ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάρτι πρόκρισης με σούπερ Κόντε ο ΠΑΣ Γιάννινα, 4-0 τον Λεβαδειακό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 4-0 τον Λεβαδειακό χάρη σε δύο γκολ του Κόντε κι από ένα των Τζημόπουλου και Γαρουφαλιά, ανέτρεψε το σκορ της Βοιωτίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μία ομάδα υπήρχε στους "Ζωσιμάδες" κι αυτή ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Με σούπερ Πέδρο Κόντε (δύο γκολ), η ομάδα των Ιωαννίνων νίκησε 3-0 τον Λεβαδειακό, ανέτρεψε το σκορ της Λιβαδειάς (είχαν νικήσει οι Βοιωτοί 1-0) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Θέμης Τζημόπουλος άνοιξε το σκορ για τους Ηπειρώτες, ο Πέδρο Κόντε με δύο δικά του γκολ, "σφράγισε" κι έπειτα "καθάρισε" την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το "κερασάκι στην τούρτα" επιφύλασσε ο Γαρουφαλιάς, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (4-0) στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Βοηθοί: Αϊχάν Χούσκογλου, Σπυρίδων Βασιλόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (85' Χαλκιαδάκης), Μπερτρά (75' Σολτάνι), Βιντάλ (79' Μανθάτης), Κόντε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Ντιόγκο (69' Ζαραδούκας), Ζοάο Φαβάρο, Λεονάρντο (46' Ζαραδούκας), Τριποτσέρης, Αντιλεού, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο (83' Καθάριος), Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης

Γκολ: 31' Τζημόπουλος, 38', 79' Κόντε, 90'+2' Γαρουφαλιάς

Κάρτες: 45' Σκόνδρας, 44' Μιχαήλ, 71' Αποστολόπουλος, / 9' Σουμπίνιο, 27' Ντιόγκο, 52' Καλτσάς, 71' Μπελγκαζουανί,

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Στο 14ο λεπτό, ο Σουμπίνιο έβγαλε μόνο του τον Μπελγκαζουανί, ο επιθετικός του Λεβαδειακού προσπέρασε τον Σκόνδρα, προσπάθησε να "κρεμάσει" από μακριά τον Περιστερίδη, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τρία λεπτά αργότερα (17'), ο Γιάκος έκανε τη σέντρα, αλλά ο Κόντε δεν μπόρεσε να βάλει το κεφάλι του για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 31ο λεπτό, ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Εκτελέστηκε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Τζημόπουλος έβαλε την προβολή στο κέντρο της άμυνας του Λεβαδειακού και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Σωτηρίου.

Στο 37ο, οι Ηπειρώτες άγγιξαν το δεύτερο γκολ. Ο Πέδρο Κόντε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού, ο Μπερτρά από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ήλθε, ωστόσο, στο επόμενο (38ο) λεπτό. Ύστερα από τη συρτή σέντρα του Αποστολόπουλου από τα δεξιά, ο Μπερτρά δεν βρήκε την μπάλα, την βρήκε όμως στο κέντρο της γηπεδούχου άμυνας ο Κόντε. Ο Ισπανός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έδωσε σκορ πρόκρισης στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 41', υπήρχε ευκαιρία και για το 3-0. Ο Μπερτρά βγήκε ταχύτατα από τα δεξιά, έκανε το πλασέ, ο Σωτηρίου απομάκρυνε, ο Κόντε υπό την πίεση του Τριποτσέρη δεν μπόρεσε να πάρει το ριμπάουντ.

Στο 53', ο Λεβαδειακός προσπάθησε να μειώσει. Μετά από τη σέντρα του Ντιόγκο από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Το τρίτο γκολ ήλθε στο 79ο λεπτό και ήλθε και πάλι από τα πόδια του Πέδρο Κόντε. Ο Μπουκουβάλας μπήκε από τα αριστερά, "έπασε" την μπάλα στο κέντρο προς τον Κόντε και ο Ισπανός με εξαιρετικό πλασέ με το δεξί εντός περιοχής την έστειλε στα δίχτυα. Δεύτερο γκολ για τον Ισπανό, τρίτο για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το τελικό αποτέλεσμα (4-0) διαμόρφωσε ο Γαρουφαλιάς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά τη σέντρα του Μανθάτη από τα δεξιά, ο Γαρουφαλιάς έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα κατέληξε δίχτυα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα και της αναμέτρησης. Εντελώς κυνικά γιατί αυτό ουσιαστικά έκρινε την πρόκριση. Το τρίτο γκολ και δεύτερο του Ισπανού, απλά την "καθάρισε".

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σταύρος Μάνταλος δεν είχε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Χειρίστηκε άψογα τα νεύμα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, καλός ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο. Καλό βαθμό πήραν και οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός είναι εξαιρετικός για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι αν την περυσινή μας συστήθηκε, την τρέχουσα καθιερώνεται. Προειδοποίησε με το δοκάρι, δεν τον "άκουσαν" οι Βοιωτοί και ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ πρόκρισης της ομάδας των Ιωαννίνων. Έπειτα, φρόντισε να τη "σφραγίσει" με το δεύτερο γκολ του και τρίτο της ομάδας του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Όλος ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά. Σε κανένα σημείο δεν αμφισβητήθηκε η υπεροχή του από τον Λεβαδειακό. Ο Βιντάλ έδειξε καλά στοιχεία στην επανεμφάνισή του στην αρχική ενδεκάδα. Καλός κι ο Αποστολόπουλος, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο από τη δεξιά πλευρά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η προσέγγιση του Λεβαδειακού στην αναμέτρηση. Από το πρώτο λεπτό παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να υπερασπιστεί το σκορ (1-0) της Λιβαδειάς. Κι έπεσε θύμα στην "παγίδα" αυτή. Κανένα επιθετικό πλάνο, καμία αντίδραση (πέραν σποραδικών ευκαιριών) στα δύο γκολ του πρώτου ημιχρόνου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ