STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων ΟΦΗ 0-0: "Χ"αρακίρι στη Ριζούπολη οι Κρητικοί

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ είχε τρία δοκάρια, αλλά γκολ δεν έβαλε. Οι Κρητικοί "πέταξαν" βαθμούς - χρυσάφι στη Ριζούπολη και έμειναν στο 0-0 με τον Απόλλωνα. Η παραμονή, πλέον, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για την ομάδα του Χάιμε Βέρα.

Ο ΟΦΗ έπαιζε... μισή κατηγορία στη Ριζούπολη, αλλά έμεινε στο 0-0 με τον ουραγό Απόλλωνα για την 24η αγωνιστική της Super League. Οι Κρητικοί αντί για γκολ "έσπασαν" τα δοκάρια, έχοντας τρία στο πρώτο ημίχρονο. Η παραμονή για το σύνολο του Χάιμε Βέρα, που έκανε 21 τελικές απέναντι στην "Ελαφρά Ταξιαρχία", γίνεται πλέον πολύ πιο δύσκολη υπόθεση.

Αυτά είναι τα τρία στοιχεία του αγώνα στο "Γεώργιος" Καμάρας"...

1. ΤΡΙΑ ΔΟΚΑΡΙΑ, 70% ΚΑΤΟΧΗ, 0-0

Η ομάδα που χρειαζόταν περισσότερο τη νίκη ήταν ο ΟΦΗ. Σε αντίθεση με τον Απόλλωνα, η ομάδα του Ηρακλείου είναι εκείνη με τις περισσότερες ελπίδες για να μείνει στην κατηγορία. Έτσι, οι Κρητικοί έπαιξαν πιο δυναμικά και είχαν κλασικές ευκαιρίες να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το φινάλε του 45λέπτου τους βρήκε να έχουν τρία δοκάρια. Τα δύο εξ' αυτών στην ίδια φάση, αρχικά με τον Βαζ και ακολούθως με τον Φερέιρα. Το τρίτο στο 45'+1', σε πλασέ του Νέιρα το οποίο "έβγαλε" ο Χουάντερσον με τη βοήθεια του οριζόντιου.

Ενδεικτικά της υπεροχής των "ασπρόμαυρων" το γεγονός ότι είχαν συνολικά εννέα τελικές και 70% κατοχή μπάλας. Οι τρεις τελικές που έκανε η "Ελαφρά Ταξιαρχία" ήταν φάσεις που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Σωτηρίου. Ο ΟΦΗ άξιζε να προηγηθεί, αλλά οι γηπεδούχοι που κατέβηκαν την τελευταία στιγμή με προπονητή τον Λευτέρη Βελέντζα, μετά την αποχώρηση του Μπάμπη Τεννέ, κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους.

2. ΑΝΕΒΗΚΕ ΜΕ ΝΤΙΝΑ, ΤΕΙΧΟΣ... ΧΟΥΑΝΤΕΡΣΟΝ

Η εικόνα που είχε το δεύτερο μισό ήταν ανάλογη με το πρώτο. Με τον ΟΦΗ, δηλαδή, να χάνει ένα σωρό ευκαιρίες, αλλά να μη βρίσκει γκολ. Η κυριαρχία των Ηρακλειωτών ήταν ολοκληρωτική, παρότι υπήρξαν 1-2 στιγμές που οι γηπεδούχοι έφυγαν απειλητικά στην κόντρα επίθεση. Με δεδομένο πως η μεσαία γραμμή του Απόλλωνα στο πρώτο 45λεπτο δυσλειτουργούσε και είχε γίνει... έρμαιο στις ορέξεις των φιλοξενούμενων, ο Βελέντζας αντικατέστησε τον Γαρουφαλιά με τον Ντ' Ούρσο, αλλά και πάλι το κέντρο είχε χαθεί.

Ούτε οι αλλαγές του Χάιμε Βέρα στάθηκαν ικανές να κάνουν τη διαφορά. Ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να κάνει τίποτα διαφορετικό σε σχέση με τον Πάρσον. Ο Ντίνας από την πλευρά του, που αντικατέστησε τον Βαζ, ήταν δραστήριος, πήρε πολλές μπάλες από τα δεξιά και έκανε αισθητή την παρουσία του. Κορυφαίος του Απόλλωνα ήταν ξεκάθαρα ο Χουάντερσον, ο οποίος όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν με τις αποκρούσεις του.

3. ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ

Τα λεπτά περνούσαν, ο Απόλλων ήταν διαρκώς σε παθητικό ρόλο, ο ΟΦΗ έφτανε σε τελικές, η μπάλα όμως δεν κατέληγε στα δίχτυα. Κάνοντας επίθεση κυρίως από δεξιά με τον Ντίνα, η άμυνα του Απόλλωνα είτε κατάφερνε να διώχνει τη μπάλα, είτε στην τελική προσπάθεια ήταν τυχερή. Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης τα λέει όλα.

Η ομάδα του Ηρακλείου έφτασε τις 21 τελικές, εκ των οποίων τις έξι προς την εστία, αλλά το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους. Το σύνολο του Βέρα είναι άξιο της μοίρας του. Ένα παιχνίδι στο οποίο παιζόταν μισή κατηγορία, απέναντι στον ουραγό της Super League, δεν κατακτήθηκε η νίκη.

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαϊας)

4ος: Γεώργιος Λάμπρου (Ευβοίας)

ΑΠΟΛΛΩΝ (Λευτέρης Βελέντζας): Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Γαρουφαλιάς (46' Ντ'Ούρσο), Κύργιας, Βαφέας, Βάρκας (56' Αγρόδημος), Κοντοές, Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε, Ναζλίδης (78' Ζοέλ Ακόστα).

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Σακόρ, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Βαζ (60' Ντίνας), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν (80' Παπαστεριανός), Νέιρα, Φερέιρα, Πάρσον (46' Γιακουμάκης).

Γκολ: -

Κάρτες:14' Κοντοές, 40' Ελ Χέλβε, 42' Μπεντινέλι - 28' Νέιρα, 34' Μιχόγεβιτς, 60' Βαζ, 61' Σακόρ, 79' Μεγιάδο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ