STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Από μηχανής θεός ο Νάτχο, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα στο 92'

Από μηχανής θεός ο Νάτχο, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα στο 92'

Ο Καμαρά με ασύλληπτο σουτ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό από το 18', ο Τόνσο ισοφάρισε για τον Αστέρα στο 67' και δευτερόλεπτα πριν οι Πειραιώτες μετρήσουν την πρώτη τους απώλεια στο πρωτάθλημα, ήρθε ο Νάτχο να δώσει τη λύση σκοράροντας για το τελικό 2-1 στο Φάληρο.

Δεν ήταν γραφτό των "ερυθρολεύκων" να περάσουν ένα ήσυχο βράδυ Κυριακής στο Φάληρο, φιλοξενώντας τον Αστέρα για την 3η αγωνιστική της Super League. Την... φωτοβολίδα του Καμαρά στο 18' ήρθε να πατσίσει ο δαιμόνιος Τόνσο στο 67' και φτάνοντας στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός ήταν δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα.

Κάπου εκεί μίλησε η ψυχραιμία του Γκερέρο, που είχε το καθαρό μυαλό να σπάσει τη μπάλα, αλλά και η κλάση του Νάτχο που έβαλε το σώμα του στη γωνία που έπρεπε για να δώσει στη μπάλα την απαιτούμενη γεωμετρία, προκειμένου αυτή να αναπαυθεί στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. Με τον Ισραηλινό να μπαίνει στο ματς στο 84' και να κάνει ένα ντεμπούτο που ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να σχεδιάσει.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

1. ΕΙΧΕ ΜΥΡΙΣΤΕΙ ΤΟ... ΘΡΙΛΕΡ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Η ομοιογένεια, ο ρυθμός και η προσαρμογή στην αγωνιστική φιλοσοφία είναι στοιχεία μιας ομάδας που έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του ο Πέδρο Μαρτίνς και αυτός είναι ο λόγος που ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε τους... συνήθεις ύποπτους στο βασικό σχήμα της ομάδας του.

Το γεγονός πως ακολουθεί η πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και η επίσκεψη της Μπέτις στο Φάληρο την Πέμπτη (20/9, 22:00), δεν στάθηκε αρκετό για να πείσει τον προπονητή του Ολυμπιακού να πάει σε ροτέισον. Ο Μαρτίνς θέλησε να στηριχθεί σε παίκτες που βρίσκονται καιρό μαζί, ανησυχώντας για το θέμα του ρυθμού και της έντασης, ειδικά από τη στιγμή που υπήρχε η διακοπή τις προηγούμενες μέρες. Ο προβληματισμός του Πορτογάλου τεχνικού αποδείχτηκε σωστός, όπως μαρτυρά και η εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος να βρει ρυθμό και δημιουργία με συνέπεια. Η εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 5' σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου, που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας, όμως στο 18' ένα ακατέργαστο -ακόμη- διαμάντι εξέπεμψε λίγη από τη λάμψη του, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να αποβάλλει από νωρίς το άγχος του γκολ.

Ο Καμαρά με ασύλληπτο σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε τη μπάλα πρώτα στο κάτω μέρος της οριζόντιας δοκού και μέσα από τη γραμμή της εστίας του Παπαδόπουλου, που ήταν αδύνατο να αποσοβήσει το μοιραίο. Το προβάδισμα των "ερυθρολεύκων" δεν στάθηκε αρκετό για να χαλάσει το μυαλό του Αστέρα, που διατήρησε τη συνοχή του και μπόρεσε τουλάχιστον να πάει στα αποδυτήρια με το μίνιμουμ χάντικαπ του ενός γκολ.

Οι Πειραιώτες πάτησαν περιοχή στηριζόμενοι κυρίως σε κάποιες εξάρσεις του Ποντένσε και παρ' ότι προσπαθούσαν, ζορίζονταν να βρουν τις συνεργασίες που με ασφάλεια θα τους οδηγούσαν φάτσα με ένα δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα.

2. ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Τις δύο πρώτες αγωνιστικές ο Αστέρας δεν είχε πάρει κάτι από τα ματς με ΠΑΟΚ (εκτός) και ΑΕΚ (εντός), έχοντας ηττηθεί με πανομοιότυπο τρόπο: με σκορ 1-0, έχοντας δεχτεί το γκολ από την άσπρη βούλα, σε υποδείξεις πέναλτι που είχαν προκαλέσει σωρεία έντονων παραπόνων στους Αρκάδες.

Ο Παντελίδης είχε σωστά διαβασμένο το παιχνίδι στο Φάληρο. Οι γραμμές του Αστέρα ήταν πολύ κοντά και σχετικά ψηλά στο γήπεδο, αφού βασικός στόχος των φιλοξενούμενων ήταν να μπλοκάρουν τη δημιουργία του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή και όχι έξω από την περιοχή τους. Ο έμπειρος τεχνικός των Αρκάδων δεν ήθελε να κλείσει την ομάδα του στα καρέ της περιμένοντας έναν... βομβαρδισμό και ελπίζοντας πως απλά θα αντέξουν τα μέτρα αναχαίτισης.

Τι δεν μπορούσε να υπολογίσει ο Παντελίδης; Την φωτοβολίδα του Καμαρά, που έβαλε τον Αστέρα με την πλάτη στον τοίχο. Τηρουμένων των αναλογιών, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κακή παρουσία στο "Γ. Καραϊσκάκης", ωστόσο πλέον ήταν αναγκασμένοι να πάρουν περισσότερα ρίσκα αν ήθελαν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το 90λεπτο του Φαλήρου.

3. Ο ΝΑΤΧΟ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ... ΧΟΝΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΣ

Ο Τσιλιανίδης ήταν ο παίκτης που απασχολούσε περισσότερο την άμυνα του Ολυμπιακού και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ανάγκασε τον Γιαννιώτη σε σωτήρια επέμβαση, όταν επιχείρησε να σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής. Για τον Αστέρα το στοίχημα ήταν πόσο θα αντέξει ο Ιγκλέσιας, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του παιχνιδιού των Αρκάδων. Για τον Ολυμπιακό το στοίχημα ήταν να βρει γρήγορα ένα δεύτερο τέρμα, για να μην χρειαστεί να είναι στην τσίτα ως το τέλος.

Στο... ταμείο πήγε ο Αστέρας. Ο Παντελίδης με την είσοδο του Τόνσο στο ματς βρήκε τον επιθετικό πόλο που χρειαζόταν και μαζί την ισοφάριση. Από το 55' το παιχνίδι είχε περάσει σε κατάσταση... ύπνου, γεγονός που συνέφερε τους φιλοξενούμενους καθώς έμεναν ζωντανοί στο ματς.

Μια υποδειγματική αντεπίθεση των Αρκάδων έφερε σε θέση βολής τον Τόνσο, ο Γιαννιώτης αρχικά έσωσε την εστία του στο σουτ του Αργεντίνου από το ύψος του πέναλτι, όμως πήγε ο ίδιος στην επαναφορά και με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε για το 1-1 στο 67'. Η ανησυχία του Μαρτίνς πριν το ματς είχε πάρει σάρκα και οστά και πλέον ο Ολυμπιακός έμπαινε σε περιπέτειες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στο ματς τους Χάσαν και Φετφατζίδη, ελπίζοντας οι αλλαγές του να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με αυτή του Τόνσο για τον Αστέρα. Στο 80' από σέντρα του Γκερέρο, ο Χάσαν με προβολή από τα δύο μέτρα σημάδεψε τον Παπαδόπουλο, χαμένη ευκαιρία που πρόσθεσε έξτρα βάρος στα πόδια των "ερυθρολεύκων".

Στο 84' μπήκε στο ματς και ο Νάτχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αστέρας έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή, όταν ο Τόνσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το σοβαρό λάθος του Μιράντα. Για να φτάσουμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Νάτχο πήρε τη θέση της... χοντρής κυρίας, αφού τίποτε δεν είχε τελειώσει πριν "τραγουδήσει" ο Ισραηλινός.

Από σέντρα του Ποντένσε, ο Γκερέρο έσπασε με το κεφάλι στον Νάτχο και αυτός αφού πρώτα έφερε το σώμα του σε τέλεια ισορροπία, με το δεξί χτύπησε την μπάλα από ψηλά, για να τη στείλει χαμηλά στην αριστερή γωνία του εμβρόντητου Παπαδόπουλου σκοράροντας για το 2-1.

Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σείστηκε από τους οπαδούς των Πειραιωτών, ο Ολυμπιακός δευτερόλεπτα πριν την γκέλα βρήκε τον τρόπο να αποδράσει και από εκεί που κινδύνευε να πάει σοκαρισμένος στο ματς της Πέμπτης με την Μπέτις, τώρα θα προετοιμαστεί για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με την ψυχολογία στα ύψη!

Δύο αλλαγές, η δεύτερη του Αστέρα και η τρίτη του Ολυμπιακού, ήταν οι κινήσεις που έδωσαν μια τρομερή εξέλιξη στο 90λεπτο του Φαλήρου. Ο Μαρτίνς έπαθε Παντελίδη, ο Νάτχο έπαθε Τόνσο και οι οπαδοί του Ολυμπιακού λίγο έλειψαν να πάθουν... καρδιά, αλλά τελικά έφυγαν ενθουσιασμένοι από το φαληρικό γήπεδο. Δίνοντας πλέον ευρωπαϊκό ραντεβού για την Πέμπτη.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας), Μιχαήλ Δημόπουλος (ΕΠΣ Δ. Αττικής)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (84' Νάτχο), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (74' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (72' Χάσαν), Γκερέρο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ορτέγκα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Καλτσάς (61' Τόνσο), Κώτσιρας (46' Φερνάντες), Μανιάς (79' Βαλιέντε).

Γκολ: 18' Καμαρά, 90+2' Νάτχο / 67' Τόνσο

Κάρτες: 65' Φορτούνης, 77' Βούκοβιτς / 4' Ιγκλέσιας, 90+1' Παπαδόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ