ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-3: Ο Μίσιτς με τρεις ασίστ έστειλε τον "Δικέφαλο" στα προημιτελικά

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίσιτς κερνούσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ που σκόραραν τρία γκολ στο ματς με τον ΟΦΗ και η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. (VIDEOS)

Με τον Γιόσιπ Μίσιτς να παίζει ως δεκάρι και να παίρνει την μπαγκέτα καθοδηγώντας τον ΠΑΟΚ η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπόρεσε να ξεπεράσει την ήττα από τον Άρη και να επικρατήσει με 3-0 του ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση της στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Ο Κροάτης ήταν σε τρομερή κατάσταση, μοίρασε τρεις ασίστ, προς τρεις διαφορετικούς σκόρερ και έδειξε στον Αμπέλ Φερέιρα πως μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του και σε μια θέση που δεν τον είχαμε συνηθίσει.

Ο ΟΦΗ από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από το 32' δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο ΠΑΟΚ έφυγε από το Ηράκλειο πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη.

1. ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΜΙΣΙΤΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΣΙΣΤ

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με δίδυμο στα χαφ του Μαουρίσιο και Εσίτι να αφήσει τον Πέλκα στον ΠΑΟΚ, να βάλει τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο και να χρησιμοποιήσει τον Μίσιτς ως δεκάρι πίσω από τον Άκπομ.

Και ο Κροάτης έδειξε πως ίσως είναι καλύτερα να παίζει κοντά στην περιοχή ούτως ώστε να αξιοποιεί την ικανότητα που έχει να βγάζει τους συμπαίκτες του φάτσα με το απέναντι τέρμα. Η πρώτη ασίστ μάλιστα ήταν απλά αδιανόητη ενώ και οι άλλες δύο ήταν μισό γκολ.

Αρχικά στο 24' ο Κροάτης με μια διαγώνια πάσα προς Άκπομ και Λημνιό έστειλε τη μπάλα εκεί που δεν περίμενε κανείς στην άμυνα του ΟΦΗ με τον Έλληνα εξτρέμ να πετάγεται και να τη στέλνει στα δίχτυα. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Κροάτης έκανε απλά μια παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά αλλά ήταν τόσο καλή που ο Μπίσεσβαρ την βρήκε στην κίνηση και την έστειλε με τη μια στα δίχτυα.

Στο τρίτο γκολ στο 63' στον Μίσιτς ανήκει το 50% του τέρματος και το άλλο μισό ανήκει στον Άκπομ καθώς το πλασέ του Άγγλου φορ με το οποίο νίκησε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ είναι για σεμινάριο.

2. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΛΑΜΠΡΟΥ, ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΙΧΑΪ

Με το σκορ στο 3-0 και τον ΠΑΟΚ να δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως ξεπέρασε την ήττα από τον Άρη ο Αμπέλ Φερέιρα βρήκε την ευκαιρία να κάνει κάποιες αλλαγές, να ξεκουράσει τους παίκτες του ενόψει ΑΕΚ και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους άλλους.

Έτσι έριξε στο ματς τον Λάμπρου αντί του Μαουρίσιο που είχε ένα πρόβλημα στο δεξί πόδι με τον Έλληνα επιθετικό να αξιοποιεί τον χρόνο που πήρε, να έχει κάποιες καλές ενέργειες και παράλληλα να δείχνει πως άξιζε παραπάνω χρόνο συμμετοχής έως τώρα.

Επίσης ο Πορτογάλος θέλοντας να ξεκουράσει τον Ίνγκασον έδωσε την ευκαιρία στον Μιχάι να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μόνο αυτό ήταν θετικό για το νεαρό αμυντικό.

Ακόμα στα θετικά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η επανεμφάνιση του Πασχαλάκη αλλά και η παρουσία του Εσίτι ο οποίος ως αμυντικό χαφ ήταν θετικός.

3. ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΟΦΗ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να δείξει πως δεν τον επηρέασε η ήττα από τον Άρη και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 32' και να έχει χάσει αρκετές ευκαιρίες ακόμα.

Οπότε ο ΟΦΗ που αν και με αλλαγές ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να κλειστεί πίσω δεν τα κατάφερε. Ναι μεν είχε τις ευκαιρίες του και ίσως θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ αλλά αυτές ήταν μετά από λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ και επιθετικές ενέργειες των κρητικών.

Το μόνο θετικό για τον Γιώργο Σίμο από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ήταν η επιστροφή του Μεγιάδο στους αγωνιστικούς χώρους με τον Αργεντινό να παίζει για μισή ώρα στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Η ταυτότητα της αναμέτρησης

Γκολ: 24' Λημνιός, 32' Μπίσεσβαρ, 63' Άκπομ

Κίτρινες: 40' Ίνγκασον, 72' Μεγιάδο

ΟΦΗ: Γουάλεϊ, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μπράουν, Νέιρα (82' Νοικοκυράκης), Στάικος, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Βαζ (60' Μεγιάδο), Μάνος (60' Φιγκεϊρέδο).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον (72' Μιχάι), Μάτος, Μαουρίσιο (67' Λάμπρου), Εσίτι, Μπίσεσβαρ, Μίσιτς, Λημνιός (72' Βιεϊρίνια), Άκπομ.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ