ΣΚΩΤΙΑ

Εκτός έδρας δοκιμασία για Σέλτικ

Εκτός έδρας δοκιμασία για Σέλτικ
ΜακΝτοναλντ - Σελτικ

Η Σέλτικ ταξιδεύει στο "St Mirren Park" για να αντιμετωπίσει τη Σεντ Μίρεν, κυνηγώντας τη νίκη, τους τρείς πόντους και τους... Ρέϊντζερς που παραμένουν πρώτοι!

Στην πέμπτη αγωνιστική λοιπόν, οι δύο διεκδικήτριες του τίτλου έχουν μάλλον εύκολο έργο. Οι Ρέϊντζερς υποδέχονται την... πυρόπληκτη Γκρέτνα(!) ενώ η Σέλτικ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σεντ Μίρεν.
ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ - ΓΚΡΕΤΝΑ
Δεν αναμένεται να έχουν το παραμικρό πρόβλημα για να πάρουν τους τρείς βαθμούς οι Ρέϊντζερς οι οποίοι υποδέχονται τη Γκρέτνα και κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν και οικονομία δυνάμεων εν' όψει των δύσκολων υποχρεώσεων που έπονται, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο champions league.

Ο Γουόλτερ Σμιθ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και είναι πιθανό να κάνει αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα, προκειμένου να κρατήσει "φρέσκους" κάποιους παίκτες του μετά και τον δύσκολο μεσοβδόμαδο αγώνα στο "Μαρακανά" του Βελιγραδίου απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Η Γκρέτνα από την άλλη, αντιμετωπίζει το δικό της πύρινο δράμα, καθώς φωτιά κατέστρεψε μέρος του γηπέδου και των αποδυτηρίων της, καίγοντας όλο τον ιματισμό των παικτών! Έτσι και αλλιώς βέβαια, ο αγώνας απέναντι στους Ρέϊντζερς προσφέρεται περισσότερο ως εμπειρία. Πλήρης αποστολή πάντως για τους νεοφώτιστους, οι οποίοι έχουν εκτός μάχης μόνο τον αμυντικό Μπαρ.

ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ - ΣΕΛΤΙΚ
Καλούτσικη η πορεία της Σεντ Μίρεν στο πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα προέρχεται από αποκλεισμό-σοκ στο League Cup από την Ιστ Φάϊφ της τρίτης κατηγορίας!

Οι καθολικοί του Γκόρντον Στράχαν από την άλλη, έχουν υψηλότατο ηθικό μετά την πρόκρισή τους στους ομίλους του Champions League σε έναν αγώνα θρίλερ κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας, στη διαδικασία των πέναλτι! Είναι δεδομένο πως οι παίκτες του Στράχαν είναι πολύ κουρασμένοι, αλλά η χαρά της πρόκρισης και η ανάγκη των βαθμών για να μη ξεφύγουν περισσότερο οι Ρέϊντζερς τους κάνει σαφέστατο φαβορί απέναντι στη γηπεδούχο.

Εκτός όλων των παραπάνω πάντως, ο Στράχαν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, με εξαίρεση την πολύ πιθανή απουσία του επιθετικού Κένι Μίλερ, ο οποίος διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του στη Ντέρμπι Κάουντι. Είναι και εδώ πιθανό ο Στράχαν να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα του για να φρεσκάρει αυτούς τους παίκτες που είναι περισσότερο κουρασμένοι από τη μάχη κόντρα στη Σπαρτάκ.

Προπονητής ο Μπρούστερ
Στα άλλα παιχνίδια του Σαββάτου, ξεχωρίζει το Χιμπέρνιαν-Ινβερνές με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη προκειμένου να διατηρηθούν εντός της πρώτης τετράδας και με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς έχοντας στον πάγκο τους ξανά τον Κρεγκ Μπρούστερ. Η Κιλμάρνοκ υποδέχεται την Αμπερντίν, ενώ η Νταντί Γιουνάιτεντ θα επιδιώξει το τρίποντο απέναντι στην Φόλκερκ.

Την Κυριακή, η Σέλτικ φιλοξενείται από την Σεντ Μίρεν, έχοντας και για αντίπαλο την κούραση από το μεσοβδόμαδο ματς με την Σπάρτακ Μόσχας (προκρίθηκε στα πέναλτι). Το πρόγραμμα κλείνει την Δευτέρα, με την Μαδέργουελ να... απειλεί να ρίξει ακόμα πιο βαθιά την Χαρτς, η οποία έχει μαζέψει μόλις δύο βαθμούς.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο (01/09)
Κιλμάρνοκ-Αμπερντίν
Νταντί Γιουνάιτεντ-Φόλκερκ
Ρέιντζερς-Γκρέτνα
Χιμπέρνιαν-Ινβέρνες

Κυριακή (02/09)
Σεντ Μίρεν-Σέλτικ

Δευτέρα (03/09)
Μάδεργουελ-Χαρτς































TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ