PREMIER LEAGUE

Εδώ είναι... Μάντσεστερ!

Manchester United's English defender Rio Ferdinand (top) jumps on to Manchester United's English defender Wes Brown (2L) after his goal during the English Premier league football match against Liverpool at Old Trafford, in Manchester, north-west England, on March 23, 2008. AFP PHOTO/ANDREW YATES  Mobile and website use of domestic English football pictures are subject to obtaining a Photographic End User Licence from Football DataCo Ltd Tel : +44 (0) 207 864 9121 or e-mail accreditations@football-dataco.com - applies to Premier and Football League matches. (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images)
Μάντσεστερ AFP/GETTY IMAGES

Εντυπωσιακή Μαν Γιουνάιτεντ, συνέτριψε τη Λίβερπουλ 3-0. Νίκη Τσέλσι επί της Άρσεναλ με 2-1(vid)

Τα γκολ για τους "κόκκινους διαβόλους" σημείωσαν οι Γουές Μπράουν (34'), Κριστιάνο Ρονάλντο (79') και Λουΐς Νάνι (81'), ενώ η πρωταθλήτρια Αγγλίας είχε και δύο δοκάρια. Όσο για τη Λίβερπουλ, που παρέμεινε στην 4η θέση με 59 βαθμούς, από το 44' αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω... ανόητης αποβολής του Χαβιέ Ματσεράνο, ο οποίος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή, Στιβ Μπένετ. Τραγική φιγούρα για τους "κόκκινους", ο Χοσέ Ρέινα, που φέρει ευθύνη στα πρώτα δύο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στο τρίτο ο Ισπανός τερματοφύλακας παρέμεινε όρθιος.
Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν καλύτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε δίκαια στην επικράτηση, καθώς η Λίβερπουλ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Το σκορ άνοιξε στο 34ο λεπτό, όταν ο Ρούνεϊ σέντραρε από τα αριστερά, ο Ρέινα έκανε άστοχη έξοδο και ο Μπράουν από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και στο τελευταίο τέταρτο της συνάντησης "κτύπησαν" άλλες δύο φορές. Στο 79', ο Νάνι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής "έγραψε" το 2-0, καθώς πρόλαβε στην έξοδο τον πορτιέρο της Λίβερπουλ. Αυτό είναι το 34ο γκολ στη σεζόν για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό!

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 81', όταν ο Ρούνεϊ έπαιξε το ένα-δύο με τον Νάνι και ο Πορτογάλος μέσος με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Ρέινα, ο οποίος δεν έπεσε καν. Θρίαμβος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πιστοποίησε πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία. Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η έβδομη νίκη των "κόκκινων διαβόλων" επί της Λίβερπουλ και του Ράφαελ Μπενίτεθ, στα τελευταία οκτώ μεταξύ τους παιχνίδια!

Ζωντανή η Τσέλσι!
Στο "Στάμφορντ Μπριτζ", η Τσέλσι νίκησε την Άρσεναλ με 2-1 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν συγκλονιστικό, καθώς οι "κανονιέρηδες" πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Μπακαρί Σανιά (59'), όμως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε διαφορετική άποψη για την εξέλιξη του ματς και με δύο τέρματα (72', 81') οδήγησε την ομάδα του σε μία σπουδαία νίκη-ανατροπή.

Πλέον, η ομάδα του Άβραμ Γκραντ ανέβηκε στη 2η θέση της Premier League με 68 βαθμούς έναντι 73 της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 67 της Άρσεναλ, που "έπεσε" στην 3η θέση της κατάταξης. Από την πλευρά της, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ δεν κατάφερε να κερδίσει για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, ύστερα από τέσσερις σερί ισοπαλίες.

Στο ντέρμπι του Λονδίνου, Οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν" το "Στάμφορντ Μπριτζ" στο 59'. Ο Φάμπρεγας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Σανιά με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην κλειστή δεξιά γωνία του Κουντιτσίνι. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, όμως, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δύο γκολ, μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών, έκανε την ολική ανατροπή.

Στο 72' με δεξί δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 81' ο Ανελκά με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Ιβοριανό επιθετικό στο ύψος του πέναλτι και από εκεί ο διεθνής άσος με δεξί "σκαστό" σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αλμούνια, που βρήκε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να την απομακρύνει. Έτσι, η Τσέλσι παρέμεινε αήττητη εντός έδρας για 78ο παιχνίδι στο πλαίσιο της Premier League!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (23/3):

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 3-0 (34' Μπράουν, 79' Κριστιάνο Ρονάλντο, 81' Νάνι)
Τσέλσι-Άρσεναλ 2-1 (72', 81' Ντρογκμπά-59' Σανιά)

Δείτε τα γκολ του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ:




Δείτε τα γκολ του Τσέλσι - Άρσεναλ:































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ