ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Εκτός έδρας αποστολή για PSV

Εκτός έδρας αποστολή για PSV
αιντχοφεν πανηγυρικο

H Αϊντχόφεν έχει δύσκολη αποστολή, καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ουτρέχτη

Οσον αφορά τον «Αίαντα», υποδέχεται στην «Αμστερνταμ Αρένα» την εκ των ουραγών Εξέλσιορ, απέναντι στην οποία αναμένεται να έχει εύκολο έργο. Εξάλλου, η Φέγενορντ φιλοξενεί τη Ναϊμέγκεν στο «Ντε Κάουπ», ενώ, ξεχωρίζει επίσης η αναμέτρηση του «Αρκε» ανάμεσα στην Τβέντεν κα τη Χέρενφεν.
Η αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε την Παρασκευή (29/2) με το σπουδαίο διπλό της Φένλο επί της Φίτεσε με 3-1.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο (1/3)

Μπρέντα - Σπάρτα Ρότερνταμ

Το εντυπωσιακό -για τις πραγματικές της δυνατότητες- σερί των επτά αγωνιστικών σταμάτησε για τη Μπρέντα (5η, 47β.) με την εντός έδρας ήττα από τον Αγιαξ (2-3). Κόντρα στην Σπάρτα, θα αναζητήσει την επιστροφή της στις νίκες, προκειμένου να διατηρηθεί στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ (θέσεις 2 έως 5). Επανέκαμψε πλήρως ο πολύτιμος φορ Αμόα, πάγια απουσιάζουν ο μέσος Ντε Χράαφ και ο αναπληρωματικός φορ Ταμέρους.

Η Σπάρτα (15η, 24β.) προέρχεται από την πολύτιμη εντός έδρας νίκη επί της Ουτρέχτης με 2-1. Ένα «τρίποντο», χάρη στο οποίο εξήλθε -έστω και οριακά- μετά από καιρό από την επικίνδυνη ζώνη. Τιμωρημένος είναι ο αξιόλογος στόπερ Σχένκελ, αμφίβολος ο μεγαλόσωμος φορ και πρώτος σκόρερ με 7 γκολ σε 20 συμμετοχές Ρόσε.

Ρόντα - Αλκμααρ

Υστερα από ένα παιχνίδι που αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν συντηρητικά, η Ρόντα (7η, 41β.) απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας από τη Φίτεσε με σκορ 1-1 στο Αρνεμ. Την Τρίτη αγωνίστηκε με βασικούς κερδίζοντας με 3-1 την Ντόρντρεχτ (Β` κατηγ.) κι έτσι προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου. Σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση, αφού ο Ματόνο είναι τιμωρημένος. Παραμένουν εκτός οι επιθετικοί Οπερ και Σισέ.

Με το εντός έδρας 0-0 απέναντι στη Τβέντε, η Αλκμααρ (11η, 30β.) έμεινε για 8η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη. «Δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε λόγο για ατυχία», έκανε λόγο ο Λουίς Φαν Γκάαλ που είδε την ομάδα του να κερδίζει για τελευταία φορά στις 16 Ιανουαρίου τη Ντε Γκράαφστσαπ. Μακροχρόνιες οι απουσίες που υπάρχουν και δεν επηρεάζουν.

Ντε Γκράαφστσαπ - Βίλεμ
Μπορεί να αιφνιδίασε την Αϊντχόφεν προηγούμενη μέσα στο «Φίλιπς Στάντιον» μόλις στο 7ο λεπτό, ωστόσο η συνέχεια για την Ντε Γκράαφστσαπ (13η, 26β.) δεν ήταν ανάλογη γνωρίζοντας τελικά βαριά ήττα με 1-4. Είναι σαφώς επηρεασμένη από τις απουσίες βασικών παικτών, αλλά και από την έλλειψη λύσεων στον πάγκο. Πλήγμα αποτελεί η τιμωρία του πολύτιμου αμυντικού χαφ Χεσέ, αμφίβολος παραμένει ο φορ και πρώτος σκόρερ Χρόοτ (8 γκολ σε 20 ματς).

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στην Βίλεμ (18η, 21β.) η εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) κόντρα στην Εξέλσιορ, στο ντέρμπι των ουραγών. Δίκαιο αποτέλεσμα με τους «τρικολόρ» να παραμένουν στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα. Κάθε ματς γι` αυτούς αποτελεί πλέον «τελικό». Το ευχάριστο για τον τεχνικό Γιόνγκερ είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Τβέντε - Χέρενφεν
Εχουν εξαντληθεί και 13.500 εισιτήρια. Προβληματική εικόνα παρουσίασε η Τβέντε στο «DSB» απέναντι στην Αλκμααρ, παίρνοντας τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Κομβικό το ματς με τη Χέρενφεν γι` αυτήν αφού θα φανεί αν μπορεί να στοχεύσει στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ. Ιδιαίτερα σημαντικές οι απουσίες των μέσων Ενγκελααρ (επιτελικός) και Ελ Αχμάντι (βασικότατος) που αποτελούν τους καλύτερους παίκτες στον χώρο του κέντρου.

Οδυνηρή ήττα με 2-3 από τη Ναϊμέγκεν υπέστη και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» της η Χέρενφεν (6η, 45β.), μένοντας για 3ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη. Βεβαίως έχει το ελαφρυντικό ότι από το 23ο λεπτό αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του γκολκίπερ Βαντενπούσχε.Εκτός του τελευταίου, τιμωρημένος είναι και ο κεντρικός αμυντικός Ντίνγκσνταχ.

Κυριακή (2/3)

Αγιαξ - Εξέλσιορ

Ανεβασμένος παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό ο Αγιαξ (2ος 50β.), Μετά το 6-2 επί της Σπάρτα, ήρθε η πολύτιμη εκτός έδρας νίκη επί της έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος Μπρέντα (με 3-2) που τον άφησε μόνο του στη 2η θέση. Στο μεταξύ, ο Γιόχαν Κρόιφ έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά του στο κομμάτι που αφορά το τεχνικό τιμ, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο Φαν Μπάστεν αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του «Αίαντα» από το καλοκαίρι. Τιμωρημένοι είναι φορ Σουάρες και ο δεξιός μπακ-χαφ Σίλβα.

Παίζοντας αμυντικά, η Εξέλσιορ (17η, 23β.) δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της την Βίλεμ (0-0) σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όσον αφορά τον στόχο της παραμονής της στην κατηγορία. «Μέχρι το τέλος θα υπάρχει αγωνία για τη σωτηρία μας», παραδέχθηκε ο τεχνικός Λόκχοφ. Τιμωρημένος είναι ο πολύτιμος μέσος Πάρντο, μακροχρόνιες οι άλλες απουσίες.

Ουτρέχτη - Αϊντχόφεν
Τρεις διαδοχικές ήττες μετράει η Ουτρέχτη (10η, 35β.), με τελευταία εκείνη στο Ρότερνταμ με 1-2 από την αδύναμη Σπάρτα. Δικαιολογία για τους «κόκκινους» αποτελούν οι πολλές απουσίες που τους έχουν πλήξει. Τα προβλήματα μειώνοντας πάντως. Εξέτισε ο δεξιός μπακ-χαφ Κορνελίσε, ο πολύτιμος φορ Λόβαλ αναμένεται ν αγωνιστεί με μάσκα, ενώ έτοιμος είναι και ο φορ Κόπτεφ. Παραμένουν εκτός ο στόπερ Κέλερ, ο Σανμαρτεάν και ο αμυντικός Σίου Ατγιόν.

Ακάθεκτη προς την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος βαδίζει η Αϊντχόφεν (1η, 59β.). Λίγες μέρες μετά την εξασφάλιση της πρόκρισής της στους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η «PSV» επιβλήθηκε στο «Φίλιπς Στάντιον» της Ντε Γκράαφστσαπ με 4-1 παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς. Με το Φερχόοσεν στον πάγκο της (ήρθε τον Ιανουάριο) δείχνει αναγεννημένη, μετρώντας 9 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Σαλσίδο.

Φέγενορντ - Ναϊμέγκεν
Και πάλι φανέρωσε τις αδυναμίες της η Φέγενορντ (3η, 48β.) παραχωρώντας εκτός έδρας ισοπαλία 3-3 στη Χέρακλες. Εχανε με 0-1 από το πρώτο κιόλας λεπτό, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να προηγηθεί με 3-2, ωστόσο δέχθηκε την ισοφάριση (έστω και με ανύπαρκτο) με πέναλτι. Την Πέμπτη κέρδισε με δυσκολία στο «σπίτι» της την Τσβόλε (Β` κατ.) και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου. Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Χόφλαντ, αμφίβολοι οι μπακ Ντε Κλερ και Λούσιους. Πάγια εκτός ο στόπερ Φλάαρ.

Επιστροφή στις νίκες για τη Ναϊμέγκεν (12η, 27β.) που μετά την εντός έδρας ήττα από την Εξέλσιορ πήρε σπουδαία νίκη στο Χέρενφεν επί της ομώνυμης ομάδας με 2-3. Βρέθηκε πίσω με 0-2, όμως στην επανάληψη έδειξε χαρακτήρα σημειώνοντας και τα τρία τέρματά της με το τελευταίο να επιτυγχάνεται στις καθυστερήσεις. Σαφώς ανώτερη μετά τις προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο. Μακροχρόνιες οι απουσίες που υπάρχουν.

Γκρόνιγκεν - Χέρακλες
Κερδισμένη έναντι των υπόλοιπων ανταγωνιστριών της (Χέρενφεν, Μπρέντα) που είχαν απώλειες, βγήκε η Γκρόνιγκεν (4η, 47β.) μετά το 5-2 στην έδρα της Φένλο. Η προσθήκη του επιθετικού Πόβελ (συνθέτει πολύ καλό δίδυμο με τον Μπεργκ) έχει προσδώσει ταχύτητα και κίνηση στην ομάδα. Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Σανκό, πάγιες οι υπόλοιπες απουσίες.

Σούπερ ισοπαλία -με σκορ 3-3- απέσπασε στην έδρα της από την σαφώς ισχυρότερη της Φέγενορντ, η Χέρακλες (14η, 24β.). Την Τρίτη αγωνίστηκε με βασικούς κερδίζοντας την Χάαρλεμ (Β κατηγ.) με 5-1 κι έτσι προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του ολλανδικού Κυπέλλου. Τιμωρημένος ο καλός αμυντικός Μποάκιε και ο μεσοεπιθετικός Κρίστενσεν. Αμφίβολοι ο μέσος Μάας και ο επιθετικός Γκαρσία.











































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ