STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το δίδυμο που η ΑΕΚ ήθελε από το καλοκαίρι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όλα δείχνουν πως στο αυριανό (10/2) ματς με τον ΟΦΗ, θα παίξει για πρώτη φορά μαζί, το δίδυμο που η ΑΕΚ ήθελε να φτιάξει στα χαφ από το περασμένο καλοκαίρι.

Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να πέρασε μια μικρή αγωνία ως προς τις διαθέσιμες επιλογές και να χρειάστηκε να περιμένει ακόμα και μέχρι και την τελευταία προπόνηση. Όμως για το αυριανό (10/2) ματς της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Ισπανός τεχνικός θα έχει τελικά διαθέσιμο τον Νέναντ Κρίστιτσιτς. Και από την στιγμή που ο Χιμένεθ αποφάσισε να πάρει τον Σέρβο κανονικά στην αποστολή, το πιθανότερο είναι πως θα τον ξεκινήσει και στο βασικό σχήμα.

Αυτό σημαίνει πως θα παίξουν για πρώτη φορά μαζί, ο Κρίστιτσιτς μαζί με τον Σιμόες. Κυρίως αυτό σημαίνει, πως θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο γήπεδο, ένα δίδυμο στα αμυντικό χαφ, το οποίο η ΑΕΚ ήθελε να «σχηματίσει» ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Η Ένωση έβαλε τον Κρίστιτσιτς πρώτο στην μεταγραφική της λίστα ήδη από την καλοκαιρινή αγορά, όχι μόνο διότι πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση μέσου. Αλλά διότι με βάση τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, θα «κούμπωνε» με τον Σιμόες στα χαφ. Εξάλλου εκείνο που η ΑΕΚ έψαχνε στην αγορά, ήταν έναν μέσο που θα κάλυπτε επί της ουσίας το κενό του Γιόχανσον και θα έφτιαχνε το ίδιο αλλά και ακόμα καλύτερο δίδυμο με τον Πορτογάλο χαφ.

Αν δεν είχε ναυαγήσει τελευταία στιγμή η μεταγραφή του Κρίστιτσιτς τον περασμένο Αύγουστο, θα έπαιζε ήδη μαζί με τον Σιμόες, από την αρχή της σεζόν. Τελικά ο Σέρβος χαφ ήρθε στην ΑΕΚ τον Γενάρη. Όμως αρχικά τον Σιμόες τον βρήκε μόνο στις προπονήσεις και όχι στα πρώτα του παιχνίδια. Και στο πρώτο ματς του Πορτογάλου μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο Κρίστιτσιτς απουσίαζε λόγω τραυματισμού.

Όμως όλα δείχνουν πως στο ματς με τον ΟΦΗ, έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, για να παίξει μαζί αυτό το δίδυμο. Είτε ο Χιμένεθ επιλέξει να διατηρήσει το 3-5-2, είτε αποφασίσει να πάει στο 4-2-3-1, ο σχηματισμός στη μεσαία γραμμή θα έχει δίδυμο στα αμυντικά χαφ. Ένα δίδυμο το οποίο για πρώτη φορά θα «συνθέσουν» ο Κρίστιτσιτς με τον Σιμόες. Δυο χαφ που με βάση τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά, μπορούν να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Τόσο στο ανασταλτικό, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Εξ ου και είναι ένα δίδυμο, πάνω στο οποίο «ποντάρουν» πολλά στην ΑΕΚ. Ήδη από το καλοκαίρι, που προσπαθούσαν να τον «φτιάξουν».

Photocredits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ