ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Εκτός έδρας οι "μεγάλοι"

Εκτός έδρας οι "μεγάλοι"
Αιντχοφεν πανηγυρικο

Εκτός έδρας δοκιμασίες για τους «μεγάλους» της Eredivisie περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Από εκεί και πέρα, σπουδαίο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στη μάχη των πλέι οφ, διεξάγεται στο «Αρκε», εκεί όπου η Τβέντε αναμετράται με τη Γκρόνινγκεν. Η «αυλαία» της αγωνιστικής ξεκίνησε με την ήττα-σοκ της Φέγενορντ από την Εξέλσιορ με 2-1.
Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο (19/1)
Χέρενφεν-Αλκμααρ


Έντονα φορτισμένη αναμένεται να είναι η ατμόσφαιρα (εξαντλήθηκαν και τα 25.244 εισιτήρια) που θα δημιουργηθεί στο «Αμπε Λένστρα» λόγω Αφόνσο Αλβες. Η Χέρενφεν αρνήθηκε να υπογράψει τη μετακίνηση του Βραζιλιάνου επιθετικού στην Αλκμααρ, ως όφειλε, κι έτσι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η απόφαση της ομοσπονδίας. Πάντως αρχικά (την περασμένη Πέμπτη) δικαίωσε την ΑΖ.

Παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά στο πρώτο μέρος, τελικά η Χέρενφεν (7η, 31β.) δεν κατάφερε να πανηγυρίσει μια πολύτιμη νίκη επί της Ουτρέχτης (2-2). Καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές πάντως -ειδικά από τη μέση μπροστά-, με τον Σιμπόν να εξελίσσεται σε μοιραίο παίκτη μια και στο 80` αστόχησε σε πέναλτι. Στα αγωνιστικά, παραμένει τραυματίας ο βασικός στόπερ Νίλσεν, ενώ αμφίβολος είναι ο τερματοφύλακας Βάντενμπουσχε. Φυσικά, άφαντος παραμένει ο Αλβες.

Την Τετάρτη, σε εξ αναβολή παιχνίδι η Αλκμααρ (9η, 28β.) πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις για φέτος. Νίκη με 2-1 μέσα στην έδρα της Ντε Γκράαφστσαπ και επιστροφή στις νίκες μετά το βαρύτατο 1-6 του «Άμστερνταμ Αρένα». Κινδύνεψε πάντως στο τέλος, αφού δεν φρόντισε να «καθαρίσει» τη νίκη νωρίτερα, αφού είχε δύο δοκάρια και τρία χαμένα τετ α τετ. Επιπλέον δεν της δόθηκε ένα καταφανέστατο πέναλτι. Στα αγωνιστικά, στην Μπόλτον συνεχίζει την καριέρα του ο δεξιός μπακ-χαφ Στέινσον, την ώρα που τιμωρημένος για 3η αγωνιστική είναι ο εξτρέμ Γιένερ.

Μπρέντα-Βίλεμ

Ντέρμπι μίσους της επαρχίας Βραβάνδης. Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στην Μπρέντα (11η, 26β.) μετά τη σπουδαία νίκη-πρόκριση (4-2) επί του Αγιαξ την Τετάρτη για το Κύπελλο. Μπορεί να στάθηκε τυχερή σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο έδειξε ικανότητα στο να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του αντιπάλους της καταφέρνοντας να σκοράρει σε καίρια χρονικά σημεία. Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του πρώτου σκόρερ Αμόα, ενώ έχουν τεθεί οι μέσοι Χέσελ και Χράαφ.

Τεράστια μεταγραφική επιτυχία για την Βίλεμ (16η, 13β.) που κατάφερε να αποκτήσει τον Βέλγο -επονομαζόμενος και «βασιλιάς των ασίστ» στην πατρίδα του- Κριστόφ Γκρεγκουάρ από τη Γάνδη. Επιπλέον έχουν αποκτηθεί οι επιθετικοί Ζέιλερ (Τβέντε) και Μουράντ (Γκέτεμποργκ), καθώς επίσης και ο 20χρονος αμυντικός Βελόσο (Ατλέτικο Μινέιρο). Μετά από αυτές τις κινήσεις, η ανάκαμψη της ομάδας πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου. Στα αγωνιστικά, Τιμωρημένοι είναι ο φορ Πουπόν, ο μπακ χαφ Γιάνσεν, τραυματίες και πάλι οι φορ Κριστιάνο, Ντεμούζ, καθώς και ο στόπερ Χιλ. Αμφίβολος κρίνεται ο στόπερ Σβίνγκελς.

Φίτεσε-Χέρακλες

Από την πολύτιμη νίκη επί της Ντε Γκράαφστσαπ (με 3-0) προέρχεται η Φίτεσε (10η, 28β.). Βεβαίως, το σκορ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αφού κορυφαίος της ομάδας του Αρνεμ ήταν ο τερματοφύλακάς της Φελτχάουζεν. Πάντως αυτό που έχει σημασία, είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών που τελικά ήρθαν και την έθεσαν εκ νέου σε «τροχιά» πλέι οφ (θέσεις 2-5). Στα αγωνιστικά, η επιστροφή του Τ. Γιάνσεν, το τελευταίο διάστημα, έχουν βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή της. Δεν υπάρχουν σοβαρές απουσίες, ενώ παρελθόν αποτελούν οι Μ. Γιάνσεν (αμυντικός), Ντούε (εξτρέμ) και Εσπινόζα (στόπερ).

Με υψηλό ηθικό θα παραταχθεί η Χέρακλες (14η, 16β.), καθώς την Τετάρτη επικράτησε 1-0 της Ντε Μπος και προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ολλανδίας. Καθοριστική συμβολή στην πρόκριση αυτή είχαν ο σκόρερ Γκαρσία και ο Κρίστενσεν, δηλαδή τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Οι συγκεκριμένοι παίκτες πρόσφεραν και στο 2-0 επί της Σπάρτα στο πρωτάθλημα. Πολύ αδύναμη εκτός έδρας, έχει να κερδίσει εδώ και 27(!) ματς, και συγκεκριμένα από τις 8/4/06. Φετινός απολογισμός 2 ισοπαλίες και 7 ήττες. Στα αγωνιστικά, αμφίβολοι θεωρούνται οι Κουανσά (μέσος) και Εβερτον (φορ).

Ουτρέχτη-Ρόντα

Αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2, η Ουτρέχτη (8η, 29β.) δεν τα παράτησε απέναντι στην Χέρενφεν, καταφέρνοντας -χάρη στη μεγάλη πίεση που άσκησε στην επανάληψη- να αποσπάσει τελικά το βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Από τη μία έδειξε χαρακτήρα, από την άλλη όμως φάνηκαν και πάλι τα πολλά κενά που έχει στην άμυνα και τα οποία, μέχρι στιγμής, της έχουν κοστίσει 33 γκολ. Στα αγωνιστικά, απώλεια συνιστά η απουσία του αριστερού μπακ-χαφ Πίτερς που είναι τιμωρημένος.

Από την πλευρά της η Ρόντα (6η, 33β.), την Τρίτη που μας πέρασε, επικράτησε της Εξέλσιορ με 3-0 και πήρε την πρόκριση για τη συνέχεια του Κυπέλλου. Έτσι, παραμένει μέσα και στους δύο στόχους της, ωστόσο το ζητούμενο είναι να καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Στο πρωτάθλημα έμεινε στο 1-1 στην έδρα της με τη Βίλεμ, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι (στο 54` η φιλοξενούμενη, στην τελευταία φάση η Ρόντα). Στα αγωνιστικά, υπάρχουν κάποιες μακροχρόνιες απουσίες που δεν επηρεάζουν σημαντικά.

Κυριακή (20/1)

Φένλο-Αϊντχόφεν

Πολύτιμη ισοπαλία (0-0), στην έδρας της Μπρέντα, κατάφερε να αποσπάσει η Φένλο (13η, 18β.) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Η εμφάνιση δεν ήταν καλή, όμως αυτό που μετράει πάνω απ` όλα για μια ομάδα του επιπέδου της είναι τα αποτελέσματα και αυτά εδώ και αρκετό καιρό έρχονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το δέκατο παιχνίδι στο οποίο η Φένλο μένει μακριά από την ήττα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό Μικρό αποδεικνύεται το γήπεδο «Ντε Κουλ» για τέτοια είδους ματς, αφού τα 5.892 εισιτήρια που εκδόθηκαν δεν φτάνουν ούτε για… ζήτω. Στα αγωνιστικά, δεν υπάρχουν προβλήματα και πάλι.

Εντυπωσιακή απόδοση (κορυφαίος ο Αφελάϊ) έπιασε στο «Ντε Κάουπ» η Αϊντχόφεν (1η, 39β.) κερδίζοντας απολύτως δίκαια στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας την οικοδέσποινα Φέγενορντ. Μάλιστα, το τελικό 1-0 αδικεί την PSV η οποία δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ. Ωστόσο, η πολύ καλή παρουσία του Τίμερα (γκολκίπερ Φέγενορντ) και αδυναμία των παικτών της να αξιοποιήσουν τις φάσεις που δημιούργησαν την στέρησαν τη δυνατότητα για ένα εμφατικό αποτέλεσμα. Υποσχέσεις άφησε ο Ούγγρος εξτρέμ Τζούτζακ που αποτελεί νέο μεταγραφικό απόκτημα. Στα αγωνιστικά, εκτός για μία ακόμη φορά θα μείνει ο στόπερ Αντο.

Ναϊμέγκεν-Αγιαξ

Οργή επικρατεί στο «στρατόπεδο» της Ναϊμέγκεν (15η, 14β.) για τη διαιτησία του Χάφερκοτ που στο ματς πρωταθλήματος με τη Τβέντε (2-2) «έκλεισε τα μάτια» σε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της στο 90ο λεπτό. Αυτή συνέβη με το σκορ στο 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, ωστόσο στην εξέλιξη η φιλοξενούμενοι σκόραραν για δεύτερη φορά «παγώνοντας» το «Ντε Χόφερτ». Βαρύ το κλίμα στην ομάδα, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου, ύστερα από την ήττα (με 0-2) απέναντι στην Τσβόλε (2η κατηγορία). «Ντου» έκαναν οι οπαδοί μετά το τέλος του ματς. Στα αγωνιστικά, απόντες και πάλι οι Ολσον (ο κορυφαίος αμυντικός της) και ο Λ. Ντάβιντς (μέσος) που παραμένουν τιμωρημένοι. Νέο απόκτημα ο μέσος Σιμπούμ.

Η καλή ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στα αποδυτήρια του Αγιαξ (2ος με 36β.) μετά το εμφατικό 6-1 επί της Αλκμααρ, χάλασε απότομα. Αιτία η εντός έδρας ήττα -με το βαρύ 2-4- από την Μπρέντα που σήμανε τον αποκλεισμό του «Αίαντα» από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Κόντρα στη Ναϊμέγκεν αναζητείται νίκη με μεγάλο σκορ προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία. Στα αγωνιστικά, Λεονάρντο και Ντάβιντς επέστρεψαν ύστερα από μακροχρόνιους τραυματισμούς. Όσον αφορά τον δεύτερο, εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί αφού ακόμη κρίνεται ανέτοιμος. Τιμωρημένος είναι ο πολύτιμος αμυντικός Χέϊτινγκα, την ώρα που δύσκολα θα προλάβει να παίξει ο στόπερ Φαν ντερ Βιλ. Πάγια απουσιάζει ο στόπερ Βερμάλεν.

Τβέντε-Γκρόνινγκεν
Μετά την οδυνηρή ισοπαλία στο Ναϊμέγκεν (2-2), άλλα περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν για την Τβέντε (5η, 33β.). Ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως η Γκρόνινγκεν που έχουν ίδιους στόχους (είσοδο στα πλέι οφ). Όσο για το ματς με τη Ναϊμέγκεν, η ομάδα ήταν καλή στο ξεκίνημα, προηγήθηκε, ωστόσο ένα αχρείαστο πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν. Πάντως προς το τέλος χάθηκαν μοναδικές ευκαιρίες από τη Τβέντε, μεταξύ των οποίων και ένα δοκάρι. Στα αγωνιστικά, δανεικός μέχρι το τέλος της περιόδου ο 18χρονος μέσος από την Ιντερ ονόματι Μααρούφι.

Βάσει βαθμολογική θέσης, η Γκρόνινγκεν (4η, 36β.) δικαιούται ακόμη και πρωτάθλημα να λέει ότι «χτυπάει». Βεβαίως, πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να αποδίδει σε τόσο υψηλά επίπεδα. Τυχερή στάθηκε την αγωνιστικής που μας πέρασε, αφού κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ουραγού Εξέλσιορ μόλις στο 95ο λεπτό (3-2 εντός). Όπως και να `χει πάντως, αυτό ήταν το 8ο «τρίποντο» για τους «πράσινους» στα τελευταία εννέα ματς. Ωστόσο, το Νο 1 θέμα αυτή τη στιγμή θέμα στην ομάδα αφορά τον δεξιό μπακ-χαφ Σίλβα που απουσίασε στο παιχνίδι με την Εξέλσιορ. «Σκέφτομαι μόνο τον Αγιαξ. Ή θα παίξω εκεί ή πουθενά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουρουγουανός. Στα αγωνιστικά, πιθανότατα θα απουσιάσει ο αριστερός μπακ Στένμαν, την ώρα που αμφίβολος είναι ο φορ Νέβλαντ.

Σπάρτα Ρότερνταμ-Ντε Γκράαφστσαπ

Εξακολουθεί να απογοητεύει η Σπάρτα (17η, 12β.) κι έτσι βρίσκεται απολύτως δίκαια στην προτελευταία θέση. Η εκτός έδρας ήττα που υπέστη την περασμένη αγωνιστική από την Χέρακλες (0-2) ήταν η 3η διαδοχική της, ενώ τα 44 γκολ που έχει στο παθητικό της αποτελούν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση της κατηγορίας (51 έχει δεχθεί η ουραγός Εξέλσιορ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός Φούκε Μπόι πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Μπουκαρί και το έδωσε στον Βέστερφελντ. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο μεσοεπιθετικός Ροσέ, επιστρέφει ο κεντρικός αμυντικός Σχένκελ που εξέτισε την ποινή του.

Την Τετάρτη, σε εξ αναβολής αναμέτρηση, η Ντε Γκράαφστσαπ (12η, 22β.) γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Αλκμααρ με 1-2. Αυτή μάλιστα ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα της μετά 0-3 από τη Φίτεσε (επίσης εντός) και το 0-2 από τη Τβέντε (εκτός). Ακόμα κι έτσι, εξακολουθεί να διατηρείται 9 ολόκληρους βαθμούς εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Στα αγωνιστικά επιστρέφει ο πολύτιμος αμυντικός Κέλερ που εξέτισε την ποινή του. Αντιθέτως, τραυματίστηκαν κι έτσι είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους οι επιθετικοί Ντε Χρόοτ (1ος σκόρερ με 8 γκολ) και Ταρβαγιάρβι.





































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ