ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος από το Κατάρ ο Ζαχίρ Μπελουνίς

Ελεύθερος από το Κατάρ ο Ζαχίρ Μπελουνίς

Ο Γαλλοαλγερινός Ζαχίρ Μπελουνίς κατάφερε να εξασφαλίσει την άδεια προκειμένου να φύγει από το Κατάρ, στο οποίο βρισκόταν παγιδευμένος για δύο χρόνια.

Πριν λίγο καιρό συγκλόνισε με την δραματική του έκκληση μέσω της επιστολής του στους Ζινεντίν Ζιντάν και Πεπ Γουαρδιόλα, ως πρεσβευτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, ζητώντας βοήθεια για να ξεφύγει από τη διετή ομηρία που βιώνει.

Η ομάδα του, Αλ-Τζαΐς, δεν του χορηγούσε άδεια εξόδου, ενέργεια καθόλα νόμιμη βάσει του εργασιακού καθεστώτος που ισχύει στη συγκεκριμένη χώρα. Σύμφωνα με το καταριανό σύστημα "καφάλα", οι αλλοδαποί εργαζόμενοι είναι δεμένοι με τον εργοδότη τους, ο οποίος πρέπει να δίνει τη συγκατάθεσή του για να φύγουν από τη χώρα.

Οι δύο πλευρές είχαν έλθει σε σύγκρουση, καθώς ο ποδοσφαιριστής διεκδικούσε απλήρωτα δεδουλευμένα, ενώ ακόμα κι όταν είχε αποσύρει οποιαδήποτε αξίωση για να λάβει τα χρήματά του, η βίζα εξόδου δεν του χορηγείτο.

Σύμφωνα με τον αδελφό του, ωστόσο, τα βάσανα του Ζαχίρ αναμένεται να λάβουν τέλος, καθώς εξασφάλισε τη βίζα και αύριο το βράδυ (28/11) θα προσγειωθεί στο Παρίσι.

Αίσιο τέλος σε αυτήν την απάνθρωπη ιστορία, με το πρόβλημα όμως να υφίσταται ακόμα, όπως είχε τονίσει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στην επιστολή του, αφού χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα στην αραβική χώρα.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ