ένα σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Χατζηζήση και να απομακρύνεται με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρος ήταν και πάλι για τον Άρη στο 40', όταν ο Τριανταφυλλάκος έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ανέβηκε ο ρυθμός μετά το 60'

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν πιο χαλαρά, ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή τους και μετά το 60' πέτυχαν από ένα γκολ.

Στο 62' από ένα σουτ του Πετρόπουλου η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό (63') ο επιθετικός της "ελαφράς ταξιαρχίας" ήταν εύστοχος.

Ο Κύργιας έκανε ένα τραγικό λάθος στην άμυνα του Άρη και ο Πετρόπουλος που μπήκε στην φάση με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα (68'), ήταν η σειρά του Άρη να απαντήσει στις ευκαιρίες με γκολ. Ο Τάτος εκτέλεσε κόρνερ και ο Αγγελούδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τζόρβα για το 2-1.

Στο 79' ο Γκουέλα βγήκε στην αντεπίθεση έκανε και το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον γκολκίπερ του Άρη να είναι σε καλή θέση και να αποκρούει την μπάλα.

Στην συνέχεια ο Άρης έχοντας την κατοχή της μπάλας προσπαθούσε να βγει στην επίθεση και να απειλήσει τον Απόλλωνα, ωστόσο οι παίκτες της "ελαφράς ταξιαρχίας" είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Τζόρβα.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμά του διαιτητή βρήκε τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη μετά από 13 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία.

MVP της αναμέτρησης

Κόρμπος και Πετρόπουλος μπορεί αν πέτυχαν τα δύο γκολ του Απόλλωνα, ωστόσο από τους παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Γκουέλα με όλες σχεδόν τις φάσεις να ξεκινούν από τα πόδια του για την "ελαφρά ταξιαρχία".

Ο άτυχος του αγώνα

Το όσκαρ ατυχία πάει στον Κύργια. Ο αμυντικός του Άρη έκανε ένα τραγικό λάθος στο 63' το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Πετρόπουλος στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και "κλειδώνοντας" ουσιαστικά τη νίκη για τον Απόλλωνα.

Στατιστικά

2 Γκολ 1
1 Ασίστ 1
7 Τελικές Προσπάθειες 6
4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
3 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
0 Κεφαλιές 2
1 Αποκρούσεις 4
10 Επεμβάσεις 8
21 Κλεψίματα 15
27 Φάουλ 11
2 Οφσάιντ 1
2 Κόρνερ 1
51 Λάθη 67
3/12 Γεμίσματα 3/12
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ