Δίωξη στον Ολυμπιακό για "εκτεταμένα επεισόδια"

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΠΟ, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για "εκτεταμένα επεισόδια". Με βαρύ πρόστιμο και τιμωρία της έδρας κινδυνεύουν οι "ερυθρόλευκοι".

Για "εκτεταμένα επεισόδια" στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης" και στον εν γένει χώρο κάλεσε ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης κ. Μπαξεβάνης τον Ολυμπιακό σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης κ. Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, νομίμως εκπροσωπούμενης, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α', β', γ'), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ ΑΕ, 13/4/2017)".

Με βάση αυτή την δίωξη ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με:

-Χρηματική ποινή 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

-Χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

-Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Πλέον, όλα θα εξαρτηθούν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό, καθώς σε αυτήν θα απολογηθούν οι ερυθρόλευκοι. Πάντως από τις εκθέσεις και τον τρόπο που άσκησε τη δίωξη ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, δεν προκύπτουν γεγονότα που εμπίπτουν στα άρθρα 28 και 29 (περί απειλών και βιαιοπραγίας κατά αξιωματούχων), οπότε ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΕΜΠΑ

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει ακόμα δίωξη εις βάρος του Σεμπά και αυτό προκαλεί απορίες καθώς οι καταγγελίες και για τις δυο παραβάσεις έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα την ίδια μέρα, την Τρίτη του Πάσχα.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν κληθεί στην διάρκεια της ημέρας τότε δεν θα απολογηθεί την Πέμπτη (20/4) αλλά την επόμενη Πέμπτη (27/4) και θα έχει το δικαίωμα να παίξει κανονικά στον επαναληπτικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και θα τιμωρηθεί εν συνεχεία. Μένει να δούμε όμως αν θα υπάρξει κάποια κλήση μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Photo Κουίζ: Πόσους ήρωες της ελληνικής Trash TV μπορείς να θυμηθείς;

20 γραφικοί πρωταγωνιστές της παλιάς, κακής τηλεόρασης σε προκαλούν να τους αναγνωρίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24